Kertokaas nyt joku muukin kastike esim lihapullille kuin ainainen ruskea kastike
mikähän sopis vähän kaikkeen (esim nakki, makkara, liha)
Kommentit (21)
Bearnaiskastike sopii lihapullille ja lihalle. Ei ehkä nakeille ja makkaralle.
Aurajuustokastike.
Kerma-salvia kastike, mausta lopuksi sitruunan tai limen kuorella.
Punaviinikastike.
Tomaattipaprikavalkosipulikastike, mausta mielesi mukaan.
Riippuu mistä lihastakin pullat teet.
Tomaattikastike tietysti... mä taas en ole ikinä tehnyt ruskeakastikkeeseen, en oo tainnut edes ikinä tehdä ruskeakastiketta, niin boring. Tomaattikastiketta on sit helppo varioida eri yrteillä, mausteilla, valkosipulilla tai voi lisäillä jotain vihannesta.
Mä haluaisin joskus kokeilla mangokastiketta jauhelihapulliin. Mutta en uskalla, että meneekö koko ruoka pilalle. :D Ei jaksais ainasta kanaa mangon kanssa syödä...
aurajuustokastike kuulostaa houkuttelevalta. Joskus olen tehnyt ihan sellaista, että kerma pannuun ja aurajuusto sekaan, vähän mustapippuria ja suolaa ja valmis. Onko samanlainen?
Samalla systeemillä tehnyt myös toisenlaista, koskenlaskijaa sekaan aurajuuston tilalle.
Vierailija kirjoitti:
Mä haluaisin joskus kokeilla mangokastiketta jauhelihapulliin. Mutta en uskalla, että meneekö koko ruoka pilalle. :D Ei jaksais ainasta kanaa mangon kanssa syödä...
Minä olen joskus laittanut jauhelihakastikkeeseen mangochutneytä ja hyvää tuli. Toki se on happamampaa kuin esim. tuore mango, mutta luulen kyllä että mango ja jauheliha toimii monessa muodossa.
Meillä on hyvin harvoin lihapullien kanssa kastiketta ollenkaan. Mehevät lihapullat ja perunamuusi ei mielestäni tarvitse kastiketta. Kaveriksi esim lämpimät kasvikset ja vihersalaatti / porkkanaraaste
Tsatsiki. Lihapullat voi syödä myös kylminä. Itse laitan pitaleipien sisälle salaattia, lihapullia ja tsatsikia.
Vierailija kirjoitti:
aurajuustokastike kuulostaa houkuttelevalta. Joskus olen tehnyt ihan sellaista, että kerma pannuun ja aurajuusto sekaan, vähän mustapippuria ja suolaa ja valmis. Onko samanlainen?
Samalla systeemillä tehnyt myös toisenlaista, koskenlaskijaa sekaan aurajuuston tilalle.
Itse teen lihapullat uunipellillä aina, niin olen lykännyt smetanaa/kermaviiliä kermalla vähän ohennettuna ja auramurua sekaan. Se menee sinne uuniin pullien kanssa, erillisessä uunikestävässä kipossa, mutta ehkä noin 10-15 minuutiksi kun pullat ottaa sen puolisen tuntia.
Kermakastike tai joku juustokastike (aura, feta, mustapekka, koskenlaskija...). Bearnaise on myös hyvää.
Tuorejuusto. Maailman helpointa, lisää ja kuumenna. Makuja löytyy laidasta laitaan. Freesattua paprikaa, sipulia, kevätsipulia, herkkusieniä ym sekaan.
Mausta lihapullataikina suolalla, savupaprikalla, murskatulla valkosipulilla ja pippurilla. Myös ripaus chilijauhetta voi olla paikallaan.
Ruskista pullat pannulla muutama minuutti ja ota pois. Lisää pannulle vähän öljyä, laakerinlehti, silputtu chilipalko, sipuli ja valkosipuli, kuullottele muutama minuutti. Tässä kohtaa voi lisätä myös vähän chili- ja/tai paprikajauhetta oman maun mukaan. Kaada pannulle tomaattimurskatölkki ja lisää joukkoon ruskistetut pullat. Keittele kokoon pienellä lämmöllä silloin tällöin sekoittaen parisenkymmentä minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä. Vettä voi joutua lisäämään vähän jos meinaa mennä liian paksuksi, samoin tomaattimurskan kitkeryydestä riippuen saattaa kaivata aavistuksen sokeria.
Ruskean kastikkeen voi tuunata vaikka kermalla, tomaattikastike sopii nakeillekin, kermaviilidippi ja lihapullat/grillimakkara/uunikasvikset/uudetperunat/kala kermaviiliin voi lisätä myös tuorejuustoa tai kurkkua ym, tehdä siitä tahnan ja syödä edellä mainittujen kanssa
Miksi ihmeessä kastikkeen pitäisi käydä kaiken kanssa? Sittenhän ruoka maistuisi aina samalta oli sitten nakkeja tai lihapullia tarjolla. Vaihtelu virkistää.
Kuohukermaa 2dl (tai enemmän), tomaattipyrettä, mustapippuria, valkosipulia, suolaa.
Ainainen ruskea kastike?? Meillä ei ole tehty ruskeaa kastiketta 60 luvun jälkeen....
Kermakastike ja tomaattikastike - tuossa ne mitä meillä on lihapullien kanssa.
tomaattikastike, kermakastike