Mikä on oikea suhde vehnä- ja durumjauhoja pizzataikinassa?
Kokeilen tehdä itse... Ennen käytin valmiita pizzajauhoja.
Jos teen pellillisen pizzaa niin monta desiä laitan vehnistä ja monta durumia? Suunnilleen, kumpaa enemmän?
Kiitos :)
Kommentit (11)
Millaista se on jos laittaa pelkkää durumia?
Kokeiles paksuja juustosiivuja pizzapohjan sijaan. On erittäin herkullinen ja helppo tehdä. :) Pitsassaha on parasta jus ne täytteet
Mä tykkään 2/3 vehnää (hiivaleipäjauhoja) ja 1/3 durumia. Pelkästä durumista tulee omaan makuuni hieman liian kova ja rapea pohja, kun taas pelkästä vehnäjauhosta liian löysä ja pullamainen. Puolet ja puolet vielä minulle toimii, mutta enemmän durumia niin tulee liian rouskuva pizza.
Vierailija kirjoitti:
Millaista se on jos laittaa pelkkää durumia?
Ainakin reunoista kovaa ja ratisevan rouskuvaa, kuivakkaa, varsinkin jos paistaa oikeaoppisesti nopeasti korkeassa lämpötilassa.
100 % durum. Ei muuta tarvita.