Varsinaisia typeryyksiä ruuan hukkaan heittämisissä
Juustonpalan heittäminen roskiin sen jälkeen kun siitä ei saa enää höylällä viipaleita.
Muita?
Kommentit (17)
Ylipäänsä ihmiset jotka eivät tarkista kauan jääkaapissa olevat tuotteet ovat enää hyviä tyyliin "kas, tämä jukurtti menee tänään vanhaksi, syönpä sen iltapalaksi"
"hmm nämä leivät ovat seisseet jo monta päivää, tehdään niistä köyhiä ritareita että tulee syödyksi." jne ja sitten heitetään pois kun ehti mennä vanhaksi..
Ns. ylimääräisen rasvan nakkaaminen roskiin.
Pellet ostaa täytekakkuja ja heittää ne toisten naamaan.
Vierailija kirjoitti:
Pellet ostaa täytekakkuja ja heittää ne toisten naamaan.
Aivan, mutta tässä ketjussa puhutaankin ruuasta.
Vettä sataa, vaikka siitä maksetaan kallis hinta hanasta annosteltuna...
Minusta on outoa se etteivät ihmiset vieläkään ole oppineet viimeisen käyttöpäivän ja parasta ennen -merkinnän eroa. Ja puhutaan eräpäivistä ja viimeisistä myyntipäivistä, vaikkei niitäkään ole, viimeksi mainittu on tainnut poistua käytöstä jo vuosikausia sitten?
Ja todellakin se 10 vuoden säilymisajalla varustettu säilyke voidaan heittää pois viikko parasta ennen -päivän jälkeen.
Tai vaikkapa maito tai leipä. Kyllä nekin usein vielä menevät sen päiväyksen jälkeen.
Kuollut munkki haudataan, vaikka sen voisi käyttää kahvileipänä...
Vierailija kirjoitti:
Hautaaminen. Ihmisen lihalle olisi kysyntää jos se vaan saataisiin hyödynnettyä. Eräs japanilainenkokki kokkasi ja myi peniksensä ja laskutti ihan pikku annoksistakin jo 2000 €. Eihän japanilaisesta peniksestä nyt kuitenkaan riittänyt kuin 6 annokseen, mutta kilohointa ihan kohdallaan. Nyt maksetaan siitä, että poltetaan vainajat. Kyllä kannibaali ravintola olisi turisminkin kannalta hyvä asia ja leskillä menisi paremmin.[/
Ite oon kyllä lukenu, että ihmisliha ei varsinaisesti olisi kovin herkullista.
Vierailija kirjoitti:
Minusta on outoa se etteivät ihmiset vieläkään ole oppineet viimeisen käyttöpäivän ja parasta ennen -merkinnän eroa. Ja puhutaan eräpäivistä ja viimeisistä myyntipäivistä, vaikkei niitäkään ole, viimeksi mainittu on tainnut poistua käytöstä jo vuosikausia sitten?
Ja todellakin se 10 vuoden säilymisajalla varustettu säilyke voidaan heittää pois viikko parasta ennen -päivän jälkeen.
Tai vaikkapa maito tai leipä. Kyllä nekin usein vielä menevät sen päiväyksen jälkeen.
Jep. Yksi tuttu heittää esim. avaamattomatkin jogurtit pois jo päivää ennen päiväystä o_O On kyllä muutenkin aika neuroottinen ruuan puhtauden suhteen, pesee omenoita astianpesuaineella jne älyvapaata.
Itse ihmettelen ihmisten intoa kuoria kasviksia ja hedelmiä. Nykyisin minusta perunoissakin on niin ohuet kuoret etten yleensä vaivaudu niitä poistamaan, enkä koskaan esim. kalttaa tomaatteja. Toki jos jossain on paksut, sitkeät tai muuten hankalat kuoret niin sitten saavat lähteä.
Kananmunien hävittäminen kun parasta ennen -päivä on mennyt
Ei syödä ruokaa pakastimesta ja heitetään valtavasti tavaraa roskiin kun se sitten joskus harvoin sulatetaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minusta on outoa se etteivät ihmiset vieläkään ole oppineet viimeisen käyttöpäivän ja parasta ennen -merkinnän eroa. Ja puhutaan eräpäivistä ja viimeisistä myyntipäivistä, vaikkei niitäkään ole, viimeksi mainittu on tainnut poistua käytöstä jo vuosikausia sitten?
