Onko tämä epäterveellinen herkku?
Olen aina silloin tällöin tehnyt itselleni tällaisen nopean ja todella helpon herkun. Yksi levy kaupan lehtitaikinaa, sen päälle maitorahkaa ja pakastemustikoita, taitellaan kiinni ja vajaaksi vartiksi uuniin.
Mietin kuitenkin, millainen jälkiruoka tämä on ravintoarvojen kannalta. Lisättyä sokeria tässä ei ole ollenkaan, sillä mustikat on pakastettu sellaisinaan ja maitorahka on täysin maustamatonta. Lentitaikinan ainesosaluettelossa on venhäjauhoa, kasvimargariinia, vettä, suolaa ja happamuudensäätöainetta.
Mustikat ja maitorahkahan ovat käsittäkseni jopa terveellisiä, vaikka nykyaikana tuntuukin siltä, että joka ikinen raaka-aine jakaa ihmisten mielipiteet terveellisyyden suhteen. Tuo lehtitaikina sen sijaan ei ole mikään terveyspommi, sillä se on tehty valkoisesta vehnäjauhosta ja epäterveellisistä rasvoista (joita kasvimargariini pakkausselosteen mukaan sisältää). Mutta minkälainen herkku tämä on teidän mielestänne kokonaisuutena?
Tiedän tietysti sen, että kaikki maailman asiat ovat epäterveellisiä liiallisissa määrin nautittuna, eikä tarkoitukseni olekaan syödä tätä joka ikinen päivä. En nyt pyydä teiltä mitään orjallisia ohjeita täydellisen terveellisen ruokavalion rakentamiseksi, vaan kysyn vain mielipiteitänne tästä yhdestä, yksittäisestä herkusta. Kiitos, jos vastaatte :)
Kommentit (5)
Mielestäni ei ainakaan kaikista epäterveellisin herkku ole, hyvillä mielin itsekkin tuota söisin kuin esim pannaria jne.
Mitä lehtitaikinaa sulla oli kun aineita noin vähän?
Tee itse rahkavoitaikina (helppoa) niin on jo parempi herkku.
Lehtitaikina on muistaakseni Pirkkaa. Pakkauksen ainesosaluettelo on kuitenkin paljon minun lainaamaani luetteloa pitempi, sillä siinä on avattu myös kasvimargariinin ainesosaluettelo. Teen joskus taikinaa itsekin, mutta on se siitä huolimatta paljon helpompaa käyttää kaupan taikinaa. Ei tarvitse kaulia, ja kohoaa kivan lehteväksi.
Jos ei kaloreista välitä eikä pyri hyperfitnessterveyteen niin kyllä se sitten on ihan ok.