Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ostin kokonaisen (sisälmykset poissa) kirjolohen nuuka kun olen...

Vierailija
27.07.2017 |

Mitäs nyt?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
27.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fileoit sen ja keität lopuista liemen. Irrottelet sitten lihat vielä ruodoista.

Tai suolaat ja maustat ja kypsennät kokonaisena joko savustamalla tai uunissa.

Vierailija
2/11 |
27.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän tuossa edes säästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
27.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokonainen perattu kirjolohi huuhtaistaan kylmällä vedellä. Pellille leivinpaperin päälle runsas kerro merisuolaa lohen muotoisesti, lohi päälle, sisään vähän tilliä ja sitruunaa ym. maustetta, lohen päälle edelleen reilu kerros merisuolaa. Lohi on siis suolan sisällä, sitten uuniin - olisko about 200 astetta rapiat puoli tuntia - 45 min, riippuu uunistakin. Joka tapauksessa kypsästä lohesta voi avata "päällimmäisen" nahan suolakuorena, se irtoaa siis ihannostamalla kalan päältä, ja irrotella maukkaan lihan erilleen. Kala ei kuitenkaan suolaannu tästä liikaa, vaikka niin luulisi. Helppo ja maukas tapa valmistaa.

Vierailija
4/11 |
27.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Fileoit sen ja keität lopuista liemen. Irrottelet sitten lihat vielä ruodoista.

Tai suolaat ja maustat ja kypsennät kokonaisena joko savustamalla tai uunissa.

Kidukset pois ennen liemen keittämistä.

Vierailija
5/11 |
27.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Säästää, jos osaa tehdä.  Eikä päätä edes tarvitse käyttää, ihan hyvän sopan saa ruodoista.  Tai voi tehdä medaljonkia pannulla tai grillissä. Vaihtoehtoja paljo enemän valmistukseen, ja saa herkullisia eri ruokia.  Mutta terävän veitten se vaatii, että hyvännäkösen saa.

Vierailija
6/11 |
27.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fiksu valinta. Kokonaiset ovat yleensä paloja tuoreempia ja raikkaampia. Laita jotain ja laita ylimäärä pakastimeen. Itse tekisin nyt graavilohta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
27.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muutama viilto pintaan, suolaa ja pippuria sisälle ja pintaan. Uuniin 200 astetta 40 minuuttia, jos on pellille mahtuva kala. Itse olen käyttänyt ihan tavallista Jozoa ja yhdelle kalalle sitä tarviaa noin teelusikallisen, ei tarvitse hukuttaa merisuolaan. Tällä tavoin kala maistuu kalalle, ei mausteille.

Vierailija
8/11 |
27.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaat ja laitat jääkaappiin siksi aikaa kun haet sähkösavustimen.

https://www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014011…

Kokoot ja ja viilaat hiukan teräviä särmiä ja savustat 45minuuttia. (kokonaine hiukan yli)

Laita leivinpaperia ja taittele reunat ylös niin pysyy puhtaampana.

Sitten nautit kuivan valkkarin kera.

-

Osta ens kerralla file kun tarjouksessa 8€/kg

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
27.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen niin että otan veitsen ja vedän kalan kahtia (en sormiani) ja sitten sivut kahteen osaan. Eli tulee 4 palaa neljään ruokailuun. Pakastan osan. En poista mitään ruotoja joska sen voi tehdä helpoimmin valmistuksen jälkeen. Eri juttu jos tekee keittoa mutta en tee.

En poista muuta kuin pään, josta poistan kidukset ja laitan suoraan pannulle ja paistan suolan kanssa ja syön leivän kanssa alkupalana. Olen mies.

Vierailija
10/11 |
27.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokonaisen lohen helppo valmistusohje kirjoitti:

Kokonainen perattu kirjolohi huuhtaistaan kylmällä vedellä. Pellille leivinpaperin päälle runsas kerro merisuolaa lohen muotoisesti, lohi päälle, sisään vähän tilliä ja sitruunaa ym. maustetta, lohen päälle edelleen reilu kerros merisuolaa. Lohi on siis suolan sisällä, sitten uuniin - olisko about 200 astetta rapiat puoli tuntia - 45 min, riippuu uunistakin. Joka tapauksessa kypsästä lohesta voi avata "päällimmäisen" nahan suolakuorena, se irtoaa siis ihannostamalla kalan päältä, ja irrotella maukkaan lihan erilleen. Kala ei kuitenkaan suolaannu tästä liikaa, vaikka niin luulisi. Helppo ja maukas tapa valmistaa.

Ihan huuhaata peitellä kalaa yltä päältä suolaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
27.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ison lohen valmistan näin: fileeraan kalan, tai siis "fileeraan" niin että ruotoon jää reilusti kalaa. Toisesta teen ruokaa, toisen suolaan leivän päällä leikkeleen tapaan syötäväksi ja ruodoista teen keiton.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi viisi seitsemän