kokemuksia kapselikahvikeittimistä
Onko niissä jotain ärsyttäviä ominaisuuksia tai puutteita, minkä takia jäävät lopulta kaappiin pölyttymään? Esim puhdistusvaikeus. Tahtois sellaisen mutten halua ostaa kaapintäytettä.
Kommentit (26)
Vierailija kirjoitti:
Pauling Cupsololla parit kupilliset aamukahvia tulee tehtyä.
Ei ole mitään kielteistä laitteesta ilmennyt, käytetyt kapselit putoaa omaan rasiaansa jonka pitää vaan muistaa tyhjentää välillä ettei täyty kokonaan.
Unohdin tämä ByMe-malli mulla.
http://www.pauligshop.fi/fi_fi/paulig-cupsolo-byme-kapselilaite-musta?n…
Äärettömän kätevä ja helppokäyttöinen. Kalkinpoistokin sujuu lähes automaattisesti eiä vaadi paljon vaivaa, Suomen pehmeällä vedellä vain harvoin.
Älä turhaan osta keitintä, joka lisää maitovaahdon automaattisesti, se tietää lisää putsausta. Paljon kätevämpi on esim. Nespresson purkki, joka vaahdottaa maidon erikseen ja on helppo huuhtaista puhtaaksi.
Minulla on kolmas Nespresso-kapselikeitin menossa, ensimmäisen ostin jo kohta parikymmentä vuotta sitten, kun ne vasta tulivat Euroopan markkinoille. Eka toimii edelleen, toinen on loma-asunnolla ja kolmannen hankin, koska halusin näppärän pienen iPhonella ohjattavan 😉. Itselläni on tämä: http://www.gigantti.fi/product/kodin-tuotteet/kahvikoneet-ja-espresso/D…
Nespresso-koneessa ilmanpaine on 19 baria, jolloin tulee kunnon crema kahviin, monessa muussa se on vain 15 baria
Suosittelen!
Mikä expressomaku on paras jos tykkää voimakasmakuisesta mutta ei kitkerästä?
Laite ja kaffi hyvää mutta kun kapselit loppuu menee aikaa kun saa niitä ostettua. Meillä ainakin kun se on vähän parempaa mutta se ei ole tärkein, kauppalasku on muutenkin jo korkea kun käy kerran viikossa. Ei raaski ostaa niitä kapselita mutta siitä tulee ihanaa kaakaota ja ihania kaffeja. Suosittelen. Seuraavana jouluna mä toivon varmaan niitä lapsellista kasan.😀
Dolce gusto pörisee joka aamu jo neljättä vuotta. Espressoa ja cappuchinoa juon.
Ainoa nega on epäekologiset kapselit.
Dolce Gusto pitää ainakin hirveää meteliä. Lisäksi tuo on kallista touhua. 8 kuppia 5 euroa. Makuja on todella paljon ja läheskään kaikki eivät ole hyviä. Testailuunkin menee siis parisataa euroa, että löytää omat suosikit.
Dolce gusto löytyy meiltä. Kahvia meillä ei juoda, itse käytetään satunnaisesti kaakaon tekoon. Kahvivieraille sitten tarjolla makukahveja. Hyvin ovat uponneet.
Kone tosiaan on melko äänekäs, mutta muuten näppärä.
Ostin itselleni sellaisen alennuksesta ja käytin innokkaasti pari kuukautta. Sitten joku päivä kapselit loppui enkä vaan enää ikinä jaksanut käydä ostamassa lisää. Keitin vain normaalia suodatinkahvia ja jäin siihen. Nyt kapselikeitin on keittiön yläkaapissa ollut jo vuoden.
Vierailija kirjoitti:
Dolce Gusto pitää ainakin hirveää meteliä. Lisäksi tuo on kallista touhua. 8 kuppia 5 euroa. Makuja on todella paljon ja läheskään kaikki eivät ole hyviä. Testailuunkin menee siis parisataa euroa, että löytää omat suosikit.
Melkein kahvilahinnoissa. 1,60e / kuppi.
Perinteisestä kahvipaketista tulee kupille hintaa n. 5 senttiä ja siihen sitten maito tai mitä nyt haluaakin käyttää.
Ei ne erikoiskahvit mitään terveysjuomia myöskään ole, Dolce Guston cappucinossa on 350kcal per kuppi (mäkkärin juustohampparissa 300kcal) ja siihen sitten varmaan vielä makeanhimoisempi mamma lappaa pari lusikallista sokeria mausteeksi.
Ympäristövaikutus on järkyttävä ja joissain paikoissa nuo on jo sen takia kiellettykin. Kolme vuotta sitten uutisoitiin yksittäisen valmistajan (Keurig) vuoden kapselituotannon jonoon laitettuna kiertävän maapallon 11 kertaa. Tuotantomäärä tuskin on laskenut ja valmistajia on useita. (Green Coffee myi 18 miljardia kapselia vuonna 2014, kerrostalokorttelin kokoinen kasa).
Itselläni oli tuommoinen härveli aiemmin, kyllähän sitä tuli aina välillä käyteltyä, mutta pääasiassa ne kapselit oli loppu. Lähikaupassa sitten ei välttämättä niitä ollut tai oli mutta ei sitä omaa lempparia.
