Vegaaninen joulutarjoilu, vinkkejä?
Pikkujouluaika on alkamassa ja tänä vuonna järjestän itse ensimmäiset pikkujoulut ikinä. Vieraslistalla suurin osa on sekaaneja, neljä kasvissyöjää ja yksi vegaani. Helpompaa on varmaankin tehdä kasvisruoasta suoraan vegaania.
Nyt kysyisinkin teiltä parhaiden vegaanisten jouluruokien/herkkujen ohjeita!
Paras ohje seitan-kinkkuun? Parhaat vegaaniset piparit/tortut/muut kahvin kanssa tarjottavat? Paras vegaaninen viini? Mitä tarjota tuon seitan-kinkun lisukkeena?
En ole itse kovin kokenut tai pitkäpinnainen kokki, joten kaipaisin hyvin selkeitä ja hyväksi todettuja reseptejä!
Muun vegaanikeskustelun voi hoitaa sitten muualla, tässä keskustelussa jaetaan reseptejä ja kokemuksia!
Kommentit (11)
Ei ole terveellistä syödä seitania kinkun kokoista möhkälettä, menee hormoonitasapaino sekaisin. Parempi tehdä tarkoituksenmukaisempaa jouluruokaa kuin pyrkiä jäljittelemään oikeaa ruokaa kuten kinkkua. Kaikki laatikkoruoathan on helppo valmistaa vegaanisina versioina, esimerkiksi bataattilaatikko on hyvä lisä perinteisempien lanttu- ja porkkanalaatikoiden seuraan.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole terveellistä syödä seitania kinkun kokoista möhkälettä, menee hormoonitasapaino sekaisin.
Hormonitasapaino sekaisin vehnägluteenista? Enpä ole moista väitettä vielä aiemmin kuullutkaan :'D
Chocochilistä löytyy jouluteemalla vaikka mitä.
Seitan on seitan. Turha kasvisruokaan on lihaviitteitä liittää.
http://chocochili.net/luokka/joulu/
http://www.vegaanituotteet.net/herkut/keksit-leivonnaiset/
http://www.vegaanituotteet.net/juomat/alkoholijuomat/
Näillä pääsee ainakin alkuun :)
Kylmäsavutofusta "kinkku", päälle sinappia ja korppujauhoa ja sitten uunin kautta. Tietysti kaikki rosollit, laatikot, luumukiisselit yms pöytään. Vegaanista suklaata on helppo löytää. Riisipuuron voi tehdä vaikka kookosmaitoon.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole terveellistä syödä seitania kinkun kokoista möhkälettä, menee hormoonitasapaino sekaisin. Parempi tehdä tarkoituksenmukaisempaa jouluruokaa kuin pyrkiä jäljittelemään oikeaa ruokaa kuten kinkkua. Kaikki laatikkoruoathan on helppo valmistaa vegaanisina versioina, esimerkiksi bataattilaatikko on hyvä lisä perinteisempien lanttu- ja porkkanalaatikoiden seuraan.
No eihän sitä koko möhkälettä kukaan syökään, vaan viipaleita!
Toinen "kinkunkorvike" on jalotofun savumarinoitu tofu, lämmittää sen uunissa sinappihunnussa, helppo ja näppärä proteiiniosuus joululautaselle. Riisipuuronkin voi tehdä kaura- tai mantelimaitoon (tai lisäksi purkki kaurakermaa).
Vierailija kirjoitti:
Ei ole terveellistä syödä seitania kinkun kokoista möhkälettä, menee hormoonitasapaino sekaisin.
Voi tätä tietämättömyyden määrää.
Mene ihan perinteisellä jouluruokalinjalla jättämällä pois 'epäsopivat' aineet. Kinkkua ja kalkkunaa on turha yrittää korvata.
Perinteiseen jouluruokapöytään on vaikea löytää hyvää punkkua. Valkoviini tai olut istuvat paremmin.
Kiitos vinkeistä!
Tarviiko tuota Jalotofua maustaa sen kummemmin? Kerran olen kokannut tofua aikaisemmin ja vaikka kuinka maustoin, niin tuloksena oli hampaissa natiseva mauton möhkäle. Pitänee pyytää joku kokeneempi kasvisruokailija avuksi ruoanlaittoon.
Pitää tutustua tarkemmin Chocochiliin, vaikuttaa todella kivalta blogilta.
t. AP
Keitettyjä porkkanoita, raakoja porkkanoita, raastetttua porkkanaa.