Jauheliha unohtui "sulamaan" pöydälle 24h:ksi, söisitkö?
Otsikossa se kysymys jo tulikin. Otin pakastimesta (kaupan) jauhelihan eilen n. 20 aikaan illalla sulamaan. Jäi siihen sitten ja vasta nyt kun tulin kotiin laitoin jääkaappiin. Uskaltaako enää syödä/syöttää lapsille?
T. Uusavuton
Kommentit (28)
en söisi. oli ruoka mikä tahansa, niin se ei saisi olla 4h pitempään huoneen lämmössä
Söisin ite jos ei nyt ihan kalmalle haise tai maistu.
En söisi. Varsinkin jauhelihassa bakteerit lisääntyvät huippuvauhtia.
Paista ja haista. Pilaantuneen jauhelihan paistamisesta lähtee niin ällöttävä haju, että sen kyllä huomaa, jos ei ole syömäkelpoista.
Kuumennettaessa bakteerit tuhoutuu.
Kokeile miehelle ensin ;D
Eivaan..en söis. Oon hysteerinen näissä asioissa.
Käytä nenääsi. Jos ei tunnu eltaantunutta hajua, syö. Jos tuntuu vähänkin, älä syö.
En söisi. Ruokamyrkytysbakteerit eivät haise.
Vierailija kirjoitti:
en söisi. oli ruoka mikä tahansa, niin se ei saisi olla 4h pitempään huoneen lämmössä
Haloo, saa omaa arvostelukykyäkin käyttää. Jos ruoka vielä haisee, maistuu ja näyttää hyvälle, niin tuskinpa siitä sairastuu. Itselläni on joskus jäänyt uuniruoka koko vuorokaudeksi uuniin jälkilämpöihin, ja ihan oli hyvää seuraavana päivänä lämmitettynä. Kylmäketjusta ym. kouhkataan nykyään kamalasti mutta ei se tarkoita että automaattisesti ruoka menee huonoksi jos vähän jää lämpimään.
Et syö sitä...se on pilaantunut! Tai ainakaan et syötä sitä paskaa lapsille.
Jos itse haluat ripuli-yrjötaudin niin pistele menemään.
No kiva kun ootte niin rikkaita, että teillä on vara näköjään heittää ruokaa menemään.. "Hyi, en söisi" "En varmana söisi" "En syö, se on pilalla".
Hohhoijaa kuinka tynnyreisä kasvaneita ootte. Muistan lapsuudesta kun joskus oli leivässä vähän hometta niin isä vaan puukolla viilsi homehtuneen kohdan pois ja söi hyvillä mielin loppu leivän. Joskus se jopa söi koko leivän vaikka joku 1-2 homepilkkua siinä olisikin ollut, sanoi vaan "Ei sitä passaa ruokaa heittää menemään, home ei ole niin vaarallista kuin luullaan".
Huvittavaa kun ootte nakkaamassa hyvää jauhelihaakin roskiin kun on ollu jonku aikaa huoneenlämmössä :D On itelläkin jääny monestikin joku ruoka sulamaan pitkäksikin aikaa ja ollu siltikin ihan syömäkelposta.
Kannattaa haistaa sitä jauhelihaa, jos tuoksahtaa pahalle niin ei ehkä sitten kannata tehdä siitä mitään.
En söisi mitään lihaa vaikka olisi missä seissyt. Hyi hitto.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
en söisi. oli ruoka mikä tahansa, niin se ei saisi olla 4h pitempään huoneen lämmössä
Haloo, saa omaa arvostelukykyäkin käyttää. Jos ruoka vielä haisee, maistuu ja näyttää hyvälle, niin tuskinpa siitä sairastuu. Itselläni on joskus jäänyt uuniruoka koko vuorokaudeksi uuniin jälkilämpöihin, ja ihan oli hyvää seuraavana päivänä lämmitettynä. Kylmäketjusta ym. kouhkataan nykyään kamalasti mutta ei se tarkoita että automaattisesti ruoka menee huonoksi jos vähän jää lämpimään.
Kypsennetty ruoka on eri asia kuin raaka jauheliha.
Vierailija kirjoitti:
Käytä nenääsi. Jos ei tunnu eltaantunutta hajua, syö. Jos tuntuu vähänkin, älä syö.
Ruokamyrkytyksen voi saada vaikka ruoka ei pahalta haisisikaan. Ei missään nimessä pidä enää syödä tuollaista jauhelihaa.
Vierailija kirjoitti:
No kiva kun ootte niin rikkaita, että teillä on vara näköjään heittää ruokaa menemään.. "Hyi, en söisi" "En varmana söisi" "En syö, se on pilalla".
Hohhoijaa kuinka tynnyreisä kasvaneita ootte. Muistan lapsuudesta kun joskus oli leivässä vähän hometta niin isä vaan puukolla viilsi homehtuneen kohdan pois ja söi hyvillä mielin loppu leivän. Joskus se jopa söi koko leivän vaikka joku 1-2 homepilkkua siinä olisikin ollut, sanoi vaan "Ei sitä passaa ruokaa heittää menemään, home ei ole niin vaarallista kuin luullaan".
Huvittavaa kun ootte nakkaamassa hyvää jauhelihaakin roskiin kun on ollu jonku aikaa huoneenlämmössä :D On itelläkin jääny monestikin joku ruoka sulamaan pitkäksikin aikaa ja ollu siltikin ihan syömäkelposta.
Kannattaa haistaa sitä jauhelihaa, jos tuoksahtaa pahalle niin ei ehkä sitten kannata tehdä siitä mitään.
Eivät ne homemyrkyt terveydelle hyväksi ole, vaikka niistä ei akuutisti sairastuisikaan. En minä aikanaan haluaisi syöpäriskiäni kasvattaa ehdoin tahdoin.
Ei voi syödä