Onko muita, jotka eivät edes halua tasokkaisiin fine dining -ravintoloihin?
En keksi syitä, miksi haluaisin illalliselle hienoon ravintolaan. En pidä näyttäytymisestä enkä hienostelusta ja minusta riittävän hyvää ruokaa saa muualtakin. Olenko kummallinen?
Kommentit (22)
Kyllä fine dining -ravintoloihin voi mennä muutenkin kuin näyttäytymään ja hienostelemaan. Entä mistä voit tietää että yhtä hyvää ruokaa saa muualtakin, jos et ole ennen käynyt?
Vierailija kirjoitti:
Kyllä fine dining -ravintoloihin voi mennä muutenkin kuin näyttäytymään ja hienostelemaan. Entä mistä voit tietää että yhtä hyvää ruokaa saa muualtakin, jos et ole ennen käynyt?
Itse asiassa olen pari kertaa testannutkin, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Mutta sen paremmin kokemus kuin makuelämyskään eivät olleet hintansa väärtejä. Ap
Et ole edes ymmärtänyt miksi sinne mennään. Ihan vaan herkullista ruokaa syömään ja makuelämyksiä hakemaan. Tietysti ei välttämättä heti osaa edes nauttia jos on tottunut vain hamppareihin ja ABC-sapuskaan.
Pitää tietää minne menee.
Monet 10-20 euron pääruokia myyvät paikat saattavat olla rutkasti parempia kuin "hienon" ravintolan maineessa olevat massasyöttölät.
Tosin en ole ihan noissa Michelin-paikoissa käynytkään, mutta Helsingissä ainakin Kulosaaren kasino ihan muuten vaan käytynä ja Kuurna olivat täysin hintansa väärtejä vaikka tyyriitä olivatkin.
Mielenkiintoista oli että Kulosaaren kasinon häätarjoilu oli minusta surullista syötävää, vieläpä kun nuori pari oli satsannut paikkaan ihan liikaa rahaa. Paremmat häät olisi saanut halvemmalla sijainnilla ja oikein valitulla pitopalvelulla.
Vierailija kirjoitti:
käy vain matalalla profiililla maistamassa jotain hyvää joskus.
Ei ravintolaruuasta koskaan tiedä, mikä on hyvää, mikä ei. Hintataso ei kerro mitään ja minusta ainakin on ärsyttävämpää syödä kallis ja huono ateria kuin halpa ja huono.
Työni puolesta matkustan yli 100 päivää vuodessa ja syön ravintoloissa. Kaikki ravintolaruoka missäpäin maailmaa tahansa maistuu loppujen lopuksi samalta. Vapaa-aikana välttelen ravintolaruokaa. Itse pidän kotiruuasta ja työpaikan laitoskeittiön lounaista.
Minusta ne on hieman vaivaannuttavia paikkoja. Koska en ole suuri kulinaristi, tai asiaan paneutunut tietäjä, annosten tilaaminen tuottaaa vaikeuksia. Hämmentävä juttu. Mielummin asioin tutussa tavisravintolassa.
Olen samaa mieltä, vaikka välillä erilaisissa tilaisuuksissa niissä käynkin. Minusta on vaivaannuttavaa, miten paljon työtä pistetään yhteen suupalaan. Eihän siitä edes ehdi nauttia, kun se on jo syöty. En myöskään pidä ajatuksesta, että minun pieni annokseni maksaa niin paljon. Sen rahan voisi käyttää paremminkin.
Nautinnollisempia aterioita saan muualla, jossa se hyvänmakuinen annos kestää vähän pidempään.
Tietenkin on. Kuka nyt haluaa syödä hienostelevien snobien seassa?
Jos haluaa syödä parempaa ravintolaruokaa kohtuulliseen hintaan niin se kannattaa tehdä jossain halvan työvoiman maassa kuten Virossa. Hintaero esim. Helsingin ja Tallinnan välillä on niin iso, että se kattaa jo laivanlipun hinnan.
