Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kesäkurpitsaraastetta jäi yli - mitä tehdä?

Vierailija
01.09.2017 |

Tein makaronilaatikkoa, ja kesäkurpitsasta jäi melkoinen kasa raastetta yli. Mitä tästä voisi tehdä/mihin käyttää? :)

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
01.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

leipätaikinaan

Vierailija
2/8 |
01.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakasta se ja heitä sisään seuraavaan jauhelihakastikkeeseen tai sosekeittoon tai oikeastaan melkein mihin vaan. :)

Tai jos on pakko käyttää nyt, raasta pottua plus muita vihanneksia mauksi, sekoita sekaan munaa ja jauhoja tms. kiinteyttäjää ja paista kasvispihveiksi. Ylijäämäriisi tai couscous sopivat hyvin, jotain tuorejuustoa tms. jos tarvitaan. sekoittele kiinteäksi massaksi, muotoile pihveiksi ja paista runsaassa rasvassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
01.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suklaakakkua. On namia

Vierailija
4/8 |
01.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

OIkeastaan mihin tahansa kastikkeeseen, on niin mietoa ja pehmeää. Sosekeittoihinkin sopii,ja moneen taikinaan.

Vierailija
5/8 |
01.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En muista mistä netin syövereistä olen tämän napannut liki 3-vuotta sitten. Teen tätä noin kerran kuukaudessa. 

Hyväksi havaittu Kesäkurpitsa-suklaaruudut

noin 9 reilun kokoista palaa

Pohja:

vajaa 3 dl vehnäjauhoja

1,5 dl sokeria

1,5 tl leivinjauhetta

130 g tummaa suklaata rouhittuna (esim Panda)

0,5 dl kaakaojauhetta

150 g margariinia sulatettuna

0,75 dl maitoa

3 dl kesäkurpitsaraastetta

Nopea tumma kuorutus, tällä tulee mun mielestä paras:

2 rkl  maitoa

100 g voita

1 rkl  kaakaojauhetta

220g  tomusokeria

Maito, voi ja kaakaojauhe kiehautetaan ja lisätään tomusokeri.

Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää margariini ja maito ja kääntele taikina tasaiseksi. 

Kääntele vielä lopuksi joukkoon kesäkurpitsaraaste. Älä sekoita liikaa.

Levitä taikina uunivuokaan (28x28cm) leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa. 

Anna kakun jäähtyä hyvin ja tee sitten kuorrute, ohje yllä.

Levitä kuorrutus kakun päälle ja anna jähmettyä ja maustua kylmässä muutaman tunnin, paras seuraavana päivänä. Maidon voi korvata hyvin iKaffella tai kaurajuomalla.

Vierailija
6/8 |
01.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lettuja! Paistettuns tai grillattuna kesäkurpitsa on melkoista herkkua. Pitääkin tehdä ite..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
01.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nää suklaaleivokset ovat kyllä niin mielenkiintoisen kuuloisia, että täytyy ehdottomasti kokeilla! Leipätaikina pidetään myös mielessä. Kiitos!

AP

Vierailija
8/8 |
01.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juustoinen kurpitsayllätys.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yksi kolme