Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Sitkeä lammas - pettymys

Vierailija
15.04.2017 |

Viime vuonna ostin Prismasta samanlaisen valmiiksi maustetun vakuumikääreessä olleen uusiseelantilaisen karitsanpaistin ja se onnistui hyvin. Nyt paistoin sen foliokääreessä 125 °C:ssa 70 °C:een. Oli jo ehkä hieman liian kuiva, mutta ennen kaikkea koko perhanan karitsa tuntui olevan täynnä jotain kalvoa, mikä teki koko lihan sitkeäksi.

Alan ymmärtää niitä, jotka eivät lampaasta välitä.

Huijattu

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
15.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mies on melko hyvä kokki, mutta lammasta se ei osaa valmistaa. Eikä onneks yritä edes enää:)

Vierailija
2/10 |
15.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi et osta tuoretta kotimaista?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
15.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliko foliohattu myös päässä?

Vierailija
4/10 |
15.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä että pitävät puolensa.

Vierailija
5/10 |
15.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta lampaan ulkofile. Tai useampi. Marinoi joku hetki timjamilla valkosipulilla ja rosmariinilla. Suolaa ja öljyä. Paista nopeasti pannussa ruskea pinta ja kypsytä hetki uunissa. Mitä punaisemmaksi jättää niin sen pehmeämpi lopputulos. Lammas ostoksilla voin neuvoa: Mitä edullisempi ja marinoidumpi niin sen varmemmin kinnaketta löytyy. Sellaiset verkkosukkahousuun puetut lampaat on ehdoton nou! Ne on verkossa jotta pikku palat pysyy yhdessä, ja kinnaketta riittää! Ostin uusiseelantilaista lampaan filettä kilon, maksoi 20€. On varmasti hyvää, yhtään kalvoa ei ollut kun marinaadiin laitoin. Suolatut valmiit paistit on pahimpia kun ne kuivaa ja päästää kaiken nesteen pihalle.

Vierailija
6/10 |
15.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Osta lampaan ulkofile. Tai useampi. Marinoi joku hetki timjamilla valkosipulilla ja rosmariinilla. Suolaa ja öljyä. Paista nopeasti pannussa ruskea pinta ja kypsytä hetki uunissa. Mitä punaisemmaksi jättää niin sen pehmeämpi lopputulos. Lammas ostoksilla voin neuvoa: Mitä edullisempi ja marinoidumpi niin sen varmemmin kinnaketta löytyy. Sellaiset verkkosukkahousuun puetut lampaat on ehdoton nou! Ne on verkossa jotta pikku palat pysyy yhdessä, ja kinnaketta riittää! Ostin uusiseelantilaista lampaan filettä kilon, maksoi 20€. On varmasti hyvää, yhtään kalvoa ei ollut kun marinaadiin laitoin. Suolatut valmiit paistit on pahimpia kun ne kuivaa ja päästää kaiken nesteen pihalle.

Oli kuin omasta suustani tämä kirjoitus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
15.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta karitsan potkia. Vähintään 4 tuntia uunissa kannellisessa padassa valkosipulin, porkkanoiden, tuoreiden yrttien ja punaviinin kanssa hautumassa. Takuumureaa tulee lihat irtoaa luista, kun vaan näyttää haarukkaa.

Vierailija
8/10 |
15.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Reinin liha, karitsanviulu 2,7kg n. 50€, ja ihan törkeän hyvä tuli. Oli tiskillä valmiiksi marinoitu. Suomalainen liha on paras. Ei halvalla vaan (yleensä) saa hyvää lihaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
15.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ite tykkään karitsan kareesta, ei oo kertaakaan tullu sitkeetä. Tosin meillä syödään lammasta niin harvoin, että on varaa 2 kertaa vuodessa ostaa kotimaista. Kallista se kyllä on.

Vierailija
10/10 |
15.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistopussia voisin kokeilla ensi kerralla, josko tulisi mehevämpää. Ja kyllä, tämä paisti oli sellaisessa verkossa. Pitänee ostaa joko tiskiltä tai sitten pakaste, joka ei ole verkossa ensi kerralla.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi seitsemän viisi