Olen K-kaupassa töissä ja OKSETTAA miten joitakin tuotteita käsitellään
Irtokarkit kerätään kylmästi takaisin laatikoihin. Varsinkin lihatiskin tuotteiden kohdalla pitkälti viis veisataan päivämääristä, pääasia ettei haise miltään. Ja jos joku lihapala käy lattialla, se tietysti vain pestään ja pyyhitään ja laitetaan takaisin myyntiin.
Oikein oksettaa. Onneksi avomies tekee kaikki ostokset toisesta kaupasta. Enkä ikinä enää syö mitään mitä ei ole tehtaan avaamattomassa pakkauksessa.
Kommentit (19)
Ei meillä Prismassa ihan puhtoisia olla myöskään.
Lopetin itse leivostuotteiden ostamisen vasta kun näin miten asiakas nosti lattialle pudonneet ottimet takaisin paikalleen. Tämä oli S-marketissa. Koko lokero olisi pitänyt puhdistaa tuollaisen jälkeen.
Toisaalta ei ihme kun hävikistä tulee valtavat tappiot.
Olen ollut elintarviketehtaassa töissä, pientä se on kaupan touhu siihen verrattuna...
Niin mistä ne irtokarkit kerätään laatikoihin?
Mitään irtokarkkia, pullaa tai munkkia ei kannata ostaa!!!! Narkit nuolee niitä. Omarit suosikkeja.
Ei ainakaan meillä S-marketissa noin tehdä. Se on sitten eri asia, mitä asiakkaat pääsevät tekemään.
No jos tuommoiset säikäyttää, niin ei teidän kannata kyllä käydä ravintoloissakaan syömässä - näkisittepä sen touhun niiden keittiöissä.
Ei koske vain k-kauppoja. Itse myös ykä kurkussa seuraillut lihatiskin meininkiä. Parempi ajatella niin että immuniteetti paranee kun ostelee irtotuotteita.
Mitä ei tiedä eikä huomaa niin väliäkös tuolla.
Tiesittekö muuten että jos vedätte vessan kansi ylhäällä saatte hammasharjan mukana kusta ja paskaa suuhun.
Kyllä mä vähän ihmettelisin, jos meidän k-kaupassa tai missään muussakaan kaupassa tulisi henkilökunta noukkimaan lattialta irtokarkkeja ja laittaisi ne takaisin laareihin. Olipas tosi todennäköinen skenario.
No miettikääpä miten ulkomailla tehdään. Ette kävisi missään lomilla jos tietäisitte.
Vierailija kirjoitti:
No jos tuommoiset säikäyttää, niin ei teidän kannata kyllä käydä ravintoloissakaan syömässä - näkisittepä sen touhun niiden keittiöissä.
Kenties paskoissa ketjurafloissa viis veisataan hygieniasta, mutta niitä ei muutenkaan tulisi kutsua ravintoloiksi.
Meillä on hammasharjat ovellisessa peilikaapissa, joten en uskoisi niihin paljonkaan ulostebakteereja yms. päätyvän. Ja vaikka niin olisikin, hengissä on pysytty ja hyvässä voinnissa ollaan oltu :)
Olen työskennellyt monissakin paikoissa, joissa ollaan ruuan kanssa tekemisissä (kahvilat, ravintolat) ja mitä isompi puju, niin sitä todennäköisempää on, että joukosta löytyy aina se joku tietämätön/välinpitämätön ja laiska, joka toimii "omalla tavallaan".
Toisaalta pienimmissä yrityksissä pihi omistaja saattaa sabotioida hygieniasäännöt. Vaikka tekisi mieli toimia toisin, niin omistaja (pomo) ohjeistaa tekemään jotain muuta. Ikävä kyllä tosi on, että lattialliekin tipahtanutta saatetaan myydä, käyttää hieman päiväysvanhoja tuotteita ruuanvalmistukseen tai kahvi- maidoksi/kermaksi jne.
Marketissa työskennelleenä ei pidä paikkaansa. Mitään lihoja ei lattialta kerätä, tippuneet irtokarkit menee hävikkiin, kuten lattialle tippuneet vihannekset ja hedelmät. Hävikin määrä on suuri. Kylmäketjun suhteen ollaan tarkkoja ja jos se on katkennut, tuotteet menee hävikkiin.
Eri asia on sitten asiakkaat jotka itse laittaa vaikka jo lämmenneen kylmätuotteen takaisin hyllyyn tai tippuneen lattialla käyneen pakkaamattoman paprikan takaisin myyntihyllyyn. Jos on neuroottinen, kannattaa ostaa pakattuja tuotteita.
Siivosin joskus kaupan lihatiskiä ja isoa lihamyllyä jossa jauhettiin lihaa. Sen pesemiseen käytettiin niin tujuja aineita, koska muulla ei lähtenyt ja aika siivoamiseen oli rajallinen että en tiedä olisinko itse ostanut sillä jauhettuja lihoja.
Vierailija kirjoitti:
No miettikääpä miten ulkomailla tehdään. Ette kävisi missään lomilla jos tietäisitte.
No ei kyllä ihmetytä yhtään. Sen verran moni kavereista ja työpaikalta saa aina etelänmatkalta turistiripulin, vatsataudin, loisen tms. mukavan yllärin. Ne hygienia -säännöt ruokakaupoissa ja ravintoloissa on olemassa sen takia, että ihmiset ei tulisi kipeäksi. Suosittelen, että ap tekee kantelun työnantajastaan.
Tää tarina on Porvoon K-marketista.
Ja vain K-kaupassako tehdään noin?