Kun ostat kaupasta kokonaisen kalan ja saat sen fileoituna, niin otatko ne perkeet mukaan?
Kommentit (7)
Kyllä otan. Keittelen niistä ensin kalaliemet ja toiseksi kukkienkasteluveden.
Lähinnä lasken perkeiksi kalan sisälmykset, joita ei kokonaisessakaan kalassa kaupassa enää ole kuin silakoissa ja muikuissa. Filerointitähteet sitten on erikseen, eli pää ja ruoto pyrstöineen, joista kyllä saa makua tosiaan hyvinkin kalakeittoon. Fileistä voi sitten tehdä ihan muuta ruokaa.
Hyi. En tosiaan keittele mitään kalan päätä ja syö sitä vielä. Maistui se miten hyvältä vaan.
4 täsmentää: en syö päänkeittolientä.
Ainahan kovat kalamiehet itse kalakeittoa tehdessään on siihen isompien kalojen päät laittaneet keittämisen ajaksi. Saa sen sieltä pois sitten ottaa kun keitto on valmistumassa. Sen lisäksi reilusti suolaa ja voita keittoon.
Vierailija kirjoitti:
Lähinnä lasken perkeiksi kalan sisälmykset, joita ei kokonaisessakaan kalassa kaupassa enää ole kuin silakoissa ja muikuissa. Filerointitähteet sitten on erikseen, eli pää ja ruoto pyrstöineen, joista kyllä saa makua tosiaan hyvinkin kalakeittoon. Fileistä voi sitten tehdä ihan muuta ruokaa.
Mäkin ajattelin otsikon lukiessani, etten mä nyt perkeitä ottaisi mukaan siis toisin sanoen suolia ja sisäelimiä. Ruodot toki voin ottaa, jos teen keittoa.
Otan. Keitän perkkeistä kalaliemen pohjaksi kalakeittoon.