Parhaat mausteet graaviloheen?
Nyt kaivattaisiin vinkkejä, että miten maustatte graavilohenne? Tykkään toki tavallisesta suolan ja tillin yhdistelmästä, mutta haluaisin kokeilla jotain variaatioita. Valkosipulirouhe on osoittautunut erittäin hyväksi, mutta onko jotain muita mausteita joita tuohon kannattaisi kokeilla?
Kommentit (10)
Diletanttien ei moisilla asioilla kannata päätään vaivata: lopputulos on yhtä surkea ihan ohjeesta riippumatta!
Katajanmarja sopii riistan lisäksi mainiosti myös graaviloheen.
Olen syönyt joskus rosepippuri-graavilohta, se on ihanaa!
Perinteisten mausteiden lisäksi marinoi lohi roiskauksella giniä. Mureuttaa lihan ja vähentää rasvaisuuden tuntua. Konjakkiakin on kokeiltu mutta gini on ehdottomasti parasta. Muutoin perinteiset, suola, tilli, ripaus sokeria, pippuri. Meillä ei tykätä valkopippurista vaan aina on laitettu mustaa. Rose- tai viherpippuri voisi olla ihan kiva kokeilu.
Meinasin jo provota että laita siihen kanelia ja kardemummaa. Hyvää graavia ei kannata pilata erikoisilla viritelmillä. Tuo valkosipulikin on jo majuriluokan virhe. Ihan aavistus sitruunaa vielä menee perinteisten lisäksi.
Voithan tehdä lohesta mitä vain mutta sitten se ei ole graavia. Hyväksi todettuja on turha yrittää tuunata.
Vierailija kirjoitti:
Meinasin jo provota että laita siihen kanelia ja kardemummaa. Hyvää graavia ei kannata pilata erikoisilla viritelmillä. Tuo valkosipulikin on jo majuriluokan virhe. Ihan aavistus sitruunaa vielä menee perinteisten lisäksi.
Voithan tehdä lohesta mitä vain mutta sitten se ei ole graavia. Hyväksi todettuja on turha yrittää tuunata.
Miten valkosipuli voi olla virhe, jos lopputulos kuitenkin maistuu hyvältä? Eiköhän kyse ole makuasioista näissä tapauksissa.
Lisää graavi- tai muita maustekalaideoita? Ohjeitahan netti on pullollaan, mutta toimivaksi todettuja?
Ai niin vielä, semmoinen puolikkaan limetin mehu per filee on aika jees :)
Vierailija kirjoitti:
Ai niin vielä, semmoinen puolikkaan limetin mehu per filee on aika jees :)
Tämähän on vähän chevichen tyyppinen, ei huono eväs sekään.
Joskus tein tervasiirapilla ja merisuolalla maustettua kalaa. Oli hyvää, en tosin tiedä saako sitä tervasiirappia vielä jostain.
Toinen on konjakki-roseepippurigraavaus, konjakin laitoin vasta puolivälissä tekeytymistä ja sitä sitten kevyellä kädellä , ei puolta pulloa.
Itseäninkin uudet ideat kiinnostaa, lisää ; )