paras reseptisi kanafileestä
Eli olisi maustamattomia kanafileitä ja haluaisin niistä jotain maukasta ruokaa. Lisukkeena riisiä. Ideoita?
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti:
Meillä naturel kananfileistä tehdään usein mm Igorin kanaa, googlesta löytyy ohje, sekä pestomozzarellafileitä. Säännöllisesti myös erilaisia keittoja (paloittelen siis fileet mieluisiksi suikaleiksi), useimmiten thaityyppistä jossa paljon vihanneksia ja veden lisäksi liemi sisältää kookoskermaa sekä yleensä punaista currytahnaa.
Just ennen aloitusta googlasin tuota igorin kanaa, mutta ei ole smetanaa eikä kanalientä..toki nää vois jollain korvaa.
-ap
Marokkolainen sitruunakana on ihan suosikki. Toisena sitten erilaiset tomaatti+kookosmaito+inkivääri & muut mausteet -kastikkeet :-)
Paista fileet voissa kullankeltaisiksi ja mausta sumakilla ja lime/sitruunamehulla.
Paista riisikattilassa biryani-mausteseosta tilkassa öljyä kunnes alkaa tuoksu tuntumaan, lisää riisit ja paista vielä hetki. Keitä kypsäksi kannen alla. (Suolaa ei tarvitse yleensä erikseen lisätä, sillä sitä on mausteessa.)
Lisukkeeksi tarjoan etikkaista kasvispikkelsiä.
Voithan varioida ja tehdä ihan mitä mielikuvitus keksii, itselläni sellainen tapa, että useinkin maustan ja mietin itse erilaisia kokonaisuuksia ja uskallan väittää olevani varsin hyvä ruoanlaittaja. Mutta tuo Igorin kana ei ole sitä mitä ns pitää jos siinä ei ole smetanaa, se antaa ihan oman makunsa sille. Plus maustekurkut ja kanaliemihän on helppo tehdä kanafondi"kupista" ja kiehuvasta vedestä.
-1-
Sahramikana:
600 g kanafileitä suikaleina
2 isoa hyppysellistä sahramia
2-3 rkl kiehuvaa vettä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
Rosmariinia
Suolaa
Pippuria
Öljyä
1. Jauha sahramit morttelissa (jos sahrami ei ole valmiina jauheena), laita pieneen astiaan ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna liota 20min kunnes vesi on tummanpunaista.
2. Laita kulhoon tms. kanasuikaleet, valkosipuli, rosmariini, suola, pippuri ja sahramivesi. Sekoita. Anna marinoitua jääkaapissa noin tunti.
3. Paista kanat pannulla.
Yksinkertaista ja todella hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Sahramikana:
600 g kanafileitä suikaleina
2 isoa hyppysellistä sahramia
2-3 rkl kiehuvaa vettä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
Rosmariinia
Suolaa
Pippuria
Öljyä
1. Jauha sahramit morttelissa (jos sahrami ei ole valmiina jauheena), laita pieneen astiaan ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna liota 20min kunnes vesi on tummanpunaista.
2. Laita kulhoon tms. kanasuikaleet, valkosipuli, rosmariini, suola, pippuri ja sahramivesi. Sekoita. Anna marinoitua jääkaapissa noin tunti.
3. Paista kanat pannulla.
Yksinkertaista ja todella hyvää.
2. kohdassa tietty sitä öljyä myös :)
Texmex-kanaa, hyvää riisin ja kasvisten kanssa. Taco-kastiketta saa olla reilusti.
https://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=31
Hyvää on myös kanakeitto johon tulee paistetut kananpalat, maun mukaan kasviksia, meillä lähinnä pakastekasviksia, perunaa, vettä, kanaliemikuutio sekä mausteita, loppuvaiheessa koskenlaskijaa. Tosi yksinkertainen mutta herkullinen ruoka. Nyt kyllä tuntuu kuin olisin kirjoittanut parhaat reseptinne ketjuun tyyliin paistettu kananmuna suolalla :D
Vierailija kirjoitti:
Voithan varioida ja tehdä ihan mitä mielikuvitus keksii, itselläni sellainen tapa, että useinkin maustan ja mietin itse erilaisia kokonaisuuksia ja uskallan väittää olevani varsin hyvä ruoanlaittaja. Mutta tuo Igorin kana ei ole sitä mitä ns pitää jos siinä ei ole smetanaa, se antaa ihan oman makunsa sille. Plus maustekurkut ja kanaliemihän on helppo tehdä kanafondi"kupista" ja kiehuvasta vedestä.
-1-
No voitko sä varioida mulle. Kaapista löytyy kanojen lisäksi sipuleita, paprikoita, kesäkurpitsaa, inkivääriä, chiliä, ananasta, tomaattia, kermaa, ruokakermaa, tuorejuustoa, yrttejä, mausteita. Saisko näistä jotain hyvää aikaiseksi?
Ap, kyllä saisi. Mutta enhän minä voi sinulle valmista reseptiä noista kirjoittaa, osaat sen ihan itse kun vain alat hommiin. Sinulla on tuossa mainiot kastikeainekset, esim. Ja fileet käsittelet miten haluat, kastikkeen kanssa en itse tee muuta kuin paloittelen fileet ja paistan. Päätät mistä aineksista kokoat ruoan ja muistat maustaa ja maistaa, maistaa ja maistaa kokkauksen lomassa. Löytyykö currya? sitä käyttäisin ainakin, kananaturel kun kyseessä.
-1/5-
Meillä naturel kananfileistä tehdään usein mm Igorin kanaa, googlesta löytyy ohje, sekä pestomozzarellafileitä. Säännöllisesti myös erilaisia keittoja (paloittelen siis fileet mieluisiksi suikaleiksi), useimmiten thaityyppistä jossa paljon vihanneksia ja veden lisäksi liemi sisältää kookoskermaa sekä yleensä punaista currytahnaa.