Ja todellakin se 10 vuoden säilymisajalla varustettu säilyke voidaan heittää pois viikko parasta ennen -päivän jälkeen.
Tai vaikkapa maito tai leipä. Kyllä nekin usein vielä menevät sen päiväyksen jälkeen.
Jep. Yksi tuttu heittää esim. avaamattomatkin jogurtit pois jo päivää ennen päiväystä o_O On kyllä muutenkin aika neuroottinen ruuan puhtauden suhteen, pesee omenoita astianpesuaineella jne älyvapaata.
Itse ihmettelen ihmisten intoa kuoria kasviksia ja hedelmiä. Nykyisin minusta perunoissakin on niin ohuet kuoret etten yleensä vaivaudu niitä poistamaan, enkä koskaan esim. kalttaa tomaatteja. Toki jos jossain on paksut, sitkeät tai muuten hankalat kuoret niin sitten saavat lähteä.
Peseekö jauhenlihankin saippualla?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minusta on outoa se etteivät ihmiset vieläkään ole oppineet viimeisen käyttöpäivän ja parasta ennen -merkinnän eroa. Ja puhutaan eräpäivistä ja viimeisistä myyntipäivistä, vaikkei niitäkään ole, viimeksi mainittu on tainnut poistua käytöstä jo vuosikausia sitten?
Ja todellakin se 10 vuoden säilymisajalla varustettu säilyke voidaan heittää pois viikko parasta ennen -päivän jälkeen.
Tai vaikkapa maito tai leipä. Kyllä nekin usein vielä menevät sen päiväyksen jälkeen.
Jep. Yksi tuttu heittää esim. avaamattomatkin jogurtit pois jo päivää ennen päiväystä o_O On kyllä muutenkin aika neuroottinen ruuan puhtauden suhteen, pesee omenoita astianpesuaineella jne älyvapaata.
Itse ihmettelen ihmisten intoa kuoria kasviksia ja hedelmiä. Nykyisin minusta perunoissakin on niin ohuet kuoret etten yleensä vaivaudu niitä poistamaan, enkä koskaan esim. kalttaa tomaatteja. Toki jos jossain on paksut, sitkeät tai muuten hankalat kuoret niin sitten saavat lähteä.
No minä itsekin olen neuroottinen (pakko-oireinen häiriö) ja kuorin kyllä useat, varsinkin raakana syötävät kasvikset ja pesen kaalitkin tms.. Mutta parasta ennen -päiväyksen ymmärrän silti eriksi kuin käyttöpäivän, jota periaatteessa noudatan. Tai no, itse voin syödä ehkä vielä seuraavana (jos nyt sattuu niin kaamea moka että ovat jääneet laittamatta ajallaan), toisille en syöttäisi, esim. lapsille.
Perunat harjaan hyvin, mutta saatan syödä kuorineen jos on siistit ja hyvälaatuiset potut. Ja mieluiten muutenkin ostan pakattuja vihanneksia, eikä kaikkien lämittäviä. Mutta niin. Tuomitsen silti ne parasta ennen -päiväyksien jälkeen orjallisesti pois heittävät :)
Hapanmaitotuotteet ja kananmunat säilyvät kauan päiväyksen jälkeen,samoin maito. Luotan haju-ja
makuaisteihini ja surutta syön jos joku ruoka on päässyt "vanhaksi". Ikinä ei ole ollut vatsavaivoja tuon
takia. Perunat syön kuorineen hyvin harjattuina.
Ihan kunnollisen ruoan heittäminen roskiin jos sitä jää kattilaan/pannuun. Siis esim. tehdään lihakastiketta, syödään ja laitetaan pannulta loput suoraan roskiin, eikä laiteta pakkaseen tai syödä seuraavalla aterialla. Anoppini ja mieheni sisko toimivat noin.
Tuota juustonpalan heittämistä roskikseen en ymmärrä minäkään. Silloin kun itse käytin sitä könttijuustoa revin loppupalasta pieniä paloja ja ripottelin leivälle. Oli oikein hyvän makuista. Nykyään käytän valmiiksi viipaloitua juustoa ihan vain siksi, että se on kätevämpi.