Hirvenlihapullat
Miten teette?
Meillä on nyt sulatettuna 800g hirvenjauhelihaa
Kommentit (8)
Samalla tavalla kuin naudanlihasta: lihaa, muna, tilkka kermaa ja lusikallinen korppujauhoa, että pysyvät paremmin kasassa ja mausteita.
Hirvenliha on yleensä vähärasvaista, siksi siihen voi laittaa vaikka rasvaista juusrtoraastetta tai silputtua pekonia.
Saman verrran laitoin nautasikajauheliaa ja muuten tein kuin tavalliset jauhelihapullat. Lapsikin tykkäsi.
HIrvenliha tarvitsee rasvaa onnistuakseen, jotkut käyttää sian jauhelihaa jatkeena. Minä laitan silputtua pekonia joskus.
Käytän kermaviiliä purkillisen puoleen kiloon hirvenjauhelihaa. Muuten ihan normaali lihapullataikina. En koskaan sotke mitään muuta lihaa joukkoon.
Minusta (eikä metsästäjäkaveristani, jolta sitä saan) mielestäni hirvenliha ei tarvitse joukkoonsa sen enempää sikaa, nautaa kuin mitään muutakaan. Ainoastaan suolaa ja valkopippuria. Kaikki muu on halpuuttamiseen pyrkivää jatketta.
Vähän sikaa sekaan niin ei tule liian kuivia... hirvenliha on kyllä aika yöks mutta joskus ennen sitä söin.