Chili con carne
Kertokaa hyvä chili con carne ohje. Mulla on valmiina kidneypapuja. Käykö ne?
Kommentit (13)
Vierailija kirjoitti:
Heität pannuun öljyn kanssa
1-2rkl kanelia
2tl korianterin siemeniä
5neilikkaa
5kardemummankotaa / 1tl itrokardemummaa
Murskattua valkosipuliaPyörittele pari minuuttia ÄLÄ polta
Sitten 400g naudanjauhelihaa ruskistat
Lisää purkki tomaattimurskaa (tarvittaessa vettä) ja lihaliemikuutio vähän soijakastiketta ja 1tl sokeria/hunajaa. Sambal oelekia maun mukaan tai vaihtoehtoisesti chiliä ja balsamikoaAnna hautua vähintään puoli tuntia
Lisää pavut (kidney toimii hyvin), maissia ja mustapippuria ja heitä lautaselle
Missä ne chilit on? Lähtisin kyllä ihan tuoreesta chilistä jos kerta chiliä tehdään.
Vierailija kirjoitti:
Heität pannuun öljyn kanssa
1-2rkl kanelia
2tl korianterin siemeniä
5neilikkaa
5kardemummankotaa / 1tl itrokardemummaa
Murskattua valkosipuliaPyörittele pari minuuttia ÄLÄ polta
Sitten 400g naudanjauhelihaa ruskistat
Lisää purkki tomaattimurskaa (tarvittaessa vettä) ja lihaliemikuutio vähän soijakastiketta ja 1tl sokeria/hunajaa. Sambal oelekia maun mukaan tai vaihtoehtoisesti chiliä ja balsamikoaAnna hautua vähintään puoli tuntia
Lisää pavut (kidney toimii hyvin), maissia ja mustapippuria ja heitä lautaselle
Kiitos. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja eksoottiselta. :)
Chilit on sambal olekissa tai chilissä niinkuin sanoin.
Sambalissa on chilit ja happamuus samassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Heität pannuun öljyn kanssa
1-2rkl kanelia
2tl korianterin siemeniä
5neilikkaa
5kardemummankotaa / 1tl itrokardemummaa
Murskattua valkosipuliaPyörittele pari minuuttia ÄLÄ polta
Sitten 400g naudanjauhelihaa ruskistat
Lisää purkki tomaattimurskaa (tarvittaessa vettä) ja lihaliemikuutio vähän soijakastiketta ja 1tl sokeria/hunajaa. Sambal oelekia maun mukaan tai vaihtoehtoisesti chiliä ja balsamikoaAnna hautua vähintään puoli tuntia
Lisää pavut (kidney toimii hyvin), maissia ja mustapippuria ja heitä lautaselleMissä ne chilit on? Lähtisin kyllä ihan tuoreesta chilistä jos kerta chiliä tehdään.
Sinä teet tuoreesta, mutta reseptin kannalta ei väliä onko tuoretta, kuivattua vai säilöttyä, jokaisella tulee erilaista, eikä kuitenkaan toistaan parempaa tai pahempaa.
Olen monella erilaisella kokeillut ja sambal on toiminut parhaiten.
Kai tiesit että sama chili (itsellä kasvaa se 15 eri lajia tällä hetkellä) maistuu erilaiselta tuoreena ja kuivattuna. Kaikki eivät edes ole parhaimmillaan tuoreena
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Heität pannuun öljyn kanssa
1-2rkl kanelia
2tl korianterin siemeniä
5neilikkaa
5kardemummankotaa / 1tl itrokardemummaa
Murskattua valkosipuliaPyörittele pari minuuttia ÄLÄ polta
Sitten 400g naudanjauhelihaa ruskistat
Lisää purkki tomaattimurskaa (tarvittaessa vettä) ja lihaliemikuutio vähän soijakastiketta ja 1tl sokeria/hunajaa. Sambal oelekia maun mukaan tai vaihtoehtoisesti chiliä ja balsamikoaAnna hautua vähintään puoli tuntia
Lisää pavut (kidney toimii hyvin), maissia ja mustapippuria ja heitä lautaselleKiitos. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja eksoottiselta. :)
Olepa hyvä, tosta reseptistä olen saanut paljon kehuja. Mausteiden määrät ovat silmämääräisiä arvioita, kannattaa maistella tiuhaan ja lisäillä jos siltä tuntuu. Muistaa vaan hauduttaa huolella että pääsevät maut tasaantumaan ja syventymään.
Ei ei ei.
Olen mies. Oikeat lihat on joko naudan paistisuikaleita tai karjalanpaistia. Se chili on todellakin jolokia tai habanero pilkottuna. Tomaatti-pulp, jos aikaa niin tuoreena sekaan. Rasvana toimii kookoskerma tai ei mitään. Etikka, sokeri.
En jaa salaisuuksiani tai lihojen marinointia.
Vierailija kirjoitti:
Ihme resepteja! t.meksikolainen
Ei varmaankaan ole originelli ohje 1800luvulta, mutta toimii omaan makuun
400 g naudan jauhelihaa
1 purkki tomaattimurskaa
1 purkki kidneypapuja
1 punainen paprika
1 tuore chili
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl chilijauhetta
2 tl juustokuminaa
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 tl vastajauhetta mustapippuria
1 tl oreganoa
Pilko sipulit, paprikat, chilit ja kuullota niitä oliiviöljyssä. Lisää liha ja paista kypsäksi. Mausta. Lisää pavut ja tomaattimurska ja anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Tarjoile ranskankerman, vaalean leivän ja oluen kanssa.
Tänään tein, alkaa ilmat taas kylmeneen ja chili lämmittää. Oli taas hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Lisää ohjeita! :)
Tee tulinen versio bolognesesta johon lisäät tölkkipapuja. Ei tätä kannata turhaan tehdä monimutkaiseksi.
Heität pannuun öljyn kanssa
1-2rkl kanelia
2tl korianterin siemeniä
5neilikkaa
5kardemummankotaa / 1tl itrokardemummaa
Murskattua valkosipulia
Pyörittele pari minuuttia ÄLÄ polta
Sitten 400g naudanjauhelihaa ruskistat
Lisää purkki tomaattimurskaa (tarvittaessa vettä) ja lihaliemikuutio vähän soijakastiketta ja 1tl sokeria/hunajaa. Sambal oelekia maun mukaan tai vaihtoehtoisesti chiliä ja balsamikoa
Anna hautua vähintään puoli tuntia
Lisää pavut (kidney toimii hyvin), maissia ja mustapippuria ja heitä lautaselle