Snellmannin superior kinkku kusetus
Tätä nykyä kaupoissa on lihaleikkeleet sellaisia, jossa on pumpattu vettä sisään paljon. Ja siellä on se fosfaatti (taitaa olla E451 koodi), jolla saadaan vesi pysymään lihassa. Ne lihaleikkeet tuntuu käsissä kuin pesuaineen pykkipulverin liukastamilta, sellainen liitta.
Nyt snellman luulee keksineensä pyörän uudelleen kun on fosfaatiton liha.
tässä lainaus senlmanin sivulta.
Superior - Kinkku, jollaista ei ole ollut
Superior kinkku tehdään käsin valituista Maatiaispossun kinkuista. Vain murto-osa kinkuista sopii Superiorin raaka-aineeksi. Poikkeuksellisen pitkän kypsennys- ja lepuutusajan myötä Superior-kinkun rakenne on uskomattoman murea. Kokonaisista paisteista viipaloidun leikkeleen maun viimeistelee merisuola.
Kehitimme Superior-kinkkua peräti neljä vuotta ja lopputuloksena on tuote, josta voimme olla todella ylpeitä. Kyseessä on uskoaksemme markkinoiden ainoa kokolihatuote ilman lisättyä fosfaattia, jossa ei myöskään ole käytetty ns. fosfaatin korvikkeita eli muita apumenetelmiä tai -aineita.
Kommentit (10)
http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000001732407.html
Tuossa vähän faktaa siitä, että ostatte kaupasta vettä lihan hinnalla.
iltasanomissa " Kinkunhan pitäisi kaiken järjen mukaan olla lihaa. Pelkkää lihaa! Pesuaineista ja lannoitteista tuttu fosfaatti tekee kuitenkin ihmeitä. Kinkussa voi olla vettä jopa puolet. "
HK Scanin tulos laskee ku lehmän häntä ku ihmiset ei enää suostu ostamaan vettä !
No siksihän atria alkaakin myydä porkkanajauhelihaa, jossa on puolet porkkanaa jauhelihan hinnalla.
Ongelmahan on siinä, ettei jokaisella ole aikaa paistella niitä kinkkuja itse ja myyntipakkauskinkun elinkaari pitäisi saada mahdollisimman pitkäksi ja tuotantoprosessi niin helpoksi, ettei se nosta hintaa liian korkeaksi.
Onko pakko syödä lihaa ! hei haloo !
Parmankinkun lihapitoisuus on kyllä yli 100% eli vaikka se on kalliimpaa kuin fosfaattipumpattu liha niin se on silti edullista suhteessa. Osta kuivattua lihaa ja juo ilmaista vettä vastaava määrä päälle.
Porsaan kinkku (alkuperä Suomi), merisuola, hapettumisenestoaine (E301), säilöntäaine (E250).
Ei ollut sitten ihan ilman e:tä sekään.
Vierailija kirjoitti:
Porsaan kinkku (alkuperä Suomi), merisuola, hapettumisenestoaine (E301), säilöntäaine (E250).
Ei ollut sitten ihan ilman e:tä sekään.
Ei niin ole. Ihmettyttä kyllä kun kaupoissa on nykyään joitakin luomuleikkeleitä ja niissäkin on hapettumisenestoaineet. Mitä luomua se on?
Se on kylläkin HK joka sitä popo jauhista myy. 😂
Ihan neljä vuotta on pitänyt kehitellä kinkkua ! Haloo, kinkun osaa paistaa ihana tavallinen perheenäitikin ja leikata siivuiksi, ei siihen pitää prosessia tarvita.
Lihateollisuus joutuu pakon edestä nöyrtymään ja tuomaan takaisin alkuperäisin kinkkuleikkeleen ilman fosfaattia. Kukapa nyt haluaa fosfaattia syödä eli pyykipulverin ainetta.