Millä saisi miehen uskomaan että suola=myrkky???
Mies on jo verenpainelääkityksellä ja lopetti samantien lakritsin ja salmiakin syönnin (karkkipäivinä eli noin kerran viikossa) Mutta ruokaan lisää suolaa aina ja liikaa ja mikään tappelunmäärä ei asiaan auta. ARGH!!!!!!! Omasta mielestään käyttää vähän suolaa kun todellisuudessa koko perhe käytetään aivan liikaa suolaa. (leivässä, juustossa, leikkeissä, puolivalmisteissa)
Kommentit (16)
Päivässä suolaa max 5g.. jos syö aamulla 2 leipää on niissä jo 1g suolaa, ilman että päällisiä on laskettu! Suolaa saa helposti liikaa.
"This week a meta-analysis of seven studies involving a total of 6,250 subjects in the American Journal of Hypertension found no strong evidence that cutting salt intake reduces the risk for heart attacks, strokes or death in people with normal or high blood pressure. In May European researchers publishing in the Journal of the American Medical Association reported that the less sodium that study subjects excreted in their urine—an excellent measure of prior consumption—the greater their risk was of dying from heart disease."
http://www.scientificamerican.com/article/its-time-to-end-the-war-on-sa…
On hyvä käyttää jodioitua suolaa. Sitä ei ole valmisruoissa tai leivissä.
Mitä sinä miehestä vaahtoat? Jos hänen verenpaineensa on nyt lääkityksen kanssa kunnossa pitemmänkin seurannan jälkeen, niin sittenhän suolan määrä on ok. Tottakai suolan käyttöä on aina hyvä seurata ITSE, mutta mies päättää mitä tekee. Tietoa asiasta löytyy varmasti, joten sinun ei tarvitse siitä nalkuttaa. Huolehdi mielummin, että liikutte tarpeeksi, painoa ei tule liikaa ja elämä on muuten stressitöntä.
Vaahtoan silloin kun mies laittaa ruokaa! Sen kun lisää omalle lautaselleen mutta ei sinne kattilaan/ pataan/ pannuun!
Ei se nyt ihan myrkkyä ole. Keho tarvitseekin sitä. Normi suolatasapinoa siis.
Vierailija kirjoitti:
Ei se nyt ihan myrkkyä ole. Keho tarvitseekin sitä. Normi suolatasapinoa siis.
*tasapainoa
Ei se kaikille myrkkyä ole, minullekin suositeltiin lisäsuolaa kun matalat paineet. Panet ne sirottimet ja suolapurkit pois näkyvistä ja sanot, että siksi kun haluat pitää lähelläsi pitkään. Suolattomuuteen tottuu kahdessa viikossa, sano myös se. 😊
Vierailija kirjoitti:
"This week a meta-analysis of seven studies involving a total of 6,250 subjects in the American Journal of Hypertension found no strong evidence that cutting salt intake reduces the risk for heart attacks, strokes or death in people with normal or high blood pressure. In May European researchers publishing in the Journal of the American Medical Association reported that the less sodium that study subjects excreted in their urine—an excellent measure of prior consumption—the greater their risk was of dying from heart disease."
http://www.scientificamerican.com/article/its-time-to-end-the-war-on-sa…
Näin se myrkkyluettelo kutistuu.
Onko enää mitään jäljellä?
Vierailija kirjoitti:
Ei se nyt ihan myrkkyä ole. Keho tarvitseekin sitä. Normi suolatasapinoa siis.
Juuri näin. Liika natrium on haitallista erityisesti suolaherkille henkilöille, mutta yllättävän vähän puhutaan kaliumin riittävästä saannista, vaikka se on tärkeää etenkin heille, jotka syövät paljon suolaa. Kalium kun on natriumin vastavaikuttaja. Silloin niitä ongelmia vasta tuleekin, kun sapuska koostuu natriumpitoisista einesherkuista ja sisältää vain vähän kaliumpitoisia kasviksia.
Millä saisi naisen uskomaan että sokeri = myrkkyä?
Hävitä kaikki suola? Minä en käytä melkein ollenkaan suolaa ruoanlaitossa, vain silloin, kun se oikeasti on tarpeellista esim. kasvisruoissa.
Jos ongelmana on liika natriumin, voisi ainakin vaihtaa mineraalisuolaan (Seltin, Pan), jossa puolet natriumkloridista on korvattu kalium- ja magnesiumsuoloilla.
Tosi kiva aihe riidellä :) jos kaikki syötte liikaa nii lopeta suolasten tuotteiden ostaminen nii eiköhän riidat sillä hoidu