Mikä on maistelumenu?
Kommentit (8)
Tuolla nimikkeellä kutsutaan usein sellaisia 7< ruokalajin ateriakokonaisuuksia, joissa ateria rakentuu useista pienistä annoksista. Eli alkuruokia, pääruokia ja jälkiruokia on useimmiten jokaista useampi. Maistelumenu on usein keittiömestarin kokoama, eli ateria etenee sen mukaan, eikä yksittäisiä annoksia vaihdeta toisiksi.
Syödään katkaravun peräreiän kokoisia ruoka-annoksia nukkekodin lautasilta. Näitä annoksia syödään useampi, esim. 4-8 kpl.
Teeskennellyn fiini tapa sanoa, että syö ennen kuin tulet, annoksista on vain närkittäväksi.
Rahanpoisto tyhmiltä hienohelmoilta.
Näin meilläkin: eli maistelumenu on keittiömestarin suunnittelema kokonaisuus, jonka tarkoituksena on saada tietyn teeman ympärille poikkeuksellisen saumaton ja hieno kokonaisuus – näin ollen ruokalajeja ei vaihdeta lennosta, että harkittu kokonaisuus säilyy. Mitä useampia ruokalajeja on, sitä pienempiä annokset ovat, jotta ruokailijat eivät tuuperru ruokamäärään. Mutta nälkä ei saa jäädä.
Meillä myös viinit sovitetaan tarkasti ruokalajeihin eli sikäli harkittu kokonaisuus täydentyy myös viinien kautta. Hyvä viini ikään kuin kasvattaa ruokalajin vielä ihan uudelle tasolle, yhdistelmän tulee olla parempi kuin pelkkä ruoka tai viini yksinään. Täältä meidän sivulta näkee vielä lisää: https://www.herkkukasari.fi/maistelumenu
Vierailija kirjoitti:
Tuolla nimikkeellä kutsutaan usein sellaisia 7< ruokalajin ateriakokonaisuuksia, joissa ateria rakentuu useista pienistä annoksista. Eli alkuruokia, pääruokia ja jälkiruokia on useimmiten jokaista useampi. Maistelumenu on usein keittiömestarin kokoama, eli ateria etenee sen mukaan, eikä yksittäisiä annoksia vaihdeta toisiksi.
Ja tähän oli tarkoitus vastata – eli näin meilläkin! Ei välttämättä niinkään "Rahanpoisto tyhmiltä hienohelmoilta." :)
Lista ruokia jotka tarjoillaan pieninä suupala-annoksina, maisteltavaksi.