Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

onko itsetehty leipä todella halvempaa kuin kaupasta ostetu?

Vierailija
30.09.2007 |

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
30.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

:(

Vierailija
2/18 |
30.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset


Tai ei siis ainakaan, jos työlle lasketaan edes parin euron vaivan palkka... Samoin on pullan kanssa - ostin pari päivää sitten kaks pussia pullia n. 4 eurolla ja siinä niitä mussuttaessani aattelin, kuinka suuri vaiva olisikaan ollut leipoa ne itse ja säästää siinä noin euro. Ei se musta vaan kannata! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
30.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä mies leipoo tänään pullaa. Taikina on jo kohoamassa ja iltapäiväkahville saan tuoretta pullaa.

Vierailija
4/18 |
30.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja sitten sinne pullat, sämpyltä. Kalleinta on just se uunin kuumentaminen, vie paljon sähköä. Mä suunnittelen leipomukset niin että on uuniruokaa ja sinne jotain leipomusta myös.



vaiva ei ole suuri kun usein leipooo. Oppii rutiinit ja niksit ja leipominen käy käden käänteessa. Eikä sotkukaan harmita kun on tiskikone :)



Jauhot ostan tarjouksesta .

Vierailija
5/18 |
30.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monet leivät maksavat jo yli 3 euroa. Sillä saa melkoisen kasan jauhoja.

Vierailija
6/18 |
30.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset


Kyllä se itse tehty tulee halvemmaksi kun jätät palkanmaksun väliin. Saat myös taatusti lisäaineetonta leipää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
30.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

ruisleipäpaketinkin saa 1, 50 eurolla.

Vierailija
8/18 |
30.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omatekoisissa ei ole syytä laskea tuntipalkkaa ammattilaisten tasolle.



Kaupasta ostettaessa voi hinnan laskea vähintään kymmenkertaiseksi oma tekemään verrattuna. Laskepa vaikka sadan kaupan sämpylän hinta ja mieti sitä että parista kilosta jauhoa saat tuon määrän muutamalla eurolla, hinnassa huomioitava toki sähkö ja vesi, suola sekä hiiva jauhon lisäksi ja leivinpaperit joita voi käyttää useampia kertoja kun pitää makeat pullapaperit eri pinkassa.



Mukavaa yhteistä puuhaa perheelle on tehdä omia ruokiaan ja leipoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
30.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos vääntää jonkun pullat- ja sämpylätaikina kerran viikossa se menee ihan rutiinilla, samalla voi miettiä asioita ja kuunnella hyvää musiikkia.



On halu tehdä jotain käsillään ja saada tuloksia aikaiseksi, tosi terapeuttista. Ja miten monen mieli ilostuukaan kun saavat lämpimäisiä: oma, miehen, lasten, kahville piipahtavien ystävien...

Vierailija
10/18 |
30.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta teen yleensä kaurasämpylöitä joihin laitan maidossa pehmenneitä kaurahiutaleita ja sokerin sijaan annan hiivalle ravinnoksi hunajaa. Kauran kanssa tulee pehmeämpää. Enkä käytä vehnäjauhoja pelkästään, spelttiä tai tattaria tai ohraa tai kauraa makua tuomaan. Myös porkkanaraasteen jämät voi hyödyntää heittämällä sekaan. Sekä leseitä jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
30.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raskin voi laittaa alulle vaikka parista hapankorpusta.



Pullatuotteissa oma tekeminen on vähintään 20 kertaa halvempaa kuin valmispullat.



Eilen tein litrasta maitoa pullaa ja tarvikkeet jäi alle viiden euron pullia tuli 6 pellillistä 12 x 6 = 72 pullaa, 4 pellillistä tein korvapuusteja ja kaksi pellillistä voisilmäpullia.



Laskepa huviksesi mitä maksaa jos ostat valmiita pullia tuon määrän.



Olen leipuri-kondiittori joten homma hanskassa ja en osta kaupasta valmiita kuin pari kertaa vuodessa. En ole ollut leipomossa palkkatyössä päivääkään, ainoastaan opintoihin liittyvät harjoittelujaksot.



Vierailija
12/18 |
30.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja päädyin siihen, että kotona on halvempaa leipoa. Viljan hinta toki nousee ja nostaa sen jauhopussinkin hintaa, mutta kotona tosiaan voi kaikki puuron ja muussin tähteet käyttää siihen leipomiseen. Ja kannattaa tehdä vähän isompi taikina kerralla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
30.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

muusiin vähän ohrajauhoja ja siinä on ns. perunalepuskaa elikkäs perunarieskaa. Ei tartte mitään sen kummempia aineksia. Lättänä leipähän se on, mutta hemmetin hyvää! Ja luontokin pelastuu ;)

Vierailija
14/18 |
30.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisäaineettomuus katoaa kun heittää sekaan rasvaa!!



Ja kaiken päälle.. Miten teillä on aikaa??? Hei, sehän vie vähintään kaksi tuntia viikosta kun alkaa leipoa!!



Ei onnistu meikäläiseltä kun on opiskelija ja käy töissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
30.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

tutkintoa, käyn töissä ja mulla on kahden lapsen huoltajuus kontollani. Ehdin kuitenkin leipoa. Ei se nyt niin kauaa aikaa vie. Aineet kulhoon, kone päälle. Nostatus. Muovaillaan leivät/sämpylät. Nostatus. Kulhot tiskikoneeseen, pelti uuniin.

Vierailija
16/18 |
06.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tehty leipä ei ole halvempaa kuin ostettu mutta koen itse tery leivän turvallisemmaksi. Jauhot sisältävät jonkun verran askorbiinihappoa mutta seuraavan kerran kun ostat leipää niin katsoppa mitä sisältää? Lisä aineetonta leipä ei säily kahta päivää pidempään kun kaupan leivät säilyy pidempään. Pusseissa lukee lisä aineetont. Mutta sisältää jauhon parannettava askorbiinihappoa ym E koodeja.

Vierailija
17/18 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten niin vie kaksi tuntia ja lisäaineettomuus häipyy kun laittaa rasvaa? Puhdas ruokaöljy ei sisällä mitään lisäainetta, eikä leivonnassa tarvita muuta rasvaa.

Ainakin rieska on ehdottomasti halvempaa itse tehtynä kuin kaupasta, jos halpisrieskoja ei lasketa.

Vierailija
18/18 |
07.05.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.05.2015 klo 07:41"]Miten niin vie kaksi tuntia ja lisäaineettomuus häipyy kun laittaa rasvaa? Puhdas ruokaöljy ei sisällä mitään lisäainetta, eikä leivonnassa tarvita muuta rasvaa.

Ainakin rieska on ehdottomasti halvempaa itse tehtynä kuin kaupasta, jos halpisrieskoja ei lasketa.
[/quote]
Mikä kaksi tuntia? Ja leipä pilalla rasvan laiton jälkeen?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kaksi yksi