Dolce Guston käynnistyminen kestää n. puolesta minuutista minuuttiin, siis kunnes se lopettaa sen virtanapin vilkuttamisen. Voi siitä vivusta aiemminkin vetää jos kylmä kahvi kelpaa.
"Pressopannu" eli "french press" eli se semmoinen kippo missä on alas painettava siivilä on aivan erinomainen tapa tehdä kupllinen (tai isommalla versiolla muutama kupillinen) erinomaisen maukasta kahvia. Purut kippoon, vedenkeittimellä kuumat vedet päälle, painaa siivilällä purut pohjalle ja kaataa kahvin kuppiin. Märät purut voi kipata sitten mihin haluaa, esim. viemäriin.
Jos jotain kermapyllyjen erikoiskahveja halajaa joka päivä niin onnea vaan painonhallinnan kanssa. Jos ei halaja joka päivä, ne maksaa kahvilassa muutaman euron kupilta ja on siellä parempia kuin mitä kapselista tulee ulos.
Ihan hyvin vastauksia on tullut, kiitos niistä. Oikeastaan ois tarkoitus pöräytellä vain normikahvia se yks kuppi, suodatinkahvissa kun on niin hirveä vaiva. Onko siinä järkeä, vai ostanko vaan sen suodatinsuppilon kupin päälle...
Eikö kahvikapselit ole paljon kalliimpia kuin tavallinen kahvi? Mikä logiikka kapselikeittimessä on?
Ja se ois sitten tod näk tuo Pauligin Cupsolo.
Ap
Kapseleihin käytetään huonolaatuista bulkkikahvilaatua, koska ne maustetaan, niin makua ei huomaa. Ei siis mikään kahvi-hifistelijän valinta.
Dolce Gusto on ihan kätevä peli, tosin itse laite aika kallis ja kapselit myös kalliita. Käyttämättä jäi.
Dolce Gustoa olen käyttänyt kolme vuotta päivittäin, en muuta keitintä omistakaan. Paketissa on 16 kapselia ja hinnat pyörii 4-5 euron tienoilla, myös netistä saa ja jotkut halpismerkit tekevät keittimeen sopivia kapseleita myös.
Ihmettelen näitä jotka valittavat hinnasta, että ettekö selvittänyt etukäteen? Mielummin juon hyvää kahvia 30+ sentillä kuppi kuin pahaa halvemmalla. Eikä mustassa kahvissa ole sen enempää kaloreita kuin muillakaan tavoilla keitettynä.
Sukulaiset tietävät varsin hyvin, että en pidä turhasta roskaamisesta ja yritän elää ekosti. Silti hommasivat minulle kerran joululahjaksi Cupsolon. Tuolla se keittiössä kököttää toista vuotta käyttämättömänä. Käytin ne siinä mukana tulleet kahvit ja kaakaot enkä ole uusia ostanut sen jälkeen. En pitänyt edes niiden kahvien mausta ja kone pitää ihan hirveetä meteliä.
Dolce Gusto on, käytetään aina joskus. Viimeksi eilen illalla juotiin Chococcino-kupilliset. Tykkään siitä, että saan vaihdella makuja. Koskaan ei keitintä käytetä aamuisin, että eipä väliä, jos se puoli minuuttia aina silloin tällöin hurisee. En ymmärrä tuota kalorikammoa kahveissa, ei kai sitä nyt litratolkulla yhteenmenoon litkitä?? Summa summarum: minä olen tykännyt kovasti Dolce Gustosta, nytkin on varastossa kuusi erilaista makua, joista tosin kahta maidotonta ainoastaan mies juo. Minä kun en kahvia pistä suuhuni, jos en sen kanssa saa maitoa ja sokeria. Sellaisessa tapauksessa joisin jotain muuta (musta kahvi on pahaa, olen maistanut).
Ei muuten varmasti ole 350 kcal per kuppi kaloreita, halojaa? Vaikka joisi ruokaöljyä 2 kapselin tilavuuden verran, niin tiukkaa tekisi saada 350 kcal täyteen.
onko joku joskus kurkistanut sen kapselin sisään enne kuin se sisältö on ohennettu vedellä? Ihan hirveää nestettä jolla ei ole kahvin kanssa mitään tekemistä. En ymmärrä miksi pitäisi tehdä kahvinkorviketta sellaisesta liemestä. Itselläni ei vatsa kestä kapselijuomia ollenkaan, vaikka en kyllä muutenkaan sellaista hankkisi. Eli en suosittele ap:lle sellaista. Investo mieluummin joko kunnolliseen kahviautomaattiin, joka jauhaa pavut ja tekee oikeaa kahvia jos ei suodatinkahvi enää maistu. Ja vanha kunnon mutteripannu on ehdottomasti paras espresson ja cappuccinon tekemiseen.
Pauling Cupsololla parit kupilliset aamukahvia tulee tehtyä.
Ei ole mitään kielteistä laitteesta ilmennyt, käytetyt kapselit putoaa omaan rasiaansa jonka pitää vaan muistaa tyhjentää välillä ettei täyty kokonaan.