Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kertokaas nyt joku muukin kastike esim lihapullille kuin ainainen ruskea kastike

Vierailija
23.03.2016 |

mikähän sopis vähän kaikkeen (esim nakki, makkara, liha)

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

tomaattikastike, kermakastike

Vierailija
2/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Bearnaiskastike sopii lihapullille ja lihalle. Ei ehkä nakeille ja makkaralle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aurajuustokastike.

Kerma-salvia kastike, mausta lopuksi sitruunan tai limen kuorella.

Punaviinikastike.

Tomaattipaprikavalkosipulikastike, mausta mielesi mukaan.

Riippuu mistä lihastakin pullat teet.

Vierailija
4/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tomaattikastike tietysti... mä taas en ole ikinä tehnyt  ruskeakastikkeeseen, en oo tainnut edes ikinä tehdä ruskeakastiketta, niin boring. Tomaattikastiketta on sit helppo varioida eri yrteillä, mausteilla, valkosipulilla tai voi lisäillä jotain vihannesta.

Vierailija
5/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sipuli-kermakastike

Vierailija
6/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kermakastike, viherpippurikastike

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä haluaisin joskus kokeilla mangokastiketta jauhelihapulliin. Mutta en uskalla, että meneekö koko ruoka pilalle. :D Ei jaksais ainasta kanaa mangon kanssa syödä...

Vierailija
8/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

aurajuustokastike kuulostaa houkuttelevalta. Joskus olen tehnyt ihan sellaista, että kerma pannuun ja aurajuusto sekaan, vähän mustapippuria ja suolaa ja valmis. Onko samanlainen?

Samalla systeemillä tehnyt myös toisenlaista, koskenlaskijaa sekaan aurajuuston tilalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä haluaisin joskus kokeilla mangokastiketta jauhelihapulliin. Mutta en uskalla, että meneekö koko ruoka pilalle. :D Ei jaksais ainasta kanaa mangon kanssa syödä...

Minä olen joskus laittanut jauhelihakastikkeeseen mangochutneytä ja hyvää tuli. Toki se on happamampaa kuin esim. tuore mango, mutta luulen kyllä että mango ja jauheliha toimii monessa muodossa.

Vierailija
10/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on hyvin harvoin lihapullien kanssa kastiketta ollenkaan. Mehevät lihapullat ja perunamuusi ei mielestäni tarvitse kastiketta. Kaveriksi esim lämpimät kasvikset ja vihersalaatti / porkkanaraaste

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tsatsiki. Lihapullat voi syödä myös kylminä. Itse laitan pitaleipien sisälle salaattia, lihapullia ja tsatsikia.

Vierailija
12/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

aurajuustokastike kuulostaa houkuttelevalta. Joskus olen tehnyt ihan sellaista, että kerma pannuun ja aurajuusto sekaan, vähän mustapippuria ja suolaa ja valmis. Onko samanlainen?

Samalla systeemillä tehnyt myös toisenlaista, koskenlaskijaa sekaan aurajuuston tilalle.

Itse teen lihapullat uunipellillä aina, niin olen lykännyt smetanaa/kermaviiliä kermalla vähän ohennettuna ja auramurua sekaan. Se menee sinne uuniin pullien kanssa, erillisessä uunikestävässä kipossa, mutta ehkä noin 10-15 minuutiksi kun pullat ottaa sen puolisen tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kermakastike tai joku juustokastike (aura, feta, mustapekka, koskenlaskija...). Bearnaise on myös hyvää.

Vierailija
14/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kermaviili maustettuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuorejuusto. Maailman helpointa, lisää ja kuumenna. Makuja löytyy laidasta laitaan. Freesattua paprikaa, sipulia, kevätsipulia, herkkusieniä ym sekaan.

Vierailija
16/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mausta lihapullataikina suolalla, savupaprikalla, murskatulla valkosipulilla ja pippurilla. Myös ripaus chilijauhetta voi olla paikallaan.

Ruskista pullat pannulla muutama minuutti ja ota pois. Lisää pannulle vähän öljyä, laakerinlehti, silputtu chilipalko, sipuli  ja valkosipuli, kuullottele muutama minuutti. Tässä kohtaa voi lisätä myös vähän chili- ja/tai paprikajauhetta oman maun mukaan. Kaada pannulle tomaattimurskatölkki ja lisää joukkoon ruskistetut pullat. Keittele kokoon pienellä lämmöllä silloin tällöin sekoittaen parisenkymmentä minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä. Vettä voi joutua lisäämään vähän jos meinaa mennä liian paksuksi, samoin tomaattimurskan kitkeryydestä riippuen saattaa kaivata aavistuksen sokeria.

Vierailija
17/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskean kastikkeen voi tuunata vaikka kermalla, tomaattikastike sopii nakeillekin, kermaviilidippi ja lihapullat/grillimakkara/uunikasvikset/uudetperunat/kala kermaviiliin voi lisätä myös tuorejuustoa tai kurkkua ym, tehdä siitä tahnan ja syödä edellä mainittujen kanssa

Vierailija
18/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi ihmeessä kastikkeen pitäisi käydä kaiken kanssa? Sittenhän ruoka maistuisi aina samalta oli sitten nakkeja tai lihapullia tarjolla. Vaihtelu virkistää.

Vierailija
19/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuohukermaa 2dl (tai enemmän), tomaattipyrettä, mustapippuria, valkosipulia, suolaa.

Vierailija
20/21 |
23.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainainen ruskea kastike?? Meillä ei ole tehty ruskeaa kastiketta 60 luvun jälkeen....

Kermakastike ja tomaattikastike - tuossa ne mitä meillä on lihapullien kanssa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme neljä kahdeksan