Kesäkurpitsa -spagetti tavallisen spagetin sijaan, miten tehdään?
Raastan kesäkurpitsan spagettimaiseksi ja sitten? Keitän vai paistan vai syödäänkö se raakana?
Kelpaako teidän lapsille?
Teen lisäksi kanakastiketta.
Kommentit (4)
Ota pesty kesäkurpitsa käteesi, ota toiseen käteen juustohöylä tai kuorimaveitsi. Julienne kuorimaveitsi onkin sitten hifistelyä, mutta jos sellainen taloudesta löytyy, sillä saa kivaa suikuraa.
Höylää höylällä tai kuorimaveitsellä kesäkurpitsasta pitkiä nauhoja, käytä mieluummin pelkästään sitä kovaa osaa eli ei sitä siemenosaa. Nauhat voi syödä sellaisenaan, pikapaistaa jossain rasvassa tai kuivalla pannulla. Tosi pikaista. Ei saa paistaa ylikypsäksi tai tuloksena on mössöä. Itse suosin raakana ja kuuma kastike päälle. Älä keitä, menee mössöksi. Älä myöskään raasta tai et saa siitä spagettimaista. Juustohöylä tai kuorimaveitsi on siis ok.
Minä en ole syönyt raakana vaan kypsentänyt pannulla noin al denteksi. Erittäin hyvää on, parempaa kuin tavallinen pasta eikä tule ähky! ☺
Ja näisenkin vastausten jälkeen jäi ainakin minulle epäselväksi mitä sille tehdään; osa syö raakana, joku paistaa, joku keittää, joku friteeraa...Yrittäkää nyt päättää miten se oikeasti kuuluu tehdä!
Keitä vedessä 1-3 min!