Nyt hernekeittovinkit! Ja apuja.
Tilanne siis se että piti illaksi tehdä hernaria. Liotus unohtui, ja hätäpäissäni pistin ne tunti sitten vasta veteen. Joka taitaa olla yhtä tyhjän kanssa, kerta liottamattomistakin saisi keittoa pidemmällä keittoajalla.
Kuitenkin, paljon mä pistän vettä tollaisten 500g kanssa? Kaksi litraa, mut onko sillä eroa miten herneet on jo vettä imeneet? Ja se liha, jos keittelen tota keittoa 3 tuntia, missä vaiheessa lihat laitan sekaan? On jo kypsää lihaa siis..
Kommentit (7)
Kiitos sulle vinkeistä! Pitäisköhän mausteet laittaa vasta lihojen kanssa, vai heti alkuun? Katellaan mitä tästä tulee.
Laittaisin mausteet vasta lihan kanssa samaan aikaan :) Mutta ei se varmaan niin tarkkaa ole! keittää saa kyllä TODELLA kauan, jos ei ole liottanut.
Se, milloin lisäät mausteet ja lihan on sinun tapauksessasi pienin ongelma. Saat kyllä todella kauan keitellä sitä soppaas ilman liottamista.
Katellaan kauan menee! 17 alkoi siis kiehuminen.
Ap raportoi että keitto on valmista! 2h 45min meni keittelyyn tunnin liotetuilla herneillä
laittaisin lihat lillumaaan noin tunti ennen kuin ovat valmiita. Jos liotusaika kovin lyhyt, en kyllä takaa että hernekeitto keittyy kolmessakaan tunnissa. laita aluksi vettä 2L, ja lisää vettä jos alkaa näyttämään siltä ette herneet imevät kaiken?
Jollakulla muulla voi olla parempia vinkkejä. Itse liotan herneitä ~12h, jonka jälkeen keitän 2h. Lihaa en käytä, mutta jos käyttäisin laittaisin sen 1h ennen kuin keitto on valmis.