Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ruoankypsennys-gallup

Vierailija
17.06.2016 |

Mitä nimitystä (verbiä tai siitä johdettua subtantiivia) käytät, jos
A) kuumennat makkaraa avotulella tikun nokassa?
B) kypsennät lihaa kaasugrillin tasopinnalla?
C) kypsennät lihaa kaasugrillin ritilällä?
D) kypsennät perunasuikaleita upporasvassa?
Haen siis jotain tyyliin paistaminen jne.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
17.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

a. paistaminen

b. grillaaminen

c. grillaaminen

d. uppopaistaminen

Vierailija
2/9 |
17.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

D. Friteeraaminen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
17.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

D. Miksiköhän käytetään nimitystä uppopaistaminen, kun eikös se ole keittämistä? Laitteen nimikin on rasvakeitin.

Vierailija
4/9 |
17.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

b. ilman rasvaa: parilointi, rasvan kanssa: paisto

c. grillaus

d. friteeraus

Vierailija
5/9 |
17.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei pelkkä upporasvassa paistaminen ole friteerasta, friteeraukseen kuuluu se taikina myös!

Vierailija
6/9 |
17.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

A-D = nälkä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
17.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Uppopaisto eli friteeraus on ruoanvalmistusmenetelmä, jossa ruoka upotetaan kuumaan öljyyn tai rasvaan. Se on erittäin nopea tapa valmistaa ruoka. Nestemäisen rasvan käytöstä huolimatta uppopaistamista voidaan luonnehtia ruoan kuivavalmistamiseksi."

-

"Useimmat uppopaistettavat ruoat leivitetään ennen paistamista. Leivittämisen tarkoitus on aikaansaada ruokaan rapea ja ruskea ulkokuori samalla kun sisuksesta tulee pehmeä, kostea ja höyrytetty. Joissakin ruoka-aineksissa, kuten perunoissa, on jo luonnostaan kuori, joten ne eivät tarvitse erillistä leivittämistä." wikipedia.fi

-

"Deep frying food is defined as a process where food is completely submerged in hot oil at temperatures typically between 350 °F (177 °C) and 375 °F (191 °C). One common method for preparing food for deep frying involves adding multiple layers of batter around the food, such as cornmeal, flour, or tempura; breadcrumbs may also be used." wikipedia.org

Ei vaadi leivitystä ollakseen friteerausta, näin minä tuon ymmärrän.

Vierailija
8/9 |
17.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei pelkkä upporasvassa paistaminen ole friteerasta, friteeraukseen kuuluu se taikina myös!

Ranskanperunat = pommes frites, vaikkei niitä leivitetäkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
17.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

A-C sanon grillata, D varmaankin uppopaistaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kuusi kaksi