Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko täällä taitavia gluteenittomia kokkeja?

Vierailija
21.12.2016 |

Olisiko jollakulla vinkata hyvää reseptiä gluteenittomalle ja hiivattomalle blinitaikinareseptille? Useimmissa gluteenittomissa resepteissä on käytetty hiivaa. Kananmuna ei haittaa. Olisin kiitollinen, mikäli joku osaisi auttaa.

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
21.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö kukaan? :(

Vierailija
2/4 |
21.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No kuule, blinit tehdään perinteisesti tattarijauhoista ja nehän ovat luontaisesti gluteenittomia. Jos osan tattarista haluaa korvata vehnäjauholla, käytä gluteenittomia vehnäjauhoja tai jauhoseoksia (kuten esim. Semper Fin Mix).

Hiivaa tarvitaan taikinan nostattamiseen. Jos tehdään nopeasti nouseva taikina, hiiva korvataan ruokasoodalla. Tässä resepti, jota voit varioida oman mielesi mukaan.

http://www.iltasanomat.fi/ruokala/resepti/art-2000001003404.html

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
21.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

HS:ssä oli vegaaninen, hiivaton ja gluteeniton resepti. Halutessasi voit muuten korvata oluen vissyllä (epäortodoksista, mutta itse aina teen niin).

5 dl tattarihiutaleita

2 x 5 dl olutta, gluteenitonta (esim. Light Beer)

5 maitohappokapselia (esim. Biolatte)

1 ½ dl tattarijauhoja tai kaurajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl xantaania

1 tl psylliumia

1 tl suolaa

 

Paistamiseen:

oliiviöljyä

1. sekoita tattarihiutaleet, 5dl olutta sekä maitohappobakteerikapselien sisältö, anna muhia yön yli

2. sekoita loput kuiva-aineet, lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja 5dl olutta (pienissä erissä).

3. paista heti oliiviöljyssä kuumalla blinipannulla. Lisää öljyä vielä kääntämisen yhteydessä.

Vierailija
4/4 |
21.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos paljon ohjeesta! Mitähän nuo maitohappokapselit on? :D

ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kolme kaksi