Onko suomalainen normaali kotiruoka ihan feikkiä?
Esim. kinkkukiusaus, joka ei ole kinkkua nähnytkään tai keitto, jossa veden seassa muutama kasvis ja makkara.
Kommentit (17)
Silloin se on feikkiä, jos sen tekee noin. Kyllä minun keitossani on muutakin kuin lientä ja makaronilaatikossa aitoa lihaa.
Ei sitä nyt varmaan raskaan työpäivän jälkeen jaksa mitään ihmeempiä muksuille kokkailla. Mieskin saisi enemmän osallistua ruoan laittoon.
Vierailija kirjoitti:
Ei sitä nyt varmaan raskaan työpäivän jälkeen jaksa mitään ihmeempiä muksuille kokkailla. Mieskin saisi enemmän osallistua ruoan laittoon.
Ei oikeat aineet ruuassa tee sitä ruuanlaittoa hankalammaksi.
Raastoin perunaa, silppusin sipulia, kaupasta jauhettua maksaa ja jauhelihaa. Sekaisin ja pihveiksi. Syödään kohta perunamuusin ja polukan kanssa. Kylmää maitoa.
Toissapäivänä fileoin lohen ja fileistä uunissa ruoka riisin kanssa. Eilen keittelin perskeistä liemen sipulin, maustepippurien ja laakerinlehden kanssa, pakastimeen odottamaan kalakeittopäivää.
Aineksia löytyy lihapulliin, taidan huomenna kun on arkivapaa, pyöritellä niitä ja pakastaa nekin. On sitten niille päiville kun "ei jaksa raskaan työpäivän päälle..." vai miten se nyt menikään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei sitä nyt varmaan raskaan työpäivän jälkeen jaksa mitään ihmeempiä muksuille kokkailla. Mieskin saisi enemmän osallistua ruoan laittoon.
Ei oikeat aineet ruuassa tee sitä ruuanlaittoa hankalammaksi.
Siis aliravitsemusta tarkoitat? Eiköhän siihen puututa jos sellaista ilmenee.
Mikä on ap feikkiä? Sinusta kaikki käsitelty on Huonoa ja käsittelemätön on Hyvää?
Mä ymmärrän, keskiverto-avmammerolle on vaikea selittää ruokateollisuuden prosesseja. Ja lisäaineiden tarpeetonta saantia onkin hyvä vähentää.
Mutta kaikki prosessointi EI ole pahaksi. Prosessoinnilla vähennetään epäpuhtauksia ja lisätään säilyvyyttä, vähennettään ei-toivottuja ruoan ominaisuuksia ja lisätään toivottuja, vaikkapa vitamiineja. Esimerkiksi D-vitaminointi ja jodiointi ovat pääsääntöisesti hyviä asioita.
Eineksissä ON hyviä ja laadukkaita joukossa, ja osa niistä on laadukkaampia kuin keskiverto kotiruoka. Tämä kannattaa muistaa.
Vierailija kirjoitti:
Mikä on ap feikkiä? Sinusta kaikki käsitelty on Huonoa ja käsittelemätön on Hyvää?
Mä ymmärrän, keskiverto-avmammerolle on vaikea selittää ruokateollisuuden prosesseja. Ja lisäaineiden tarpeetonta saantia onkin hyvä vähentää.
Mutta kaikki prosessointi EI ole pahaksi. Prosessoinnilla vähennetään epäpuhtauksia ja lisätään säilyvyyttä, vähennettään ei-toivottuja ruoan ominaisuuksia ja lisätään toivottuja, vaikkapa vitamiineja. Esimerkiksi D-vitaminointi ja jodiointi ovat pääsääntöisesti hyviä asioita.
Eineksissä ON hyviä ja laadukkaita joukossa, ja osa niistä on laadukkaampia kuin keskiverto kotiruoka. Tämä kannattaa muistaa.
Totta kai kaikki käsittely on pahaksi, varsinkin rasvattomuus ja vähäkalorisuus ; DD
Vierailija kirjoitti:
Mikä on ap feikkiä? Sinusta kaikki käsitelty on Huonoa ja käsittelemätön on Hyvää?
Mä ymmärrän, keskiverto-avmammerolle on vaikea selittää ruokateollisuuden prosesseja. Ja lisäaineiden tarpeetonta saantia onkin hyvä vähentää.
Mutta kaikki prosessointi EI ole pahaksi. Prosessoinnilla vähennetään epäpuhtauksia ja lisätään säilyvyyttä, vähennettään ei-toivottuja ruoan ominaisuuksia ja lisätään toivottuja, vaikkapa vitamiineja. Esimerkiksi D-vitaminointi ja jodiointi ovat pääsääntöisesti hyviä asioita.
Eineksissä ON hyviä ja laadukkaita joukossa, ja osa niistä on laadukkaampia kuin keskiverto kotiruoka. Tämä kannattaa muistaa.
Pystytkö kertomaan yhden eineksen, joka on parempi kuin kotiruoka? Millä perusteella?
No meillä ei syödä feikkiä. Kaikki tehdään itse joten tiedetään mitä padassa on, maistuvaa ja tuhtia ruokaa. Reilun viikon lista, eilen tehty gulassi, huomisesta lähtien kukkakaali-curry, ossobucoa ja risottoa, jauhelihakastiketta ja spaghettia, kaalilaatikkoa. Kaikki 2 pvän ruokia. Kasviksia, lihaproteiinia, vähän hiilareitakin. Tasapainoista ja hyvää ruokaa.
