Pitääkö viinirypäleet keittää ennen syömistä?
Kommentit (23)
Mä kyllä kuorin, kuorimaveitsellä saa hyvin
Ne vaan nopeasti kiehautetaan, Muista lisätä hunajaa keitinveteen.
Ne pitää ensin harjata juuriharjalla puhtaaksi, sitten keittää (norovirusvaaran vuoksi vähintään 2 minuuttia) ja lopuksi kuoria.
Vierailija kirjoitti:
Vaihtoehtoiset ne voi kuoria.
Tai pestä hyvälaatuisella hienosaippualla.
No jos haluat rusinoita syödä, niin mikäpä siinä.
Vierailija kirjoitti:
Ehdottomasti keitettävä.
Yksi kerta ei riitä. Keitettävä kolmasti aina vettä vaihtaen.
Pelkkä ryöppääminen kyllä riittää. Helpompi tapa on kuitenkin pari minuuttia mikrossa.
Siemenet pitää poistaa myrkyllisyyden takia
Suositeltavaa keittää ja sitten kuoria.
Pakasterypäleet kyllä, ainakin jos ovat ulkomaisia.
Juu, kannattaa keittää. Mutta vaan niin vähän, ettei viini (alkoholi) pääse haihtumaan.
Pitää tuossa laittaa keitinvesi kiehumaan! Ap
Vierailija kirjoitti:
Pelkkä ryöppääminen kyllä riittää. Helpompi tapa on kuitenkin pari minuuttia mikrossa.
Hyvä, että on muitakin ryöppääjiä. Mä huolestuin jo vähän, että pitääkö oikeesti keittää, kun aina oon vaan ryöpännyt. Laitatko tipan etikkaa sekaan ryöppäysveteen? Opin mummolta tuon konstin, helpottaa kuorimista.
Willy Loman kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ehdottomasti keitettävä.
Yksi kerta ei riitä. Keitettävä kolmasti aina vettä vaihtaen.
Myönnän, naurahdin! :D
No ei :DDD Käytät vaan mikrossa, paljon helpompaa.
Ei, mutta mä kyllä dippaan ne kiehuvaan veteen. Pelkkä huuhtelu ei riitä poistamaan myrkkyjä niiden pinnasta.
Meille aikuisille varaan perjantai-illan viihdekäyttöön ihan tuoreita. Avioliitto kukoistaa muutaman tuoreen viinirypäleen jälkeen ja vaimo hymyilee onnellisena.
Vaihtoehtoiset ne voi kuoria.