Poistatko uunilohesta nahkan?
Kommentit (9)
No nahkoineen se tietysti paistetaan, mutta en minä sitä nahkaa syömään ala. Pannulla rapeaksi paistunutta nahkaa toki voi syödä, mutta se uunilohen nahkahan on pehmeää ja suutuntumaltaan ja maultaan ikävää.
Laitan vuokaan nahkapuoli ylöspäin ja paistan nahan kanssa. Poistan sen vasta sitten kun on kypsä. En syö nahkaa enkä mausta lohta mitenkään, vähän suolaa voi laittaa ja perunalohkot sekä mahdollisesti muita kasviksia vuoan pohjalle niin tulee lisukkeet samalla.
Poistan ilman muuta, lähtee kypsänä kuin takki päältä. Mies taitaa joskus syödäkin sitä nahkaa.
Paistan nahkapuoli ylöspäin n. 10 minuuttia-vartin, riippuen fileen koosta. Sitten poistan nahan (lähtee ihan käärimällä hyvin helposti. Maustan tässä vaiheessa suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Sitten vielä uuniin toviksi, kunnes on kypsää.
Nahkaa ei ole koskaan käynyt edes mielessä syödä, vaikka ennen paistoin sen lohen niin. että nahka säi siihen alle paikoilleen.
Uuniin vaan nahkoineen päivineen. Enkä irroittele erikseen nahkaa, tai paista nahka ylöspäin, vaan ihan normisti nahkapuoli alaspäin uuniin. Kypsästä kalastahan palaset lähtee siitä nahkan päältä ilman sen kummempia kommervenkkeja lähes itekseen, joten en näe mitään syytä sitä nahkaa erikseen poistella.
Poistatko uunilohesta nahkan?
-en, mutta nahan saatan poistaa.
En syö uunilohen nahkaa, mutta joskus saan pannulla nahkasta sopivan rapeaa, että sen tekee mieli syödä myös. Tai ainakin maistaa.