Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pitääkö punajuuri keittää ennen kuin siitä voi tehdä ruokaa?

Vierailija
20.09.2016 |

Tällainen ihan raaka punajuuri
http://www.kasvikset.fi/images/kasvitieto/punajuuri.gif
ei tällainen
http://api.orkla.satumaa.kone.io/mediabank/cache/products/6424908510401…
.
Punajuuresta tehdään lindströmin mureketta.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
20.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kelpaa. Pitää aina keittää.

Vierailija
2/9 |
20.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä kannattaa. Pehmenee helpommin käytettäväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
20.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raakana myrkyllistä.

Vierailija
4/9 |
20.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sehän raastetaan ja paistetaan uunissa, joten ei tartte keittää.

Vierailija
5/9 |
20.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Kolme suurehkoa punajuurta kuoritaan ja raastetaan, raakana. Raasteeseen lisätään kolmisen ripsausta rakuunaa, hyppysellinen suolaa ja keskikokoinen luraus juoksevaa hunajaa. Sekoitetaan hyvin. Lisätään sekoitukseen vielä suunnilleen yksi kukkurainen ruokalusikallinen partaäijä-jugurttia / punajuuri, tähän annokseen siis suunnilleen kolme. Saa olla enemmänkin. Sekoitetaan taas, kunnolla, ettei raastesuikaleet jää köntiksi.

Kun on maustunut jääkaapissa tunnin- pari, on mielestäni parasta mahdollista ruisleivän päällysteenä tai lisäkkeenä ruuan kanssa. Maku vain paranee, jos sekaan laittaa pari ruokalusikallista sinihomejuustoa, murennettua."

Martat-sivuston ohje

Vierailija
6/9 |
20.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

^ Kas kun ei kehoteta lisäämään vielä joukkoon ryöppäämätöntä korvasientä ja kielonmarjoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
20.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

On ihan makuasia käyttääkö Lindströmeihin, pihvit tai mureke, etikkapunajuuria vai raakoja. Koska itse suosin noissa etikkapunajuuria luulen, että raastaisin raa'at punajuuret aika pieneksi silpuksi, jotta ehtivät kypsyä uunissa.

Jos teet borsh -keittoa alusta asti, voit raastaa raa'at punajuuret karkeammiksi, keitto hautuu niin kauan. 

Jos taas haluat tehdä ihania uunipunajuuria, keittele niitä ainakin puoli tuntia, lyhentää uuni -aikaa. 

Vierailija
8/9 |
20.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis onko toi punajuurien myrkyllisyys totta? Jotenkin vaikea uskoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
20.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Punajuuria voi hyvin köyttää sekä raskana että esikeitettynä, mutta se, kumpi kannsttaa, riippuu aika lailla siitä, mitä ja miten aikoo siitä tehdä.

Punajuurtahan šyödääm ihan raakaraasteena, jotn se ei ole myrkyllistä. Myös esim uunijuureksiin tai vuokiin punajuuri on hyvä laittaa raakana. Lindströminpihvien kohdalla juttu on vähän niin ja näin. Jos tekee uunissa kuten mureketta, raakana voinee laittaa ihan hyvin. Sen sijaan itse paistan lindströminpihvit pannulla ja siihen kyllä kannattaa käyttää esikeitettyä punajuurta, jotta kyspyy nopeammin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kaksi neljä