Voiko jauhelihan pakastaa raakana?
Moi, ostin kilon paketin naudan jauhelihaa (rasvaa 17%) tarjouksesta, päiväys siinä huomenna 12.12, tarvisin tän illan ruokaan vaan 500g. Voinko pakastaa toisen puolikkaan raakana ja kokata sen jonain päivänä nyt tulevalla viikolla? Eli voiko jauhelihan pakastaa raakana?
Kommentit (10)
Möhkö2626 kirjoitti:
Moi, ostin kilon paketin naudan jauhelihaa (rasvaa 17%) tarjouksesta, päiväys siinä huomenna 12.12, tarvisin tän illan ruokaan vaan 500g. Voinko pakastaa toisen puolikkaan raakana ja kokata sen jonain päivänä nyt tulevalla viikolla? Eli voiko jauhelihan pakastaa raakana?
Voi pakastaa.
Olen monta kertaa syönyt -30 % laputetusta pakastetusta jauhelihasta tehtyä ruokaa, viimeksi tänään, enkä vielä ole kuollut :), enkä mitään mahatautiakaan ole saanut. Eikä maussakaan ole ollut valittamista, ainakin tämänpäiväinen soppa oli tosi herkullista.
Tietysti voi. Pakastan jauhelihat aina raakana, valmiiksi paistettu ja pakastettu jauheliha maistuu pahalta. Vaikka ei se raakana pakastettukaan vedä vertoja tuoreelle jauhelihalle.
Möhkö2626 kirjoitti:
Moi, ostin kilon paketin naudan jauhelihaa (rasvaa 17%) tarjouksesta, päiväys siinä huomenna 12.12, tarvisin tän illan ruokaan vaan 500g. Voinko pakastaa toisen puolikkaan raakana ja kokata sen jonain päivänä nyt tulevalla viikolla? Eli voiko jauhelihan pakastaa raakana?
Jos ensin kävelee käsillään 30 metriä.
Voi pakastaa, mutta ei sitä mahdottomia aikoja kannata pakastimessa pitää. Jos sulaa välillä, niin ei saa pakastaa uudestaan.
Kiitos nopeista vastauksista. Googletin ja monessa ketjussa sanottiin et se pitäis ennemmin paistaa tai tehdä esim. mureketta tai lihapullia ja sitten pakastaa, kuin pakastaa raakana. Mun mielestä se liha ei vaan maistu enää niin hyvältä jos sen ensin kokkaa, pakastaa, sit taas sulattaa ja uudelleen käyttää.. Laitoin puolet lihasta raakana pakastepussiin ja pakkaseen. En tosiaan meinaa ensi viikkoa pidempään sitä siellä säilyttää. Kiitti :)
T. Ap
Voi pakastaa. Laita jauheliha pakastepussin ohuena levynä. Ohuen levyn voi heittää suoraan kuumaan pannuun.
Voi, mutta muista pestä se ensin.
Voi pakastaa raakana.