Käyttäisittekö yli kuukauden vanhaa kermaviiliä?
Päiväys siis 12.06 ja ihan leivontaan käyttäisin, eli mustikkapiirakan valmistukseen. Luonnollisesti siis on jääkaapissa ja avaamaton.
Pitäis mustikkapiirakka leipasta, eikä täältä maalta nyt just ole muuten kaupunkiin asiaa, eikä tuon tuoreempaa kermaviiliö kaapista löydy. Ei kyllä sen vanhempaakaan eli yksi purkki on jäänyt kaappiin odottamaan käyttöään vähän liian pitkäksi ajaksi.
Eli kommentteja kiitos ja vetäsenpä tästä gallupinkin vielä, kun kerran sellanen mahdollisuus on. Eli kohtaloni on teidän käsissänne arvon mammat :)
Kommentit (2)
Vierailija kirjoitti:
Rasvaiset hapanmaitotuotteet säilyvät ihmeen kauan tämän "parasta ennen" jälkeen.
Kuukausi tuntuu kuitenkin aika pitkältä ajalta. Eikö se jo homehdu siinä ajassa? Ainakin on makuvirheitä, se on varma.
Olen sellaisia viikon yli käyttänyt kyllä ja ei mitään ongelmaa. Riippuu kovasti tietysti jääkaapin lämpötilassa. Joillain on lähemmäs kymmenen astetta ja joillan +2.
No niin noonhan reilu 5 viikkoa jo ihan rapsakka aika, vaikka toisaalta olen myös tietoinen, ettei hapanmaittotuotteet, ei ole ihan ensimmäisenä pilaantumassa. Viikon, tai parinkaan vanhaa en edes kyselisi, mutta tosiaan 5 viikkoa itseänikin hieman mietityttää.
En ole vielä purkkia avannut, joten en sen koostumuksesta osaa vielä mitään sanoa, mutta se nyt on selvää, että jos siinä hometta on, tai ei haise ihan normaalille, niin enhän minä sitä tietenkään siinä tapauksessa käytä. En kyllä usko, että siitä mitään makuvirheitä tulisi, jos se on koostumukseltaan ja hajultaan ihan ok. Onhan se kuitenkin uunissakin 30 minuuttia 200 asteessa.
Rasvaiset hapanmaitotuotteet säilyvät ihmeen kauan tämän "parasta ennen" jälkeen.
Kuukausi tuntuu kuitenkin aika pitkältä ajalta. Eikö se jo homehdu siinä ajassa? Ainakin on makuvirheitä, se on varma.
Olen sellaisia viikon yli käyttänyt kyllä ja ei mitään ongelmaa. Riippuu kovasti tietysti jääkaapin lämpötilassa. Joillain on lähemmäs kymmenen astetta ja joillan +2.