Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Uusavuttoman kysymys kahvinkeitosta

Vierailija
28.01.2016 |

Laitetaanko kahvimitallisia ison vai pienen kupin mukaan? Pannussa on siis merkinnät sekä pienelle että isolle kupille. Jos laitan vettä esim. kahden ison kupin verran, tuleeko puruja silloin 2 vai 4 mittalusikallista? Ja jos keitän kahvia vieraille keitetäänkö silloin isoja vai pieniä kuppeja? En yleensä juo tai keitä kahvia, siksi kysyn.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
28.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 mittalusikallinen (noin 2teelusikallista) 1 pientä kuppia kohti.

Vierailija
2/9 |
28.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä taas laitan yhden mittalusikallisen isoa kuppia kohti.

Tämä on makuasia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
28.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmetyttää kun monet vieraat aina vitsailevat että "miten et voi osata keittää kahvia", mutta jos näytän tuota pannua heille ja kysyn että no montako kupillista sitä tähän tulee ja kumpaa mittaa (ison vai pienen kupin) tässä pitää katsoa, niin eivät kuitenkaan osaa vastata...

Vierailija
4/9 |
28.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja miksi monet jättävät pannuun aina hieman pohjalle eivätkä kaada sitä kokonaan tyhjäksi? Onko tämä joku yleinen juttu, onko ne "pohjat" jotenkin pahanmakuista? Ap

Vierailija
5/9 |
28.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mittalusikallinen on tarkoitettu pieneen kuppiin.

Monet suomalaiset kuitenkin pitävät enemmän ns. laihasta kahvista ja laittavat siksi lusikallisen isoa kuppia kohden. Jos vieraille keität, keitä mieluummin vähän liian vahvaa kuin vähän liian laihaa.

Se pannun pohjien jättäminen on enemmänkin suomalaista kursailua, kukaan ei ota viimeistä palaa eikä kaada itselleen viimeistä pisaraa.

Ei se pannun pohjan kahvi muuta kahvia huonompaa ole (kunhan muistaa vähän sekoittaa pannua sen jälkeen kun kahvi on tippunut kokonaan). Sen sijaan pitkään seissyt kahvi on kyllä pahaa (riippumatta siitä, onko pannussa kahvia jäljellä paljon vai vähän).

Vierailija
6/9 |
28.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ja miksi monet jättävät pannuun aina hieman pohjalle eivätkä kaada sitä kokonaan tyhjäksi? Onko tämä joku yleinen juttu, onko ne "pohjat" jotenkin pahanmakuista? Ap

Olisiko ainakin vanhemmilla ihmisillä jäänyt pannukahviajalta tuollainen tapa (pannussahan ne porot on siellä pohjalla)? Tosin jos kahvi seisoo pitkän aikaa, niin eihän se kauhean hyvää enää ole.

Ensimmäiseen kysymykseen vastaan, että 1 mitallinen/1 pieni kuppi. Tämähän on kuitenkin makuasia (ja riippuu vähän kahvistakin). Jotkut laittavat tasaisia mitallisia ja jotkut kukkurallisia. Itse laitan nykyään osan mitallisista tasaisina ja osan kukkurallisina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
28.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässäkin 2 eri ohjetta. Pistä vaikka vähän siltä väliltä, jos et ole varma mikä ois parempi. Ei se niin muutamasta murusesta ole pilalla.

Vierailija
8/9 |
28.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ok, kiitos paljon teille! Av aina auttaa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
28.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se taitaa olla virallisesti niin että 1 mittalusikallinen 1,25 dl vettä. Se vesi kannattaisi myös aina kaataa sinne keittimeen jollain muulla kuin sillä pannulla, koska pannulla kaataessa sinne keittimen koneistoon jää ajankuluessa kahvirasvoja, jotka sitten vaikuttaa makuun kielteisesti.