Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Koko syksyn puolukkasoseet ihan pilalla! Mikä meni vikaan...?

Vierailija
07.10.2016 |

En ymmärrä. Tätä ei ole tapahtunut vielä koskaan aiemmin ja puolukkasosetta on kuitenkin survottu tässä taloudessa jo kymmeniä vuosia. Ja säilytys aina kylmässä, pimeässä kellarissa.

Tämän syksyn puolukkasato tuntuu menneen pilalle kokonaan. Kaikissa sosepurkeissa ja erityisesti soseen pinnassa kasvaa valkoinen partamainen kasvusto, sose haisee voimakkaasti käyneeltä. Liian vähän sokeria, liian paljon sokeria, vääränlaista sokeria, ylikypsät marjat...? Mikä on voinut teidän kokemuksenne perusteella mennä vikaan? Mitään ei ole tehty toisin kuin aiemmin, mutta lopputulos on kuitenkin tämä. :((

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
07.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liian lämmin säilytyspaikka todennäköisintä. Nyt on ollut lämmin syksy, joten kellari ei ole ollut liian viileä / kylmä. Tällöin tulee pintahometta herkästi, vaikka olisi kuinka paljon sokeria. 

Vierailija
2/11 |
07.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Työtön olisi onnistunut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
07.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maakellari? Nyt on ollut niin lämmin syksy, että kellarissa tuskin on ollut riittävän kylmää vielä. 

Vierailija
4/11 |
07.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Likaiset marjat tai purkit. Puolukat sinänsä säilyy ilman sokeriakin, koska happamia. Mutta jos mukaan pääsee likaa, niin kai nuokin voi homehtua.

Vierailija
5/11 |
07.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liian VÄHÄN sokeria, eli luontainen bakteeristo on saanut yliotteen!

Vierailija
6/11 |
07.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Epäpuhtaus jossakin vaiheessa?

Mikä se puolukkasose muuten on, kun meillä on vain puolukkahilloa ja puolukkasurvosta ja näistä tietysti survos tehdään survomalla ja sitä ei säilytetä purkeissa. Survos on ämpärissä ja sitä ei saa säilyttää liian tiiviisti suljetussa astiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
8/11 |
07.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Mutta puolukat pitää muistaa survoa huolellisesti ja säilyttää viileässä. Puolukkasurvoksen mehu on niin hapanta, että siinä eivät bakteerit kasva. Sen sijaan home sietää aika happamia olosuhteita, joten hometta voi tulla survoksen pinnalle, etenkin jos kaikki marjat eivät jää mehun alle."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
07.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Veikkaan että on ollut liian lämmin säilytyspaikka tai sitten marjat on olleet jo ylikypsiä. Meillä kävi viime syksynä samalla tavalla. Ihan varmasti oli puhtaat ämpärit, huuhtelin vielä Atamonilla, mutta siitä huolimatta survos homehtui. Saa nähdä miten tänä syksynä käy.

Vierailija
10/11 |
07.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ylikypsät marjat, epäilisin. Puolukkasurvoshan säilyy ilman sokeriakin (itse asiassa vanhan kansan ihmiset sanovat juuri sokerin aktivoivan puolukassa käymisprosessin, eli mahdollinen sokeri kannattaisi lisätä vasta ennen syömistä pieneen annokseen, ei koko satsiin kerralla).

Se osa survoksesta/soseesta, joka ei ole mehun alla, homehtuu helposti. Tulee juuri sellaista valkoista höttökarvaa pintaan. Ilmeisesti se mehussa oleva soseen osa olisi vielä syötävää, mutta hajun vuoksi olen ainakin itse heittänyt koko satsin menemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
12.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vanha ketju! Huom!

On hyvää puolukkasurvosta tällä kertaa. Tuo on kyllä totta että puolukat kannattaa poimia ajoissa. Osaksi valkoisia marjoja joukossa, eivät mustu, vaikka niin on peloteltu. Ainakaan jääkaappisäilytyksessä.

Sokeria ei saa survokseen laittaa, kuin silloin jos pakastaa niin voi halutessaan laittaa.

Joku ammatti suurtalousemäntä sanoi ohjeeksi että estää liikaan happamoitumista kun survoo vain sen verran että puolukka peittyy nesteeseen. Tämä pitää niin paikkansa, ei ole liian hapanta.