Miten tofusta hyvää?
Olen nyt pari kertaa koettanut syödä tofua, mutta ei vain mene alas ilman ällötystä. Maku on paha. Olen koettanut marinoimista sekä pannulla maustamista, marinoimalla lopputuloksesta tuli siedettävämpi muttei erityisen hyvä sekään.
Auttaisiko merkin vaihtaminen? Syömäni tofu on ollut So Fine -merkkistä. Jalotofun savutofu on hyvää, kannattaisiko sitä kokeilla seuraavaksi maustamattomana? Mitä vinkkejä teillä olisi maustamiseen ja valmistukseen kun en sitä selkeästikään handlaa?
Kommentit (17)
Ostan aina Jalotofun marinoitua tai kylmäsavustettua. Ovat todella hyviä, itse marinoimalla ei tule niin hyvää, joten ratkaisu kaupassa on helppo.
Valmiiksi marinoidut ovat helpoimpia, ainakin alkuvaiheessa. Oliskos Jalotofun manteli tjsp, joka on varsin suolainen mutta muuten tosi jees.
Hmm, missä oot marinoinut? Ainakin soijakastikkeessa+mausteissa tuli hyvää, peitty se tofun perus maku. Wokin seassa siis :)
Niin ja aika kauan saa siellä liemessä lötkötellä ^
Kokeilepas näin. Ensin paloittelet tofun ja ruskistat sen öljyssä ihan kunnolla. Nosta palat pois pannulta. Sitten laitat pannuun silputtua sipulia ja valkosipulia ja paistat ne pehmeiksi, inkiväärikin sopii hyvin. Lisää currypastea ja hiukan suolaa. Sitten lisäät tofupalat ja sekoittelet niitä varovasti muutaman minuutin. Jos siltä tuntuu, niin lopuksi voit lisätä kermaakin.
Tofu itsessäänhän ei maistu juuri miltään, ja rakennekin on aika löllö. Rakenteeseen auttaa paistaminen ja makuun reipas maustaminen.
Miksi sun pitää sitä väkisin syödä kun ei kerran maistu?
Leikkaa tofu pieniksi paloiksi ja laita kippoon. Ripottele joukkoon soijakastiketta ja jos on, niin tuoretta chiliä tai chilipastaa (samba oelek). Anna hetken maustua ja paista kuumalla pannulla öljyssä rapeaksi. Todella hyvää ja maistuu niin pastan, nuudelin, riisin kuin perunankin kera. Mukaan tietysti muitakin vihanneksia.
Tofun voi mainiosti paistaa myös sipulin kera ja hauduttaa hetken tomaattikastikkeessa. Makua voi pehmentää kookosmaidolla.
Minusta alpro-tofut ovat hyviä ja todella edullisia. Löytyy myös yrttimaustettu versio.
2 & 3: Tuossa lähikaupassa ei ole valmiiksi marinoituja, mutta pitääpä katsella jos eksyn isompaan kauppaan.
4: Marinoin juurikin soijakastikkeessa ja mausteissa, joukossa oli myös sipulia. Löysin netistä ohjeen jonka mukaan sitten tein. Annoin marinoitua muutaman tunnin eli en ihan niin pitkään kuin ohjeessa käskettiin, lieneekö sillä sitten ollut vaikutusta?
6: Kiitos! Kokeilenkin tuota ensi kerralla. Tofun ominaismausta olen eri mieltä, ainakin omaan suuhuni se maistuu hyvinkin voimakkaasti. Mutta ehkä siihen tottuu!
7: Jääräpää on aina jääräpää.
8: Kiitos vinkeistä, näitäkin tulen varmasti kokeilemaan! En löytänyt tofuja Alpron sivuilta, viitsisitkö laittaa linkkiä?
Ei sitä ole pakko syödä jos koostumus ällöttää. Inhoan tofua jo sen sissijuustomaisen hajun takia. Hyi. Ei se ole suomalaisten ruokaa vaikka miten valmistaisi.
Mä en kans yleensä ole tykännyt tofusta, mutta olen käyttänyt pari kertaa sitä valmiiksi tomaattimarinoitua tähän reseptiin ja ihan hyviä on kyllä tullut:
Tärkeintä on kuivata se marinoimaton kunnolla! Siten siihen saa paistettua rapsakan pinnan. Sitten on hyvää, vakka ei olisi marinoitukaan. Muuten siitä tulee vain sellaista inhottavan löllöä. Käytän aina Alpron tofua, se on marketeissa halvinta. Etnisissä kaupoissa on halvempia, mutta en ole koskaan käynyt.
Kuutioi tofu, lämmitä ja sitten tuju marinadi (imee itseensä aika vähän makua), jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Paista kuumalla pannulla mausteiden kera.
Vierailija kirjoitti:
Tärkeintä on kuivata se marinoimaton kunnolla! Siten siihen saa paistettua rapsakan pinnan. Sitten on hyvää, vakka ei olisi marinoitukaan. Muuten siitä tulee vain sellaista inhottavan löllöä. Käytän aina Alpron tofua, se on marketeissa halvinta. Etnisissä kaupoissa on halvempia, mutta en ole koskaan käynyt.
Siis mitä on Alpron tofu? En mä vaan löydä sellaista muualta kuin googlen kuvahausta. Ethän nyt tarkoita tuota SoFinea?
Mausteöljy on tofugurun salaisuus
Tofu kaipaa seurakseen maukkaan marinadin. Käytä aluksi valmiita reseptejä ja päästä sen jälkeen mielikuvituksesi valloilleen.
Huokoinen tofu imee itseensä parhaiten nestemäiset mausteseokset, joten kuivat mausteet kannattaa sekoittaa esim. öljyyn. Tofun paistaminen öljyssä korvaa perinteisen marinoinnin. Paistamalla mausteita, kuten kurkumaa, paprikajauhetta, chilijauhetta, currya, korianteria kuumassa öljyssä ennen tofun lisäämistä, mausteista vapautuu huomattavasti enemmän aromeja.
Näin paistat tofua mausteöljyllä
Kaada pannulle ruokaöljyä niin, että pannun pohja peittyy ja kuumenna. Lisää 1/2 - 3 tl haluamiasi mausteita. Sekoita öljy- ja mausteseosta, jotta muodostuu tasainen seos.
Lisää viipaloitu, kuutioitu tai murskattu tofu pannulle, kun öljy alkaa kiehua ja sekoita tai kääntele tofua huolellisesti, jotta mausteöljy tarttuu joka paikkaan. Lisää soijakastiketta maun mukaan. Paista kuumalla pannulla kauniin ruskeaksi, mutta varo polttamasta annosta. Jos haluat vielä enemmän makua, voit ruskistamisen jälkeen jatkaa paistamista miedommalla lämmöllä. Muista sekoitella.
Tofu on valmis nautittavaksi sellaisenaan lisättäväksi patoihin, kastikkeisiin, salaatteihin. Voit lisätä tofun sekaan myös sipulia, vihanneksia ja valmistaa esim. wokin. Jos käytät yrttejä, lisää ne vasta valmistuksen loppuvaiheessa. Parhaan tuloksen saat, kun viipaloit tai kuutioit tofun pienemmiksi paloiksi ja annat marinadikastikkeen imeytyä yön yli jääkaapissa. Tofupalaset kannattaa laitta joko tiiviiseen rasiaan tai muovipussiin. Kun kääntelet pussia välillä, niin mausteseos imeytyy tasaisemmin.
laita appelsiinimehuun yöksi marinoitumaan..
Paistan pannulla pekonin kanssa.