Mikä on hyvä mandoliini ruuanlaitossa?
Joku kehui mandoliinia jossain av ketjussa. Minkälainen tai merkkinen mandoliini on hyvä? Mitä kannattaa huomioda sitä hankkiessa?
Kommentit (5)
Kannattaa ostaa tarpeeksi leveä. Julienneterät ovat myös hyvä ominaisuus. Hyvä sormisuoja, jos et käytä suojahanskoja. Kumia etureunassa, jotta se pysyy paikallaan. En maksaisi liikaa kyllä mandoliinista. Se on hyvin yksinkertainen työkalu.
Saksalainen Börner on paras. On se vähän kalliskin, mutta itsellä on ollut käytössä sen 15 vuotta. Sitä ennen oli joku sinne päin. Käytän mandoliiniani varmaan melkein päivittäin, sillä syödään paljon kasviksia. Noita Börnereitä saa ainakin netistä tilaamalla. Kandee varmaan tilata ulkomailta, voi saada vähän edullisemmalla, mutta tod. näk. lähemmäs sen 80 € joutuu pulittamaan.
Börnerissä on parhaat terät ja leikkuuvaihtoehdot.
Netistä löytyy hyviä mandoliineja https://yleiskone.com/paras-mandoliini-leikkuri/ löysin omani tuolta. Hankin siis testivoittajan ja on kyllä ollut hyvä
Landola. Tai sitten se krapulamandoliini, josta laulussakin lauletaan.