Hyvä pizzapohjan ohje?!
2 pellillistä pitäisi pizzaa tehdä ja pohjataikina käsin. En haluaisi mitään hirmu paksua pohjaa..
Apuva!
Kommentit (12)
http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/kinkkupizza-pellillinen
Tuosta tuli mainio pohja kun etsin hiivatonta reseptiä. Ja tuo tosiaan riittää kahteen pellilliseen hyvin. Kaulimella avitin ohkaiseksi.
M
Uusimmassa Glorian Ruoka ja Viini -lehdessä oli mainio ohje!
3 pizzaa (halk. 25 cm):
6 dl vehnäjauhoja
1/4 tl kuivahiivaa
1 tl hienoa merisuolaa
3 dl kylmää vettä
Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa, lisää kylmä vesi vähitellen esim. puuharukalla sekoittaen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista, älä vaivaa. Taikinan kuuluu olla melko löysää. Peitä keittiöliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 12-24 h kaksinkertaiseksi. Paistetaan 250 asteessa kuumalla pellillä (itse käytin pizzakiveä).
Vierailija kirjoitti:
http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/kinkkupizza-pellillinen
Tuosta tuli mainio pohja kun etsin hiivatonta reseptiä. Ja tuo tosiaan riittää kahteen pellilliseen hyvin. Kaulimella avitin ohkaiseksi.
M
Eli siis mittaa kaiken niin kuin reseptissä mutta tekee kaksi pohjaa eikä yhtä vaikka resepti väittää että tuosta syntyy vain yksi pellillinen.
M
Paras pohja syntyy durum -vehnäjauhoista. Lisäksi kädenlämpöistä vettä, hiivaa, suolaa ja oliiviöljyä. Määrät ja suhteet tarvitsemaasi määrään löydät googlesta.
Muista esikuumentaa pellit tulikuumassa uunissa! Hyvä tulee. :)
Kristus, 1-2,5kg jauhoja noissa ohjeissa ja mun pitäis se käsin vaivata:/ ja tartteeko 2 pellilliseen noin ison taikinan?
ap
Ai, siis kuumennan pellit esim 250ast kuumiksi ja siihen kaulittu taikina päälle+täytteet ja uuniin taas?
ap
Vierailija kirjoitti:
http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/kinkkupizza-pellillinen
Tuosta tuli mainio pohja kun etsin hiivatonta reseptiä. Ja tuo tosiaan riittää kahteen pellilliseen hyvin. Kaulimella avitin ohkaiseksi.
M
Riittääkö tuo oikeasti 2 pellilliseen?? ei sen paperinohutta nimittäin pidä olla..
ap
Vierailija kirjoitti:
Kristus, 1-2,5kg jauhoja noissa ohjeissa ja mun pitäis se käsin vaivata:/ ja tartteeko 2 pellilliseen noin ison taikinan?
ap
6dl jauhoja riittää kahteen pellilliseen kevyesti. Eikä ainakaan tuota leivinjauhepohjaista tarvitse vaivata kauaa, kunhan vain saa ainekset tasaisesti sekaisin.
M
2 dl vettä
1/2 hiivaa
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
5 dl jauhoja
Tämä jää hieman käsiin tarttuvaksi , mutta jauhoja pinnalle lisäämällä sen saa kaulittua.
Tällä ohjeella teen itse ohuen pohjan pitsoihin, usein pakastan toisen puolen jemmaan seuraavaa kertaa varten.
Itse paistan pelkkää pohjaa hetken aluksi ennen täytteitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/kinkkupizza-pellillinen
Tuosta tuli mainio pohja kun etsin hiivatonta reseptiä. Ja tuo tosiaan riittää kahteen pellilliseen hyvin. Kaulimella avitin ohkaiseksi.
M
Riittääkö tuo oikeasti 2 pellilliseen?? ei sen paperinohutta nimittäin pidä olla..
ap
Ei tule paperinohut vaan "normipizzeriaohut". Mitä tuo nyt olisi paistettuna ollut, 2-3mm.
Minusta pizzan idea on syödä pizzaa eikä paksua vehnäkänttyä, mutta makuja on monia.
M
Vierailija kirjoitti:
Ai, siis kuumennan pellit esim 250ast kuumiksi ja siihen kaulittu taikina päälle+täytteet ja uuniin taas?
ap
Kuumenna pellit vaikka 300:ssa, kauli ja täytä pizzat leivinpaperin päällä valmiiksi, ota kuumat pellit uunista ja siirrä leivinpaperi pizzoinen nopeasti mutta varovasti pellille ja takaisin uuniin. 250-300C, 10 - 15 min., vähän uunista riippuen. Kätevä tapa korvata pizzakivi, joka harvalla on.
Googlaa Dennisin pizzaresepti.
Yli jäävän taikinan voi pakastaa.