Mitä aloittaja tarkoittaa feikillä? Eihän kukaan KOTONA tee kinkkukiusausta ilman kinkkua. Jos tekee, sen nimi on vain pelkkä kiusaus. Tuskin kukaan kotona keittää pelkkää vettä ja nimittää sitä keitoksi ... ei edes vaikka olisi muutama makkaranpala ja vihanneksia.
Raskaan työpäivän jälkeen hyvän, ravitsevan ja NOPEAN ruuan valmistaminen onnistuu aivan yhtä hyvin kunnon aineista kuin feikeistä. Se on vaan etukäteen suunniteltava niin, että puoli tuntia kotiintulon jälkeen ollaan jo syömässä. Ei ole edes vaikeaa, vaikka ei mikään varsinainen keittiötaikuri olisikaan.
Vierailija kirjoitti:
No meillä ei syödä feikkiä. Kaikki tehdään itse joten tiedetään mitä padassa on, maistuvaa ja tuhtia ruokaa. Reilun viikon lista, eilen tehty gulassi, huomisesta lähtien kukkakaali-curry, ossobucoa ja risottoa, jauhelihakastiketta ja spaghettia, kaalilaatikkoa. Kaikki 2 pvän ruokia. Kasviksia, lihaproteiinia, vähän hiilareitakin. Tasapainoista ja hyvää ruokaa.
Ja kalaa vielä jossain muodossa, niin hyvää on ja terveellistä.
Porkkana-palsternakka ranuja suoraan pakkasesta ja kaveriksi uuniin kanankoipia, laiskan eväät ja näitä sitten syödään ensi viikolla töissä lounaaksi ja nyt oli päivälliseksi. Iso satsi, uuni hoitaa valmistuksen.
Vierailija kirjoitti:
Ei sitä nyt varmaan raskaan työpäivän jälkeen jaksa mitään ihmeempiä muksuille kokkailla. Mieskin saisi enemmän osallistua ruoan laittoon.
Mitä jaksamista on siinä, että kiehauttaa täysjyvämakaronia tai basmatiriisiä, ja isolla paistinpannulla kuumentaa tomaattimurskaa (superterveellistä, etenkin kuumennettuna: lykopeeni), musta- ja kidneypapuja (superterveellisiä: b-vitamiineja ja proteiinia), kookosmaitoa ja ripauksen currya? Ei mitään joutavaa, ei mitään "feikkiä", ravitsevaa kuin mikä ja herkullista koko perheelle.
Aikaa tuohon kippailuun menee ehkä kaksi minuuttia, ja kypsymiseen 7-15 minsaa. Kolmannessa kattilassa höyryttää samalla aikaa vielä parsakaalinnuput (superterveellistä, etenkin kuumennettuna, eikä vaadi muuta kuin napsauttaa irti toisistaan).
Tuosta puuttuu vielä noiden lisukkeiden kylkeen se varsinainen ruoka.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei sitä nyt varmaan raskaan työpäivän jälkeen jaksa mitään ihmeempiä muksuille kokkailla. Mieskin saisi enemmän osallistua ruoan laittoon.
Mitä jaksamista on siinä, että kiehauttaa täysjyvämakaronia tai basmatiriisiä, ja isolla paistinpannulla kuumentaa tomaattimurskaa (superterveellistä, etenkin kuumennettuna: lykopeeni), musta- ja kidneypapuja (superterveellisiä: b-vitamiineja ja proteiinia), kookosmaitoa ja ripauksen currya? Ei mitään joutavaa, ei mitään "feikkiä", ravitsevaa kuin mikä ja herkullista koko perheelle.
Aikaa tuohon kippailuun menee ehkä kaksi minuuttia, ja kypsymiseen 7-15 minsaa. Kolmannessa kattilassa höyryttää samalla aikaa vielä parsakaalinnuput (superterveellistä, etenkin kuumennettuna, eikä vaadi muuta kuin napsauttaa irti toisistaan).
Kaikki näyttää tosiaankin olevan raskasta ja työn takana, paitsi Hesbur...drive in-luukku, josta syliisi työnnetään tirisevä rasvasatsi pienissä söpöissä paketeissa. Jos vielä jaksat töräyttää majot pussista sekaan ja imeä pillistä litran colaa, on kaikki hyvin ja perheelle jää yhteistä aikaa raskaan työpäivän jälkeen.
Mä olen aina ihmetellyt sitä, että miksei vapaapäivän iltana mitenkään ehdi tehdä soppaa tai soosia, mitkä voi minuutissa lämmittää töiden jälkeen seuraavana pnä?? Ja jos vaikka on laatujauhelihasta kastike ja höyryttää papuja, parsaa ym. mukaan + tomaatit ja salaattia, niin ei ole mikään häpeä vaikka valmispottumuusia syödä kaveriksi. Ihan varmasti on aina aikaa tuon verran.
Ainakin itse ehdin tehdä hyvää kotiruokaa, vaikka netissä pyörin. Uuni hoitaa hommat tosiaan, kuten joku totesi. Mikrollakin saa tehtyä vaikka mitä. Vaikka sen kinkkukiusauksen. Jos siis ei omista uunia, eli ei sekään tekosyy mene läpi.
Vierailija kirjoitti:
Ei sitä nyt varmaan raskaan työpäivän jälkeen jaksa mitään ihmeempiä muksuille kokkailla. Mieskin saisi enemmän osallistua ruoan laittoon.
Nro 10 tekee. Ja mies silloin kun on vuorostaan kotona. Ei meillä lue kattiloissa nimeä mutta joo, joka päivä on oikeaa kotiruokaa tarjolla. Valmistukseen menee 15-45 min arkisin
.