Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

3 ruoka-ainetta, joita syöt tulevaisuudessa

Vierailija
29.06.2017 |

"Pihvikarjan kasvatus on kova taakka ympäristölle, mutta tulevaisuudessa lihaa voi syödä tuntematta omantunnontuskia. Ruokainsinöörit ovat kehittäneet verevän lihattoman burgerpihvin, ja alankomaalainen tutkija kehittää edullista menetelmää, jolla pihvi syntyy kantasoluista laboratoriossa."

http://tieku.fi/teknologia/ruoka-aineet/3-ruoka-ainetta-joita-syot-tule…

Mitä ajatuksia tämän artikkelin asiat herättävät sinussa?

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

tosi hyvä juttu

Vierailija
2/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön jatkossakin just sitä mitä  haluan, eli  lihaa. Tarvittaessa vaikka kasvatan sen itse. EVVK uusioelintarvikkeet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjaeläimet joudutaan lopettamaan kun niillä ei enää tehdä mitään.

Vierailija
4/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön nytkin oikeaa ruokaa, enkä aio vaihtaa ruokaani keinotekoiseen.

Vierailija
5/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Karjaeläimet joudutaan lopettamaan kun niillä ei enää tehdä mitään.

No eihän jouduta. Ei muutos niin nopea ole. Uusien karjaeläinten tuottamista vaan vähennetään. Ei ne karjaeläimet itsekseen lisäänny vaan lisääntymistä ja näin ollen karjaeläinten määrää säännellään äärimmäisen tarkasti.

Vierailija
6/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missä on labrahärkikset, haluan vain labroissa kasvatettua härkistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onpa hienoja keksintöjä!

Vierailija
8/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onpa hienoja keksintöjä!

Nyt voi vegaanitkin syödä lihaa hyvillä mielin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Syön jatkossakin just sitä mitä  haluan, eli  lihaa. Tarvittaessa vaikka kasvatan sen itse. EVVK uusioelintarvikkeet.

Luitkohan edes koko artikkelia?

"Alankomaalainen Maastrichtin yliopiston fysiologian professori Mark Post on vuosikausia hionut menetelmää, jolla lehmän kantasoluista voidaan kasvattaa lihaa.

Nyt hän on siirtämässä kantasolut petrimaljasta lihatehtaaseen, joka muistuttaa panimoita. Siellä kantasolut muuttuvat lihaksi 25 000 litran bioreaktoreissa. Yksi tällainen bioreaktori voisi tyydyttää 10 000 ihmisen lihan kulutuksen."

Lähde: http://tieku.fi/teknologia/ruoka-aineet/3-ruoka-ainetta-joita-syot-tule…

Vierailija
10/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä juttu kasvissyöjille, nyt me sekasyöjät voimme siis syödä aitoa kunnon lihaa ja kasvissyöjät labralihaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pointtihan on se, että eläimet eivät joudu kärsimään tehotuotanto-olosuhteissa tällaisten uusien vaihtoehtojen tullessa markkinoille. Myöskin ympäristöä säästyy, kun liha kasvatetaan laboratorioissa.

Vierailija
12/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paljonkohan maksaisi kilo tuota lihaa? Varmaan alussa tosi kallista. 50€/ kilo????

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uskon, ettei mene ehkä 50 vuottakaan, kun yleisesti kauhistellaan sitä, miten ihmiset pystyivät syömään tehotuotettua lihaa (eläinten kärsimys ja ympäristön saastuminen sekä ruuan riittämättömyys kaikille). Olihan orjuuskin vielä 1800-luvulla länsimaissa monin paikoin aivan yleisesti hyväksyttyä.

Vierailija
14/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

joo ei kiitti kirjoitti:

Paljonkohan maksaisi kilo tuota lihaa? Varmaan alussa tosi kallista. 50€/ kilo????

Joo, varmaan aluksi markkinoille tullessaan hinta olisi korkea, mutta laskisi aivan varmasti kysynnän kasvaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

joo ei kiitti kirjoitti:

Paljonkohan maksaisi kilo tuota lihaa? Varmaan alussa tosi kallista. 50€/ kilo????

Joo, varmaan aluksi markkinoille tullessaan hinta olisi korkea, mutta laskisi aivan varmasti kysynnän kasvaessa.

Eli siis eliitin ruoaksi, just joo.

Vierailija
16/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeilisitko Tieteen Kuvalehden jutussa esiteltyjä ruoka-aineita, mikäli niiden hinta olisi kohtuullinen tai jatkossa jopa edullinen?

Jos et haluaisi edes kokeilla, niin miksi et?

Vierailija
17/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tehotuotannossa kasvatetusta lihasta löytyy antibioottijäämiä, jotka menevät lihaa syödessä myös ihmisen elimistöön. Tässä on yksi syy siihen, miksi bakteerikannat kasvavat päivä päivältä vastustuskykyisemmiksi antibiooteille. Jos sama meno jatkuu, ihmisetkin kuolevat lähitulevaisuudessa aivan tavallisiin tauteihin, jotka aiemmin on pystytty hoitamaan antibiooteilla.

Vierailija
18/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä se on näin että hinta ratkaisee mitä minä syön.

Vierailija
19/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Uskon, ettei mene ehkä 50 vuottakaan, kun yleisesti kauhistellaan sitä, miten ihmiset pystyivät syömään tehotuotettua lihaa (eläinten kärsimys ja ympäristön saastuminen sekä ruuan riittämättömyys kaikille). Olihan orjuuskin vielä 1800-luvulla länsimaissa monin paikoin aivan yleisesti hyväksyttyä.

Yhtäläiset ihmisoikeudet ovat varsin huonosti rinnastetettavissa lihatuotantoon. 

Eli en usko tähän ollenkaan. 

Vierailija
20/23 |
29.06.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

söisin

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yhdeksän kuusi