Ruokavalion vaikutus sairastamiseen
Mä en ole käytännössä ikinä kipeänä. Ei flunssaa, keuhkoputken tulehdusta, iho kunnossa jne. Tuntuu että ympärillä sairastetaan koko ajan. Vatsataudin sairastin kolme vuotta sitten samaan aikaan kouluikäisten lasten kanssa.
Syön paljon marjoja ja esimerkiksi nyt syksyllä oman pihan omenoita. Perunat, porkkanat, lanttu, punajuuret, salaatit ja yrtit kasvatan itse ja niitä menee paljon. Ruoka on melko kasvispainotteista, joskus ostan kanaa ja jauhelihaa, mutta sitä on aika pieni osuus lautasella viikkotasolla. Puuroa syödään aamuisin ja päivän aikana tavallisia maitotuotteita. Munat ostan lähiruokaringistä luomuna.
Mitä te syötte jotka olette usein kipeänä?
Kommentit (13)
Eipä ole meidänkään taloudessa juuri sairasteltu. Kesällä meillä kaikilla oli pieni flunssa yskineen, ja päiviteltiin miten outoa oli olla kipeänä. Edellisestä kerrasta on vuosia. Taloudessa on yksi kasvissyöjä, yksi kasvispainotteisesti syövä (lihaa 3-4 aterialla viikossa), yksi runsaasti lihaa syövä (käytännössä joka päivä) herkuttelija (syö myös sokeria ja huonoja rasvoja todella paljon), sekä yksi joka syö mitä käsiinsä saa, koska on köyhä. D-vitamiinia syödään runsaasti kaikki. Eli ruokavalio sinänsä näyttää olevan aika samantekevä ainakin flunssasairastavuuden suhteen. Pitkäaikaissairauksia ei ole kellään.
Minäkään en juuri sairasta, yleensä yhden flunssan vuodessa. Influenssaakaan en ole sairastanut moniin vuosiin vaikka en ole ottanut rokotusta. Syön vegaanisesti ja joka aamu menee puuroa marjoilla tai smoothie. Ruokavaliossani on runsaasti sokeria, mutta en koe sitä ongelmaksi koska kulutan sen. Huolehdin myös proteiinin saannista, en laske grammoja, mutta lisään joka ateriaan jonkin ainesosan jossa on proteiinia. Puuroon laitan usein proteiinijauhetta ja siemeniä sekaan. Laitan paljon ruokaa itse, en juuri syö eineksiä.
Kolesteroliarvoni on hyvin matala.
Itse taas syön useita kertoja viikossa roskaruokaa (varsinkin McDonalds on erityisesti mieleeni) ja sokerisia herkkuja enkä ole koskaan kipeä.
Vierailija kirjoitti:
Minäkään en juuri sairasta, yleensä yhden flunssan vuodessa. Influenssaakaan en ole sairastanut moniin vuosiin vaikka en ole ottanut rokotusta. Syön vegaanisesti ja joka aamu menee puuroa marjoilla tai smoothie. Ruokavaliossani on runsaasti sokeria, mutta en koe sitä ongelmaksi koska kulutan sen. Huolehdin myös proteiinin saannista, en laske grammoja, mutta lisään joka ateriaan jonkin ainesosan jossa on proteiinia. Puuroon laitan usein proteiinijauhetta ja siemeniä sekaan. Laitan paljon ruokaa itse, en juuri syö eineksiä.
Kolesteroliarvoni on hyvin matala.
Ei kalorit ole ne sokerin haitat. Hyvin matala kolesteroli on huono juttu.
Asun kerrostalossa, jossa on ollut monta vuotta sitten laaja vesivahinko. Allergialääkkeen otan päivittäin, räkätautien aikana käytän astmalääkkeitä, ja niitä on usein. Syön kasvispainotteisesti, mutta parvekkeellani en voi omenoita enkä punajuuria kasvattaa itse. Luomumunia minäkin syön ja mielelläni söisin enemmän marjoja, mutta pitäisi lähteä autolla matkojen päähän sitä varten, että itse poimisi. Olen nykyisin myös huonovatsainen, ehkä antibioottien syömisestä johtuen, ja epilepsiatutkimukset kesken.
Koitan ehkä ilmaista tässä, että kasvispainotteisuus ruokavaliossa on vain yksi ympäristötekijä, joka vaikuttaa ihmiseen.
Vierailija kirjoitti:
Itse taas syön useita kertoja viikossa roskaruokaa (varsinkin McDonalds on erityisesti mieleeni) ja sokerisia herkkuja enkä ole koskaan kipeä.
Mielenkiinnosta kysyn, että miten koet voivani tuollaisella ruokavaliolla? Itse olisin turvoksissa ja maha törkeän kipeä, närästäisi ja väsyttäisi varmasti koko ajan. Ap
Vierailija kirjoitti:
Sulla on ilmeisen hyvä vastustuskyky, tosin ihmettelen kuinka kauan, saat sokeria ruoastasi ihan liikaa.
32 vuotta tähän mennessä ja veriarvot mallillaan. Mistä sinä tämän liian sokerin keksit? Ap
Vierailija kirjoitti:
saat sokeria ruoastasi ihan liikaa.
Missähän tutkimuksessa ruoassa normaalisti oleva sokeri on ollut haitaksi? Eipä ole näkynyt moista.
Syön kavispainotteisesti, vain vähän kanaa ja naudanlihaa. Joskus satunnaisesti jotain roskaruokaakin, tyyliin pizzaa. Ei eineksiä tms. Olen ollut aina tosi paljon kipeänä, flunssaa jälkitauteineen (poski/otsaontelot, angiinat ym). Suvussa on tosin paljon astmaa ja allergiaa (itsellä ei).
Kun siirryin päivittäiseen 1tl hunajaa teehen tai kahviin (suomalaista) niin sairastavuus on huomattavasti vähentynyt.
Minä kerään kaikki flunssat ja vatsataudit itselleni, siitäkin huolimatta että yritän vältellä sairaana olevia, pesen käsiäni ahkerasti, varsinkin aina kotiin tullessani heti ensimmäisenä. Mutta minulla onkin perussairautena astma. Ja jos joudun homeiseen tilaan niin silloin myös flunssa iskee heti samantien.
Mä syön vaihtelevasti, usein mutta en läheskään aina kasvispainotteisesti, olen perso herkuille, tykkään myös oluesta ja viinistä.
En sairastele juuri koskaan. Joskus lievää flunssaa, mutta yleensä mulla on vain jonkin aikaa tunne kuin tulisin kipeäksi, sitten se menee ohi. Vatsatauteja mulla on lapsuuden jälkeen ollut kaksi kappaletta. Olen viidettä vuotta nykyisessä työssäni, sairauspoissaoloja nolla.
Mulla on hyvä vastustuskyky. Onnistuin joskus takavuosina romauttamaan sen polttamalla tupakka. Lopetin, ja siihen loppuivat myös enimmät nuhat, yskät ja kurkkukivut.
Sulla on ilmeisen hyvä vastustuskyky, tosin ihmettelen kuinka kauan, saat sokeria ruoastasi ihan liikaa.