Otatko ritilän pois uunista, jos laitat sinne pellillä paistettavaa ruokaa?
Siinä kysymys. Mun poikakaveri väittää, et alaritilä pitää ottaa pois, koska se kerää lämpöä ja hidastaa pellillä paistettavan ruuan valmistumista. Musta tuo lämpöasia on yks hailee enkä poista ritilää. Kumpi on oikeessa?
Kommentit (10)
Otan pois kaikki ylimääräiset. Onhan se nyt ihan järjellä ymmärrettävissä että mitä enemmän on lämmitettävää sitä hitaampaa.
mitä väliä kumpi on oikeessa? tehkää miten tykkäätte, ajallisesti ero on varmaan olematon. kakarat..
En tiedä kuinka on, mutta jätän uuniin.
Se ritilä nyt lämpeää siinä samalla, kun uuni lämmitetään oikeaan asteeseen, joten ei se enää mitään lämpöä ime silloin kun ruoka laitetaan uuniin. Itse en ota ritilää pois, jollei se satu olemaan sillä tasolla jolle tahdon ruoan laittaa.
Teräksen lämmönjohtavuuskerroin on sen verran pieni, että ei sillä ole merkitystä. Poikaystäväsi on tavallaan oikeassa, mutta vaikutus on kuitenkin sangen pieni. En ole fyysikko, mutta peruskoulufysiikalla ajattelisin näin.
Poikakaverini nipottaa muutenkin joskus ihmeellisistä asioista. Esim. siitä, että ihan pieni, mutta jyrkkä mäki pitää ajaa alas moottorijarrutuksella eikä niin, että kytkin on pohjassa ja normisti jarruttaa. Niinkuin sillä olisi jotain merkitystä, jos ajaa jonkun pienen jontkan alas. Eri asia jossain vuoristoteillä, jossa jyrkkiä alamäkiä on kilometritolkulla. Huoh.
ap
Vierailija kirjoitti:
Poikakaverini nipottaa muutenkin joskus ihmeellisistä asioista. Esim. siitä, että ihan pieni, mutta jyrkkä mäki pitää ajaa alas moottorijarrutuksella eikä niin, että kytkin on pohjassa ja normisti jarruttaa. Niinkuin sillä olisi jotain merkitystä, jos ajaa jonkun pienen jontkan alas. Eri asia jossain vuoristoteillä, jossa jyrkkiä alamäkiä on kilometritolkulla. Huoh.
ap
Kuulostaapa mukavalta ja rennolta kumppanilta. Ai että.
Jätän ritilän uuniin. En viitti vekslata.
En poista ritilää uunista. Töissäkin saattaa olla kolme ritilää uunissa, joille ei just silloin ole käyttöä.
Sinä olet oikeassa.