Aivot tarvitsee sokeria!
Meidän yhteiskunnassamme vallitseva sokerikammo on alkanut pikkuhiljaa onneksi väistyä pois. Miksi onneksi? Monestakin syystä, vähimmäisenä ei varmastikaan se, että kudoksemme ja hormonimme tarvitsevat sokeria toimiakseen täydellä teholla. Unohtamatta aivojen hyvinvointia, lisääntymiskykyä, sokerien vaikutusta mielialaan ja immuniteettiin.
Sokeri on edelleen osittain pelätty juttu. Tämä on suuri ihmetys, sillä se helpottaisi painonhallintaa, suuremman lihasmassa saamista, parempaa hedelmällisyyttä, aivotoimintaa, pienempää sydän ja syöpäriskiä.
Tiivistettyjen sokerien (kuten sokeripalojen) käyttöä kannattaa minimoida, mieluusti jättää kokonaan pois, mikäli terveys on tavoitteesi. Ne sisältävät suuria määriä kiinnitysaineita, jotka lisäävät tulehdustilaa kehossa. Tiivistys tekee sokerille sen, että siitä tulee erittäin pilaantunutta sokeria.
Yksi minua kiehtonut asia tässä elämässä on ollut ihmiskehon käyttö ja sen tehostaminen mahdollisimman luonnollisilla elementeillä. Tämä tarkoitti nuorempana vähäsokerisuuteen uskomista ja sen toteuttamista. Lopputuloksena oli paljon sairasteluja, lihaskipuja ja ongelmia kehon sisäisissä tiloissa. Nykyään taaksepäin katsottona tämä on hyvin helppo ymmärtää. Valinnat, jotka silloin tein, antoivat juuri sen lopputuloksen, jonka ne fysiologisesti on tarkoitettukin tuovan.
Luultavasti rakastat minun tavoin sokeria, ainakin maullisesti. Kukapa ei pitäisi pullista, jäätelöistä ja karkeista. Miksi sitä on pidetty sitten niin pahana? Kaikki liittyy teorioihin ja ideologioihin, joilla ei ole mitään tieteellistä perustaa. Ei ainakaan, jos katsotaan kehoa ja sen fyysisiä tarpeita. Tarinat ovat kivoja, mutta todellisuus on vielä kivempaa.
Aivot ja solut tarvitsevat sokeria. Sinä voit päättää mitä materiaalia niille haluat syöttää.
Kommentit (19)
Kroppa tekee aivojen tarvitseman sokerin itse, sitä sokeria ei tarvitse syödä. Esim. tärkkelys/hiilihydraatit muuttuvat sokeriksi tai ketoaineiksi. Liika sokeri tappaa. Lisättyä sokeria ei ihminen tarvitse, varsinkaan ei fruktoosia jota on puolet pöytäsokerista ja joka aiheuttaa rasvamaksaa.
Maksa tuottaa aivoille kaiken tarvittavan sokerin silloin jos sitä ei muualta tule. Sokeria ts. hiilareita ei periaatteessa tarvitse syödä koskaan ollenkaan.
Sokerin pahuudesta on nimenomaan tieteellistä faktaa jo miltei sadan vuoden ajalta. Se vaan vaiettiin kuoliaaksi sokerintuottajien ja elintarviketeollisuuden rahoituksella.
Sokeria on kaikkialla, puutetta ei tule, vaikka koittaisit vältellä. Keho ei kaipaa pullaa tai karkkia. Se ei tarvitse korvikkeeksi myöskään keinotekoisia makeutusaineita.
Syömällä säännölliseti ravitsevaa ja terveellistä, monipuolista ruokaa, pysyy se tyhjien hiilarien himo kurissa. Sokerit kannattaa kerätä kohtuudella hedelmistä, marjoista ja kasviksista.
Aivot ei tosiaan jää ilman sokeria kun kaikkeen lisätään sokeria nytkin. Laipiin, muroihin, mysleihin jogurtteihin jne.
Itse en käytä lisättyä skeria enää lainkaan. Voin paljon paremmin!
Vierailija kirjoitti:
Mitä ne "kiinnitysaineet" ovat?
Tietyntyyppistä liimaa. Ei siis tietenkään mitään markettikamaa, mutta teollisesti tuotettua elintarvikekäyttöön tarkoitettua. Siis samantyyppistä myrkkyä kuin elintarvikevärit, joihin brobaganda on päässyt laittamaan "elintarvike"-sanan.
Sokeria tulee useimmiten helposti yli päivän tarpeen vaikkei mässäilisi sokerisella roskaruoalla. Sokeria kun tungetaan lähes kaikkialle, kaupan leivässä ja ketsupissa esim paljon piilosokeria.
Vierailija kirjoitti:
Sokerin pahuudesta on nimenomaan tieteellistä faktaa jo miltei sadan vuoden ajalta. Se vaan vaiettiin kuoliaaksi sokerintuottajien ja elintarviketeollisuuden rahoituksella.
Sokerin pahuus on itsessään niin huvittava ilmaus, ottaen huomioon, että kaikkein terveimpien ja pitkäikäisimpien ihmisten ruokavalio (Okinawa, Japani) on 80 % hiilihydraattia l. sokeria.
Vau, kuulosti ihan joltain yläasteen äidinkielen mielipidekirjoitukselta tms. kotitehtävältä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä ne "kiinnitysaineet" ovat?
Tietyntyyppistä liimaa. Ei siis tietenkään mitään markettikamaa, mutta teollisesti tuotettua elintarvikekäyttöön tarkoitettua. Siis samantyyppistä myrkkyä kuin elintarvikevärit, joihin brobaganda on päässyt laittamaan "elintarvike"-sanan.
Minkä tyyppistä liimaa? Epoksi-, uretaani- vai kalannahkaliimaa? Meinaatko, että se sokeripala liimataan kasaan kidesokerista? Esim. punajuuriväri on hurjan myrkyllistä!! Harmi, kun "brobaganda" suosii sellaisia.
Vierailija kirjoitti:
Hiilihydraattia. Ei sokeria.
Rasvaa. Aivot tarvitsevat rasvaa. Ja hiilihydraatteja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hiilihydraattia. Ei sokeria.
Rasvaa. Aivot tarvitsevat rasvaa. Ja hiilihydraatteja.
Aivot ei tarvitse hiilihydraattia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä ne "kiinnitysaineet" ovat?
Tietyntyyppistä liimaa. Ei siis tietenkään mitään markettikamaa, mutta teollisesti tuotettua elintarvikekäyttöön tarkoitettua. Siis samantyyppistä myrkkyä kuin elintarvikevärit, joihin brobaganda on päässyt laittamaan "elintarvike"-sanan.
Minkä tyyppistä liimaa? Epoksi-, uretaani- vai kalannahkaliimaa? Meinaatko, että se sokeripala liimataan kasaan kidesokerista? Esim. punajuuriväri on hurjan myrkyllistä!! Harmi, kun "brobaganda" suosii sellaisia.
Kiinnitysaine
Ei liima!
Juupajuu.