Huonoin ravintolakokemuksesi ikinä?
Minun huonoin kokemukseni oli erään kylpylän ravintolassa. Ruoassa ei ollut mitään vikaa, mutta sen tulossa kesti valehtelematta tunti. Lisäksi ravintola oli lähes tyhjä, että jonoakaan ei todennäköisesti ollut.
No, tuo ei nyt ollut kovin paha. Kertokaapas omianne. Ei ehkä ruveta mainitsemaan ravintoloiden nimiä.
Kommentit (8)
Tämä Tallinnassa.
Seuralaiseni ottivat lehtipihvit ja ranskalaiset, itse ajattelin ottaa kalaa.
Tarjoilijamme oli ilmeisesti uusi työntekijä, jota kokeneemmat simputtivat. Katselivat keittiön ovenpielestä, kun tyttö otti tilauksemme. (Tarjoilijoilla oli sellaiset söpöt minihameet ja antavakaula-aukkoiset puserot)
Kohta tämä sipsuttaa pöydän ääreen "ei ole kalaa". No, jos ottaa kalleinta, mitä listalta löytyy, niin ei voi saada huonointa, totesin ja otin minäkin pihvin ranskalaisilla.
Tyttö vie tilauksen keittiöön, tuo aikanaan muun seurueen lehtipihvit, minulle lautasellisen salaattia. Pohdin, että ehkä se pihvi tulee eri lautasella? Tarjoilijamme sitten kipitti kohta pöydän viereen, osoitti lautastani ja sanoi "pihvi unohtui", otti lautasen takaisin keittiöön ja palasi lihaköntti salaatin päälle aseteltuna.
Emme jääneet jälkiruualle. Tämä itse asiassa oli niin huono kokemus, että oikeasti naurattaa.
Turussa vuosikymmeniä sitten eräs nyt jo edesmennyt, pihviravintolaksi profiloitunut paikka. Tilasin pihvin, paistoastetta kysyttiin ja sen annoin. Pihvin odotusaika oli pitkälti yli puoli tuntia, vaikka oli arki-ilta ja ravintola puolityhjä. Kun ruoka lopulta tuli ja aloin syödä sitä, pihvi oli läpikypsä, ja aivan kuiva - kumpaakaan en näistä ollut toivonut pihvini olevan asiasta kysyttäessä.
Hetken päästä tarjoilija tuli maireasti kysymään maistuuko annos. Sanoin rehellisesti, että ei, sillä pihvini ei ollut medium+ vaikka toivoin, vaan läpikypsä ja rutikuiva. Mitäpä tarjoilija? Toteaa: "niin, niistä ovat muutkin valittaneet", ja lähtee tiehensä. Että näin.
Jossain Kanarialla ja rannalla se oli, tilasin kanapihvin ja ranskalaiset. Kana oli ihan palanut ja ranskalaiset ihan lötköjä. Kyllästyneen näköinen kokki harppoi ohi rööki suussa ja mä näytin sitä annosta, että katso nyt tätä. Pyöritteli vaan päätäänsä.
Samalla kertaa Tampereen yhdessä arvostetussa ravintolassa seurueen yhdessä annoksessa ketsuppipullon korkki, yhdessä lasissa lasinsirpale eikä tarjoilija osannut laittaa laskua osiksi.
Kylpylä laajavuoren se joki aulabaari tms. En tiedä voiko sitä ravintolaksi sanoa, mutta ruoka annoksia siinä myydään.
Pannupiysat oli niin järkyttävän pahoja ettei niitä meistä kukaan pystynyt syömään palaa enempää. Pohja maistui pelkälle säilöntöaineelle ja tomaattikastike oli pelkkää tomaattipyrettä.
Ketju on iso joten luulisi useamman päättäjän/suun takana olevan nuokin tarjottavat. En ymmärrä miten silti voi olla noin kamalaa "ruokaa" tarjolla.
Viime kesänä pienen paikkakunnan thaimaalainen. Kaikki ravintolassa olleet juomalasit oli niin likaisia, ettei viitsinyt juoda mitään koko ruokailun aikana.
Eräässä tavallisessa ravintolassa tilasin pasta-annoksen, jonka tuominen kesti melkein tunnin, muut seurueesta ehtivät jo melkein syödä. Annos oli valtava kasa spagettia lillumassa kermassa, isossa kulhossa. Eipä ole tullut mentyä enää ikinä sinne.
Eräs italialainen ravintola. Ruokalistaa sai odotella 40min. Ruokaa tunnin. Ruoan jälkeen olisi halunnut jälkiruokaa, mutta sitäkin sai odotella 40min. Hirveän hidasta palvelua, ei tarvitse toiste mennä.
Toinen oli virossa, pitseria. Sisälle kun pääsi, paikka oli täynnä kärpäsiä, ja likaisen näköinen paikka. Poistuin saman tien paikalta.