KUIVAKAKUN SÄILYTYS
Hei.
Tein sunnuntai-iltana kuivakakkuja tällä ohjeella https://www.k-ruoka.fi/reseptit/mummun-piimakakku lahjaksi ja olen säilyttänyt niitä muovipussissa keittiön pöydällä. Aloin miettimään, onko ne pilaantuneet? Kotona lapsena meillä aina säilytettiin kuivakakut lämpimässä, niin tein automaattisesti nytkin niin. Yritin googlailla tietoa, mutta mitään varmaa vastausta en saanut. Uskaltaako noita kakkuja nyt sitten huomenna viedä kellekään?
Kiitos jo etukäteen asiallisista vastauksista.
Kommentit (12)
Ainakin meillä tollanen (kuorruttamaton) peruskakku pidetään huoneenlämmössä.
Ihan kunnossa ovat, ei hätää! Kuivakakut säilyvät huoneenlämmössä ja olet vielä pannut ne muovipussiinkin, joten eivät kuivahda. Kuivakakut ovatkin taas huipputrendikkäitä.
Olisin säilyttänyt kymässä. Ennen vanhaan sisälämpötila oli nykyisiä asuintiloja matalampi, joten "vanha" huoneenlämpö oli paljon kylmempi kuin "uusi".
Vaikka kuivakakut kestävät säilyttämistä jonkin aikaa ei-jääkaappilämpötilassa paremmin kuin kermaversio, niin monta päivää yli 20 asteessa seissyt leipomus... ei oikein houkuta.
Hetihän nuo kenties voisi syödä, mutta jos saajakin vielä kakkua säilyttää, niin yh.
Itse olen jo vanha käpy, mutta kyllä äitee sen piimäkakunkin kellarissa säilytti. Ja siellä oli kylmä.
Säilyttäisin kylmiössä. Pilaantuminen, kuten homehtuminen vauhdittuu huoneenlämmössä. Se, ovatko ne jo pilaanteet,
täytyy sinun arvioida, mutta voivat olla vielä ok.
Milloin viet ne?
Jos aattona, laittaisin ne nyt kylmiöön, jos ovat vielä kunnossa.
Kiitoksia vastauksista! :) Vein ne nyt jääkaappiin. Kuorrutteita en ole vielä tehnyt, tarkoitus tehdä tänään (ja sen jälkeen tietty säilytys kylmässä).
Kakut vien huomenna aamupäivästä saajilleen. Kotiin ajattelin säästää yhden aatoksi, mutta mahtaakohan säilyä? :/
Harmittaa, kun en yhtään ajatellut asiaa sen kummemmin. Tosiaan lapsuudenkodissa saattoi olla yli viikonkin lämpimässä kuivakakut ja silti oli hyviä! :D
Leipuri kirjoitti:
Hei.
Tein sunnuntai-iltana kuivakakkuja tällä ohjeella https://www.k-ruoka.fi/reseptit/mummun-piimakakku lahjaksi ja olen säilyttänyt niitä muovipussissa keittiön pöydällä. Aloin miettimään, onko ne pilaantuneet? Kotona lapsena meillä aina säilytettiin kuivakakut lämpimässä, niin tein automaattisesti nytkin niin. Yritin googlailla tietoa, mutta mitään varmaa vastausta en saanut. Uskaltaako noita kakkuja nyt sitten huomenna viedä kellekään?
Kiitos jo etukäteen asiallisista vastauksista.
Kuiva akut kannattaa säilyttää valmistajan ohjeiden mukaan kuivassa ja tasalämpöisessä tilassa. Ennen varastointia ne kannattaa ladata; litiumakut noin 70% täyteen ja Ni-cad akut aivan täyteen. Akun navat on hyvä suojata oikosulun estämiseksi.
Pakko oli nyt yhtä kakkua maistaa itse. Maku ainakin oli kohdillaan, eikä mitään ruokamyrkytysoireita ole ilmaantunut! :D
Mietin, että säilyyhän ne omatekoiset sämpylätkin (joissa maitoa/piimää, voita, siirappia ja munaa jne) huoneenlämmössä, miksei nämä kakutkin säilyisi?
Säilyy kai, kun keksit ja korvapuustitkin säilyy monta päivää.
Silti, entä jos kuivakakku- taikinan valmistusaineissa on loraus kermaa?
Pitääkö olla jääkaapissa? Epäilen, että sieltä tarttuu "jääkaapin makua" ja kosteutta.
Säilytän folioon käärittynä viileässä (n 15 astetta) ruokakaapissa.
Maitotuotteita sisältävät jääkaapissa.
Osaako kukaan auttaa?