Sunnuntairuokien aatelia: jämäkanasoppa :) Sinun jämäreseptisi?
Eilen paistettiin uunissa iso kana ronskin valkosipulin jne kanssa, tänään roippeista tuli soppa josta tuli Hyvää :)
Eli lihat eroon luurangosta, ranka ja roippeet eri kattilaan kiehumaan liemeksi, itse soppaan porkkanaa, palsternakkaa, varsiselleriä, vihreä paprika, linssejä, kevätsipulia. Mausteina oli chiliä, inkivääriä, vähän currya ja persiljaa, valkosipuli ja timjami tulivat jo kanasta.
Mumm. Tykkään tällaisesta "vanhanaikaisesta" kokkaamisesta jossa roippeista tulee hyvä uusi ruoka :)
Mitä jämäruokia teillä tehdään? Reseptit kehiin kiitos!
Kommentit (12)
Makkarasopan jämälenkistä retropitsaa näyttäisi olevan yksi hyvä menekin perusteella.
"Otetaan mitä on" - pyttipannua. Parasta krapulamättöä ikinä.
Iso kana?
Kuinka moni siitä on syönyt?
Huh huh, ihanalta kuulostaa. Vesi herahti kielelle täällä. 😋
Jauhelihakastikkeen jämät paprikan, sipulin, porkkanan ja perunasuikaleiden kanssa uunivuokaan ja kasvislientä nesteeksi.
Ei kylläkään kuulosta ollenkaan niin hyvältä kuin ap:n jämäruoka. Tosin kanakeittoa herkullisemmalta kuulosti se kana valkosipulin kera, saisko siihen jotain ohjetta? :)
Riippuu hyvin paljon siitä että mitä ruokaa talosta löytyy. Yhdesti tuli aika hyvää kun wokkasin sipulia ja valkosipulia, iskin tämän päälle katkarapuja ja yhdistin edelliset johonkin Knorrin purjo-peruna-pussikeittoon. Basmatiriisiä sitten tämän kanssa. Yllättävän hyvää ihan tämmöisenäkin ja kantava idea oli ihan se, että talossa ei ollut mitään muutakaan ruokaa.
Tämä oli alkuinspiraationa ja kolmannella yrittämällä muodostui lopulta pseudothaimaalainen ei-jämäruoka jossa pussikeitto korvataan kookosmaidolla ja kokonaisuuteen lisätään wokattu jäävuorisalaatti ja maustetaan suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Tykkään ihan perkeleesti, seuraavaksi voisi koittaa lisätä maustearsenaaliin sitruunaruohoa.
Vierailija kirjoitti:
Iso kana?
Kuinka moni siitä on syönyt?
Pikkuisen vajaa kaksikiloinen. Kolme syöjää. Osa rintalihoista meni pilkottuna pakkaseen :)
ap
Vierailija kirjoitti:
Jauhelihakastikkeen jämät paprikan, sipulin, porkkanan ja perunasuikaleiden kanssa uunivuokaan ja kasvislientä nesteeksi.
Ei kylläkään kuulosta ollenkaan niin hyvältä kuin ap:n jämäruoka. Tosin kanakeittoa herkullisemmalta kuulosti se kana valkosipulin kera, saisko siihen jotain ohjetta? :)
Kuulostaa hyvältä tuo jauhelihajämälaatikko, jauheliha vaan paranee kakkoskerralla :)
Tässä ohje kanalle:
1 iso kana
1 lyhytkyntinen teini
Niin paljon valkosipulinkynsiä kuin jaksaa puristaa, vähintään kymmenen.
Noin 100g voita, timjamia, savupaprikajauhetta, suolaa, pippureita, sitruunamehua ja soijakastiketta jos on.
Pehmennä voi mikrossa, sekoita mausteet ja pyydä lyhytkyntistä teiniä tekemään kanan tissien päälle nahan alle pussit. Pyydä teiniä tunkemaan pussit täyteen voimömmöä ja hieromaan loput kanan pintaan. Unohda maustumaan pariksi tunniksi. Parikiloinen kana kypsyy noin tunnissa 175 asteessa. Meillä on vuoka jossa on ritilä, laitan pohjalle ritilään asti kiehuvaa vettä keräämään tippuvat maut liemeen.
ap :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Iso kana?
Kuinka moni siitä on syönyt?Pikkuisen vajaa kaksikiloinen. Kolme syöjää. Osa rintalihoista meni pilkottuna pakkaseen :)
ap
Mistä löysit niin suuren? Normaalisti ovat reilu kilon kokoisia....
Melko nuukaa jos yhdestä kanasta syödään kolme kertaa....
Tämä romppeista keitetty keitto ei paljon kanalla juhli. Neljälle yksi kana juuri riittää. Mutta teillä riittää yhdeksään ateriaan?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jauhelihakastikkeen jämät paprikan, sipulin, porkkanan ja perunasuikaleiden kanssa uunivuokaan ja kasvislientä nesteeksi.
Ei kylläkään kuulosta ollenkaan niin hyvältä kuin ap:n jämäruoka. Tosin kanakeittoa herkullisemmalta kuulosti se kana valkosipulin kera, saisko siihen jotain ohjetta? :)
Kuulostaa hyvältä tuo jauhelihajämälaatikko, jauheliha vaan paranee kakkoskerralla :)
Tässä ohje kanalle:
1 iso kana
1 lyhytkyntinen teini
Niin paljon valkosipulinkynsiä kuin jaksaa puristaa, vähintään kymmenen.
Noin 100g voita, timjamia, savupaprikajauhetta, suolaa, pippureita, sitruunamehua ja soijakastiketta jos on.
Pehmennä voi mikrossa, sekoita mausteet ja pyydä lyhytkyntistä teiniä tekemään kanan tissien päälle nahan alle pussit. Pyydä teiniä tunkemaan pussit täyteen voimömmöä ja hieromaan loput kanan pintaan. Unohda maustumaan pariksi tunniksi. Parikiloinen kana kypsyy noin tunnissa 175 asteessa. Meillä on vuoka jossa on ritilä, laitan pohjalle ritilään asti kiehuvaa vettä keräämään tippuvat maut liemeen.
ap :)
Kiitos selkeästä ohjeesta! :) Tosin tämän talouden lyhytkyntinen teini ei varmasti suostu koskemaan raakaan kanaan, mutta eiköhän me silti selvitä. :D
Täytetyt ohukaiset, jauhelihakastike, jotain vihanneksia, juustoraastetta ja uuniin. Paistinperunoita sipulin ja kinkun kanssa.
Karjalanpaistista lihasoppaa, keitetyistä perunoista ja lihasta/kanasta/makkarasta pyttipannua, joulukinkun jämistä hernesoppaa, uunissa paistetusta broilerista salattia, täytyypä ensi kerralla tehdäkin vaihteeksin keittoa :) hyvältä kuulosti tuo resepti!!