Täällä! En ole kulinaristi enkä rikas. Ei kiinnosta ollenkaan :) Kotiruoka on paras.
Me käytiin miehen kanssa ekaa kertaa fine diningissä. Tilattiin maistelumenu. Meinas loppua kohti oksu lentää. Ihme kurkkuemulsioita jne. Ei todellakaan meidän juttu.
Jossakin seurueessa, esim. työhön liittyvällä porukalla (asiakkaat esim.) tulee joskus käytyä syömässä. En oikein viihdy, kun saatan tehdä tahattomia etikettimokia. Vaikka olenkin etikettejä opetellut (muutenkin kuin pullojen kyljistä) niin sen vain huomaa, etten ole kasvanut niihin. Toinen epämukavuustekijä tulee kohteliaasta small talkista, kun en oikein koskaan totu siihenkään ja olen vähän kömpelö ilmaisemaan itseäni. Onneksi noita tilaisuuksia ei ole usein. Poisjääminenkään ei yleensä ole vaihtoehtona.
Vierailija kirjoitti:
Pitää tietää minne menee.
Monet 10-20 euron pääruokia myyvät paikat saattavat olla rutkasti parempia kuin "hienon" ravintolan maineessa olevat massasyöttölät.
Tosin en ole ihan noissa Michelin-paikoissa käynytkään, mutta Helsingissä ainakin Kulosaaren kasino ihan muuten vaan käytynä ja Kuurna olivat täysin hintansa väärtejä vaikka tyyriitä olivatkin.
Mielenkiintoista oli että Kulosaaren kasinon häätarjoilu oli minusta surullista syötävää, vieläpä kun nuori pari oli satsannut paikkaan ihan liikaa rahaa. Paremmat häät olisi saanut halvemmalla sijainnilla ja oikein valitulla pitopalvelulla.
Olen aivan samaa mieltä ja olen käynyt myös Michelin-paikoissa.
Vierailija kirjoitti:
Me käytiin miehen kanssa ekaa kertaa fine diningissä. Tilattiin maistelumenu. Meinas loppua kohti oksu lentää. Ihme kurkkuemulsioita jne. Ei todellakaan meidän juttu.
Jos olisin suullisenkin ottanut lopussa pääruoista olis oikeasti tullu oksennus. Kuvottavaa. Alkuruoka ja ihana suklainen jälkkäri oli parasta.
Jep. Käyn teatterissa sitten erikseen.
Missä mielestänne on paras hinta / laatusuhde, jos puhutaan paikoista, jossa voisi käydä vaikka hääpäivänä?
Mä oon käynyt pari kertaa. Yksi kokemus: Kokin tervehdys oli aivan kamalaa, lusikassa jotain porovoita. Alkuruoka oli tosi hyvä sienikeitto. Pääruoka, pihvillä ei mitään eroa siihen, jota sai halvemmassa ravintolassa vieressä, sama omistaja. Ainoastaan esillepano ja hinta. Jälkiruoka oli joku erikoinen, en muista. Se oli hieno ja pieni, mutta maultaan ei nyt mikään niin ihmeelliinen, joku marjaisa vanukas hienossa astiassa. Tuntui, että sitä hienoa on enemmän pöytäliinat, astiat ja esillepano, kuin itse ruoka.
Sitten on näitä rajatapauksia. En osaa sanoa, oliko Kuopion nyt jo konkurssiin mennyt OS, se taisi olla vähän siltä väliltä. Siellä pari käyntiä ja molemmila kerroilla huippuhyvät sapuskat, mutta hinta oli perusraflan ja fine diningin välilät. Tän puljun entinen omistaja on kuulemma nykyään ABC:n kokkina.
Jos ei ole kulinaristi ja usein syö erilaisissa ravintoloissa, niin ei siinä osaa sanoa mitään eroa fine dining-pihvin ja halpispihvin välille.
No älä mene näyttäytymään saatikka hienostelemaan käy vain matalalla profiililla maistamassa jotain hyvää joskus.