voiko pizzatainan jättää yöksi kohoamaan?
Kommentit (14)
Voi jättää. Vuorokausi on hyvä aika kohottaa lämpimässä, kylmässä hyvä kohotusaika on n. kolme vuorokautta.
Minä olen lämmittellyt pitsamiestä koko yön. Miksei siis sama toimisi Tainankin kanssa.
Italiassa taikinat nousevat pitkään..
Se on kyllä pilalla jos jätät sen lämpimään (alkaa hiivan takia käymään), mutta jääkaapissa säilyy , tarvitsee kuitenkin aamulla lämpimässä kohottaa. Eli ei mitään järkeä.
Hiiva tarvitsee määrätyn lämpötilan ennenkuin toimii.
Jääkaapissa kun annat olla ja aamulla sitten leivot ja täytät niin hyvä siitä tulee!
Vierailija kirjoitti:
Se on kyllä pilalla jos jätät sen lämpimään (alkaa hiivan takia käymään), mutta jääkaapissa säilyy , tarvitsee kuitenkin aamulla lämpimässä kohottaa. Eli ei mitään järkeä.
Viimeksi viikonloppuna kohotin kuivahiivataikinaa huoneenlämmössä (kylmässä uunissa) 24 h, ja yhtä hyvä tuli kuin aina. :)
Vierailija kirjoitti:
Jos esipaistan sen nyt?
Tähän en kyllä lähtisi...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos esipaistan sen nyt?
Tähän en kyllä lähtisi...
Mites tässä nyt sitten lopulta kävi?
Pitsataina saattaapi pahimmassa tapauksessa kohota 9 kuukautta.
Itse olen kylmäkohotellut jääkaapissa kolme-neljäkin päivää, maku paranee vaan :)