Miten tehdään uunimakkaraa?
Auttakaa siskot nyt vähän! Oon aika huono näissä asioissa ja pitäis yllättää poikakaveri huomenna.
Kommentit (22)
Lämmitä uuni noin 200-asteiseksi. Ota muutama makkara, leikkaa niihin terävällä veitsellä poikittain 4-6 viiltoa per makkara, pane viiltoihin halutessasi pala juustoa (emmental, edam tms.). Juusto ei ole välttämätön. Pane makkarat leivinpaperin päälle uunipellille vaikka uunin keskitasolle js anna olla uunissa noin 10 min. tai kunnes ovat saaneet mukavan, paistuneen värin. Tuoksusta ja tirinästä kyllä huomaa, että makkara on valmis :)
Jos teet HK:n sinisestä, eli tutummin lenkkimakkarasta, niin muista ottaa kuori pois ennen kuin teet sille mitään. Jos taas grillimakkarasta, niin kuoret saa jäädä.
Noin muuten nr. 3 ohje on ok, mutta voi sitä käyttää uunivuokaakin, voitelet sen vaan ensin.
Jatkossa, Google auttaa myös ruoka-asioissa. :)
Vierailija kirjoitti:
Älä vaan googlaa. Netissä ei ole ainuttakaan uunimakkaraohjetta.
Laita makkara uuniin, valele uuni bensiinillä ja sytytä tuleen. Liekkien loputtua uunimakkara on valmis.
Mutta ihan ensiksi otetaan sika ja tapetaan se ja sullotaan suoliinsa. Näin syntyy makkara.
Sininen lenkki, siihen viiltoja joihin laitat paksuja juustopaloja. Koskenlaskija käy hyvin tai perus edam. Juustosiivujen pitää olla ainakin 2 cm paksuja. Mielellään leikkaa makkarasta vadelmavene karkin kokoisia/näköisiä paloja pois ainakin viisi, laitat sitten koloihin juustoa. Päälle muutama ketsuppiraita. Uuni 225 ja n. 20-25 min. Sitten leikkaat paloiksi ja lautasen reunalle sinappia.
Laitan uuniin lämpiämään n. 225 asteeseen.
Kuorin makkaran, jos kuori irtoaa nätisti.
Teen viiltoja, joihin laitan yleensä juustopalat.
Asettelen makkarat leivinpaperille juustopuolet ylöspäin.
Makkarat ovat noin vartissa valmiit, silmämääräisesti arvioin, miten kypsiltä vaikuttavat siinä vaiheessa.
(Yleensä ennen makkaroita olen laittanut jo reilua varttia ennen uuniin lohkottuja ja maustettuja perunoita, joiden paistuminen kestää kauemmin. Makkarat tulevat sitten kivasti perunoiden toverina.
Peruna-makkarasatsia odotellessa teen yleensä kermaviilistä kastikkeen jääkaappiin tekeytymään tai/ ja tuoreaineksista salaatin.
Sitten vaan ketsuppia ja sinappia pöytään!)
:D
http://m.iltalehti.fi/pippuri/2016012521013603_ah.shtml testattu ja hyväksi havaittu :) tosin tämän ohjeen muusin tilalle sopii ihan perusmuusikin vaikka ihan jauheesta. Juustoraasteena oon käyttäny perus emmentalraastetta. Persilja ei oo pakollinen. Jos käytät uunilenkkiä niin kannattaa kuoria makkara, niinkuin joku edellä mainitsi. Mun mielestä pilkottu raaka sipuli ja kurkkusalaatti sopii tähän hyvin lisukkeeksi.
Vierailija kirjoitti:
Älä vaan googlaa. Netissä ei ole ainuttakaan uunimakkaraohjetta.
Laita makkara uuniin, valele uuni bensiinillä ja sytytä tuleen. Liekkien loputtua uunimakkara on valmis.
Puu on kotimainen polttoaine. Se on uusiutuva energia, eikä sen vuoksi Meksikonlahden linnutkaan kärsi. Suosi ennemmin haketta tai käytä pilkkeitä. Sytytyskin on vähän hallitumpaa, ei tarvitse pelätä naaman tai hiusten polttamista sytyttäessä.
Emmental on mun mielestä paras juusto uunimakkaraan, edam sulaa kumimaiseksi eikä maistu miltään. Mä sipaisen viiltoihin vähän sinappia, laitan juustosiivut ja tomaattisiivuja. Pintaan vähän sinappia ja uuniin.
Uunimakkara on loistava perusruoka. Itse olen tehnyt em. versioita. Sitten olen tehnyt uunimakkaraa leivinuunissa - mikä ero sähköuunissa paistettuun. Mikä lie syy. Olen tehnyt tomaattimurskan ja juustoraasten kanssa. Tarjoan perunamuussin (punainen maito ja voi) sekä tuoresalaattia. Tai porkkanaraastetta...Maistuu lapsille, eikä maksa paljon.
Makkaran, siis Punaisen lenkin, voi myös kuutioida ja sekoittaa kuutiot massaan, joka on tehty Maille dijon-sinapista, smetanasta, emmental-raasteesta ja pippurirouheesta. Massa makkaroineen Valion punaisella voilla voideltuun uunivuokaan ja 150 astetta 25 minuuttia.
Ei voi olla noin vaikeeta...otetaan yksi makkara ja yksi uuni, uuni päälle ja yhdistetaan nämä kaksi...
Vierailija kirjoitti:
Jos teet HK:n sinisestä, eli tutummin lenkkimakkarasta, niin muista ottaa kuori pois ennen kuin teet sille mitään. Jos taas grillimakkarasta, niin kuoret saa jäädä.
Noin muuten nr. 3 ohje on ok, mutta voi sitä käyttää uunivuokaakin, voitelet sen vaan ensin.
Jatkossa, Google auttaa myös ruoka-asioissa. :)
Jos haluat hiukan paremman makuelämyksen niin jätä se turkulainen kissanliha ( HK ) kauppaan ja osta vaikka Snellmannin lenkkiä, ei suussakaan ole rasvakalvoa koko iltaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos teet HK:n sinisestä, eli tutummin lenkkimakkarasta, niin muista ottaa kuori pois ennen kuin teet sille mitään. Jos taas grillimakkarasta, niin kuoret saa jäädä.
Noin muuten nr. 3 ohje on ok, mutta voi sitä käyttää uunivuokaakin, voitelet sen vaan ensin.
Jatkossa, Google auttaa myös ruoka-asioissa. :)
Jos haluat hiukan paremman makuelämyksen niin jätä se turkulainen kissanliha ( HK ) kauppaan ja osta vaikka Snellmannin lenkkiä, ei suussakaan ole rasvakalvoa koko iltaa.
Ei se oo Turkulainen vaan HK eli Helsingin Kauppiaat tuote! Terveisin; tosikko...
Ei toi oo siskojen hommia vaan herrojen herkku...kysy äijiltä ne tietää uuni lenksu hommat!
Mä laitan sinne uuniin myös sipulia ja tomaattia. Nam
Makkala ailflyeliin ja sit poskeen.
Ensin laitetaan makkarat uuniin, sitten muistetaan että uuni ei olekkaan päällä, pistä uuni päälle, mene katsomaan televisiota ja unohda makkarat uuniin, sammuta makkarat, yritä pyyhkiä noki pois, päästä ärräpäät ja itke lattialla, hae mäkistä ateriat