Söin vahingossa pastöroimattomasta maidosta tehtyä ulkomaalaista juustoa raskaana
Söin siis aika paljon pastöroimattomasta maidosta tehtyä parmesantyylistä juustoa. En älynnyt kysyä, onko tämä pastöroitua ennen kuin pistin sitä suuhuni, kunnes vasta tänään joitakin päiviä myöhemmin huvikseni katsoin paketin kylkeä ja siinä luki pastöroimaton maito. Mitä teen? Olen paniikissa.
Kommentit (19)
Et mitään, ellei tule oireita listeriasta/ruokamyrkytyksestä.
Lapsesi on nyt vakavasti vammautunut. Otan osaa.
Eiköhän nuo Parmesanjuustot kuitenkin ole suht´ turvallisia, vaikka olisivatkin tehty pästöroimattomasta maidosta, niissä on kuitenkin sen verran pieni nestepitoisuus. Eli ei nyt kannata panikoida, mutta toki jos oireita tulee, niin lääkäriin.
No juu, ei niitä tahallaan varmaan kannata syödä, mutta onkohan ne kaikissa maissa kielletty ja jos ei, niin kuinka usein näissä maissa sitten käy huonosti? Veikkaan, että isompiakin riskejä on maailmassa.
Mikä rv? Pieni listeriamahdollisuus joka voi taas aiheuttaa sen että synnytys käynnistyy, loppuraskaudessa ei nin haittaa mutta riippuu viikoista. Lisäksi voi aiheuttaa muutakin vakavampaa mutta onneksi pieni mahdollisuus.
Parmesan on lähes aina pästroimatonta, sen kanssa pitää olla tosi tarkka!
Kovissa juustoissa on pienempi listeriariski. Suomessa listeriariski on pienempi kuin auto-onnettomuuteen joutuminen.
Jos tulee flunssan kaltaisia oireita, ota yhteys neuvolaan ja ne päättää siellä että kuinka toimitaan. Toki jos huolettaa niin soita maanantaina neuvolaan mitta tuskin ne päästää sua verikokeisiin koska listeria on harvinainen Suomessa.
Vierailija kirjoitti:
No juu, ei niitä tahallaan varmaan kannata syödä, mutta onkohan ne kaikissa maissa kielletty ja jos ei, niin kuinka usein näissä maissa sitten käy huonosti? Veikkaan, että isompiakin riskejä on maailmassa.
Ainakaan Ruotisissa/Briteissä Parmesanjuusto ei ole kiellettyjen listalla, vaikka olisi tehty pastöroimattomasta maidosta.
Tais olla lapsen elämä sitten siinä. Elää todennäköisesti elämän jonkunlaisena ansiotyöntekijänä ilman kyseenalaistamatta mitään koska hänen pilantuneet aivot eivät kykene siihen
Vierailija kirjoitti:
Tais olla lapsen elämä sitten siinä. Elää todennäköisesti elämän jonkunlaisena ansiotyöntekijänä ilman kyseenalaistamatta mitään koska hänen pilantuneet aivot eivät kykene siihen
Äläpä pelottele ap:ta! Tuskin tulee mitään vaikka söikin parmesania
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00…
Noin 50 henkilöä vuoden aikana sairastaa listeriaa
Olen syönyt aiemminkin parmesan-juustoa kaupanhyllyltä ja se on ollut aina ollut pastöroitua. Tämäkin paketti oli kaupasta, mutta tällä kertaa en ostanut juustoa itse. Rv 38 menossa jo. Ap
No onpa dramaattista. Oon rv 22, asun ulkomailla ja syön jatkuvasti pastöroimattomia pitkään kypsytettyjä juustoja. Tänään maistoin tilkan luomuviiniäkin, kun oli tarjolla. Vauva täysin terve, mulla ei minkäänlaisia ongelmia koko raskauden aikana.
Vierailija kirjoitti:
No onpa dramaattista. Oon rv 22, asun ulkomailla ja syön jatkuvasti pastöroimattomia pitkään kypsytettyjä juustoja. Tänään maistoin tilkan luomuviiniäkin, kun oli tarjolla. Vauva täysin terve, mulla ei minkäänlaisia ongelmia koko raskauden aikana.
Mistäs tiedät että vauva on terve? Ei ne ultrat ja verikokeet kaikkia kerro. Tutulla ei ilmennyt seuloissa mitään ja syntyi down:nina
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No onpa dramaattista. Oon rv 22, asun ulkomailla ja syön jatkuvasti pastöroimattomia pitkään kypsytettyjä juustoja. Tänään maistoin tilkan luomuviiniäkin, kun oli tarjolla. Vauva täysin terve, mulla ei minkäänlaisia ongelmia koko raskauden aikana.
Mistäs tiedät että vauva on terve? Ei ne ultrat ja verikokeet kaikkia kerro. Tutulla ei ilmennyt seuloissa mitään ja syntyi down:nina
Koska luotan siihen, että se on terve, seulojen lisäksi luonnollisesti. Miksiköhän mun pitäisi panikoida siitä ettei se olekaan terve ja seula erehtyy? Mun mielestä ylimääräinen stressaaminen ja panikointi siitä mitä VOISI tapahtua on yksi huonoimpia asioita mitä raskauden aikana kannattaa tehdä.
Ranskassa ne popsii pastöroimattomia juustoja muina miehinä. Älä yhdestä kerrasta ota paniikkia. Suomessa on tätä turhaa hysteriaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No onpa dramaattista. Oon rv 22, asun ulkomailla ja syön jatkuvasti pastöroimattomia pitkään kypsytettyjä juustoja. Tänään maistoin tilkan luomuviiniäkin, kun oli tarjolla. Vauva täysin terve, mulla ei minkäänlaisia ongelmia koko raskauden aikana.
Mistäs tiedät että vauva on terve? Ei ne ultrat ja verikokeet kaikkia kerro. Tutulla ei ilmennyt seuloissa mitään ja syntyi down:nina
Koska luotan siihen, että se on terve, seulojen lisäksi luonnollisesti. Miksiköhän mun pitäisi panikoida siitä ettei se olekaan terve ja seula erehtyy? Mun mielestä ylimääräinen stressaaminen ja panikointi siitä mitä VOISI tapahtua on yksi huonoimpia asioita mitä raskauden aikana kannattaa tehdä.
Kunhan vain totesin ettei mikään ole 100% varmaa
Onnellista odotusta sinulle
Rv 38 jo ap:lla menossa, eli ei huolta. Ja kovissa juustoissa, joihin parmesan kuuluu, ei listeria kasva. Listeria lisää keskenmenon riskiä raskauden alkuvaiheessa. Ap:n vauva on jo täysiaikainen, joten ei muuta kuin huoletta odotat syntymistä :)
No hui. Minä join koko raskausajan TARKOITUKSELLA naapuritilalta ostettua raakamaitoa. En todellakaan pelännyt sitä äärimmäisen pientä riskiä että sairastuisin. Myös kaikki lapseni ovat pienestä pitäen juoneet kyseistä maitoa.
Et mitään. Jos saat listerian, niin toivo parasta. Mutta listerian voit saada vaikka omasta jääkaapistasi. :(