Sienestys
Hei kaikille sienestäjille! Kaipaisin vastauksia muutamiin kysymyksiin.. Tarkoitus on lähteä mökille viikonloppuna kanttarellien perässä sienestämään. Eli perkaatteko sienet suoraan kerättäessä? Kuiva- vai pakastesäilöntä parempi noin myöhempää käyttöä varten?
Kommentit (6)
Jos kantarelleja ja suppilovahveroita ei käytä heti, kannattaa pilkkoa pannulle ja kuumentaa, kunnes nestettä irtoaa. Jonkin verran nestettä voi haihduttaa pois, mutta ei kokonaan. Sitten nesteineen rasioissa pakkaseen.
Kantarellit kannattaa pakastaa (ensin neste pannulla pois), suppilovahverot kuivata. Meilläpäin Etelä-Suomessa kanterellikausi jatkuu yhä, suppikset vielä aika pieniä.
Minä perkaan sienet kotona - poikkasen vain sen multaisen jalan, kuten joku aiemmin neuvoikin.
Kiitos kaikille neuvoista :) Etelä-Suomessa ollaan ja kuulemma tosiaan sieniä riittää!
Kantarellit, mustatorvisienet, suppilovahverot ja tatit kannattaa ehdottomasti kuivata. Pakastamisessa ei ole oikein järkeä kun sienet vie vaan tilaa kylmäsäilytyksessä sellaisilta asioita mitkä oikeasti pitää kylmäsäilyttää, kuten vaikka jäätelö ja hirvenlihat. Sienet kuivaa huoneilmassakin jos ei ole kovin kostea ilma kotona, kylppärin lattialämmitys on paras.
Ja voit joko siivota kotona tai suoraan metsässä, oma valinta. Monet suosii metsässä siivoamista niin illalla sienimetsästä tultuaan ei tarvitse sitten väsyneenä enää rensata.
Vierailija kirjoitti:
Kantarellit, mustatorvisienet, suppilovahverot ja tatit kannattaa ehdottomasti kuivata. Pakastamisessa ei ole oikein järkeä kun sienet vie vaan tilaa kylmäsäilytyksessä sellaisilta asioita mitkä oikeasti pitää kylmäsäilyttää, kuten vaikka jäätelö ja hirvenlihat. Sienet kuivaa huoneilmassakin jos ei ole kovin kostea ilma kotona, kylppärin lattialämmitys on paras.
Ja voit joko siivota kotona tai suoraan metsässä, oma valinta. Monet suosii metsässä siivoamista niin illalla sienimetsästä tultuaan ei tarvitse sitten väsyneenä enää rensata.
Nuo muut kannattaakin kuivata, mutta kanttarelleja ei suositella kuivattavaksi. Kuivatus tekee kuulemma kanttarelleista kitkeriä ja niille parempi säilöntätapa on pakastus.
Kaipa kanttarellejakin vielä voi löytää, mutta kerää myös suppilovahverot ja tatit. Multainen kanta vaan pois kerätessä ja tarkempi putsaus kotona. Paras tapa säilöä on tehdä esim. piirakka ja pakastaa se sopivina eväspaloina niin tulee paremmin käytettyä, kuin pelkät käsittelemättömät sienet.