Paljonko lihavuusleikkauksessa käynyt voi syödä kerrallaa? Entä päivän aikana? Aitoja kokemuksia, kiitos
Kiinnostaisi tietää. T. Lihavuusleikkausta harkitseva
Kommentit (7)
Anette Palssa on tehnyt aiheesta hyvän esimerkkivideon.
Ruokailuja on kolmen tunnin välein ja ruoka-annokset ovat kahden desin kokoisia. Esim. aamupalalla maustamatonta jogurttia, marjoja ja margariinilla voideltu pala näkkileipää, jonka päällä viipale kevytjuustoa. Välipala 35 grammasta kaurahiutaleita keitetty kaurapuuro. Lounas puolitoista desiä maitoon keitettyä sosekeittoa, jossa puolen desin raejuustosilmä tai puolitoista desiä maitoon keitettyä pinaattikeittoa ja keitetty kananmuna. Välipala puolitoista desiä rahkaa ja puoli desiä marjoja tai hedelmää. Päivällinen pari, kolme lihapullaa, desi peruna- tai juuresmuusia ja 45 grammaa salaattia sekä salaatin päälle teelusikallinen oliiviöljyä. Iltapala puolitoista desiä raejuustoa, kasvimargariinilla voideltu näkkileipä sekä kasviksia. Sen lisäksi ruokailujen välissä puoli litraa joko maitoa tai piimää.
Vierailija kirjoitti:
Tarkkoja määriä en valitettavasti tiedä, mutta tulinpahan vain toteamaan, että olen aina ihmetellyt tätä laihdutusleikkausjuttua, sillä eihän sekään välttämättä vielä takaa laihtumista, jos sinne pienentyneeseen mahalaukkuun syödään jotain tosi kaloririkasta (vaikkakin pientä) monta kertaa päivässä? Usein kun nämä leikkaukseen turvautuvat ovat jo siinä kokoluokassa, että lihottu ei välttämättä ole ihan pelkällä kotiruoalla, ja leikkauksenkin jälkeen ne mieliteot kolkuttelee yhä siellä takaraivossa. Mitä leikkaus auttaa, jos esim. sortuu syömään 50g (n. 2 riviä) suklaata 8 kertaa päivässä?
Lue dumping-oireista ja rasvaripulista. Pitää olla aika masokisti että haluaa niitä.
Kyllä ihminen voi lihoa kymmeniä kiloja ihan terveellisellä kotiruoalla jos syö joka päivä yhden perunan liikaa. Harva lihoo kymmeniä kiloja vuodessa tai parissa. Lihavuusleikkaukseen on julkisella puolella tiukka seula eikä sinne haluta syömishäiriöisiä eikä juuri muitakaan psyykkisesti epätasapainossa olevia.
Vierailija kirjoitti:
Anette Palssa on tehnyt aiheesta hyvän esimerkkivideon.
Ruokailuja on kolmen tunnin välein ja ruoka-annokset ovat kahden desin kokoisia. Esim. aamupalalla maustamatonta jogurttia, marjoja ja margariinilla voideltu pala näkkileipää, jonka päällä viipale kevytjuustoa. Välipala 35 grammasta kaurahiutaleita keitetty kaurapuuro. Lounas puolitoista desiä maitoon keitettyä sosekeittoa, jossa puolen desin raejuustosilmä tai puolitoista desiä maitoon keitettyä pinaattikeittoa ja keitetty kananmuna. Välipala puolitoista desiä rahkaa ja puoli desiä marjoja tai hedelmää. Päivällinen pari, kolme lihapullaa, desi peruna- tai juuresmuusia ja 45 grammaa salaattia sekä salaatin päälle teelusikallinen oliiviöljyä. Iltapala puolitoista desiä raejuustoa, kasvimargariinilla voideltu näkkileipä sekä kasviksia. Sen lisäksi ruokailujen välissä puoli litraa joko maitoa tai piimää.
Juuri näin. Miniäni leikattiin 12v sitten. Ja on pysynyt hoikkana. Hänen serkkunsa joka leikattiin vuotta aikaisemminkin, on lihonut takaisin. Painaa ehkä enemmän kuin ennen leikkausta. Yksityisesti leikattiin,ei verovaroilla.
Vierailija kirjoitti:
Kiinnostaisi tietää. T. Lihavuusleikkausta harkitseva
Jos ihan oikeasti harkitset niin ravitsemusterapeutti haluaakin sinun kokeilevan syömistä leikatun ruokamäärien ja lautasmallin mukaan kuten myös opettelevan leikatun juomatavat eli ei nestettä aterialla vaan aterioiden välissä ne maitotuotteet sekä vesi.
Äsken kävin syömässä iltapalaksi itse tekemääni sokeritonta mustikkarahkaa kaksi desiä ja hyvin on maha täynnä. Sen lisäksi otin lusikallisen rypsiöljyä koska nakkasin kalsiumtabletin ja D-vitamiinin sen lisäksi. Otan aamulla multivitamiinin ja syön aamupalaksi yleensä kananmunaa ja C-vitamiinipitoista hedelmää että multivitamiinin rauta imeytyy maksimaalisesti. Sen vuoksi multivitamiini aamulla ja kalsium+D illalla.
Lisään tuohon vielä, etteivät ne mustikatkaan olleet kalliita Lidlin tarjouksessa. Hyvin perusruoka-aineilla tässä porskutellaan. Ehkä voi ostaa hieman laadukkaampaa kuin enemmän syövät eli kalaa silloin kun toiset ostavat kalapuikkoja ja vähärasvaista täyslihaa pihviksi kun toiset ostavat valmiita lihapullia.
Tarkkoja määriä en valitettavasti tiedä, mutta tulinpahan vain toteamaan, että olen aina ihmetellyt tätä laihdutusleikkausjuttua, sillä eihän sekään välttämättä vielä takaa laihtumista, jos sinne pienentyneeseen mahalaukkuun syödään jotain tosi kaloririkasta (vaikkakin pientä) monta kertaa päivässä? Usein kun nämä leikkaukseen turvautuvat ovat jo siinä kokoluokassa, että lihottu ei välttämättä ole ihan pelkällä kotiruoalla, ja leikkauksenkin jälkeen ne mieliteot kolkuttelee yhä siellä takaraivossa. Mitä leikkaus auttaa, jos esim. sortuu syömään 50g (n. 2 riviä) suklaata 8 kertaa päivässä?