Onko täällä taitavia gluteenittomia kokkeja?
Olisiko jollakulla vinkata hyvää reseptiä gluteenittomalle ja hiivattomalle blinitaikinareseptille? Useimmissa gluteenittomissa resepteissä on käytetty hiivaa. Kananmuna ei haittaa. Olisin kiitollinen, mikäli joku osaisi auttaa.
Kommentit (4)
No kuule, blinit tehdään perinteisesti tattarijauhoista ja nehän ovat luontaisesti gluteenittomia. Jos osan tattarista haluaa korvata vehnäjauholla, käytä gluteenittomia vehnäjauhoja tai jauhoseoksia (kuten esim. Semper Fin Mix).
Hiivaa tarvitaan taikinan nostattamiseen. Jos tehdään nopeasti nouseva taikina, hiiva korvataan ruokasoodalla. Tässä resepti, jota voit varioida oman mielesi mukaan.
http://www.iltasanomat.fi/ruokala/resepti/art-2000001003404.html
HS:ssä oli vegaaninen, hiivaton ja gluteeniton resepti. Halutessasi voit muuten korvata oluen vissyllä (epäortodoksista, mutta itse aina teen niin).
5 dl tattarihiutaleita
2 x 5 dl olutta, gluteenitonta (esim. Light Beer)
5 maitohappokapselia (esim. Biolatte)
1 ½ dl tattarijauhoja tai kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl xantaania
1 tl psylliumia
1 tl suolaa
Paistamiseen:
oliiviöljyä
1. sekoita tattarihiutaleet, 5dl olutta sekä maitohappobakteerikapselien sisältö, anna muhia yön yli
2. sekoita loput kuiva-aineet, lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja 5dl olutta (pienissä erissä).
3. paista heti oliiviöljyssä kuumalla blinipannulla. Lisää öljyä vielä kääntämisen yhteydessä.
Kiitos paljon ohjeesta! Mitähän nuo maitohappokapselit on? :D
ap
Eikö kukaan? :(