ARGH! Pilaan kaikki paistinpannut
Ihan oikeasti, mikä neuvoksi?! Ostin syksyllä uuden paistinpannun, koska edellisestä alkoi pinnoite irrota. Nyt tämäkin pannu on menossa pilalle, irtoaa siis pinnoitetta. En raavi pannuja millään metallijutuilla tms. Pannut ovat kaikki olleet Hackmanin.
Kommentit (11)
Sä todennäköisesti päästät pannut kuumenemaan tyhjänä tai kuumennat ylipäänsä liikaa. Tämä on usmattoman vaikeaa, jos sulla on yksi tai kaksi pannua, joilla yrität tehdä kaiken. Jos haluaa pinnoitettuja pannoja käyttää, pitäisi olla eri ruoille, jotka paistetaan erilaisilla lämmöillä, eri pannut. Ja pihvipannu pinnoitettuna ei käytännössä toimi koskaan. Ja jos peset tiskikoneessa, se tuhoaa parissa kuukaudes minkä tahansa pannun, vaikka joissain annetaankin lupa koneen käyttöön.
Suosittelen pinnoittamatonta valurautapannua. Sitä ei voi paistamalla pilata. Mutta tiskikoneeseen sitäkään ei saa laittaa.
Kuulostaa että ylikuumennat pannujam Kuumennatko pannut tyhjänä? Pannuun pitäisi samantien laittaa joko rasvaa tai öljyä, jos kumpaakaan ei halua käyttää niin vettä, jonka sitten viskaa pois kun alkaa kiehua. Pidätkö levyä aina ihan täysillä? Kuumenna pannu kuumaksi täysillä, mutta kun on kuumentunut niin pari astetta pienemmälle. Etenkin induktioliesi on niin tehokas ja vielä nopea, että pannut ylikuumenevat helposti -> ruoka alkaa tarttua kiinni, pinnoite rapisee pois ja pohja menee kuperaksi.
Ei kuulosta siltä, että pannuissa olisi valmistusvirhettä tms jos sulla käy aina noin. :)
Pannua ei saa kuumentaa liikaa, se menee pilalle. Jos sulla on hellassa asteet 1-6, niin 4 on korkein lämpö jolle kannattaa laittaa ei koskaan esim. 6. Muuten pannusi on kohta entinen. Useimmille pannuille ei myöskään teräslastoja.
Vastaus on valurautapannu. Ostimme jo vuosia sitten ja edelleen käytössä sama pannu.
Mitä se vaikka olis minkä -manin pannu kun/jos pannu ei kestä :)
Heh heh oli vaikka mikä kovanaama jos paistinpannu ei kestä vaan on huono hehe heh heh.
eeh eeeh heh heh.
Kiitos vastauksista, kuulostaa siltä, että ylikuumennan pannuja. Jauhelihan ja lihan muutenkin laitan yleensä vasta kuumaan pannuun.. Koneessa en pese pannuja. ap
Vierailija kirjoitti:
Vastaus on valurautapannu. Ostimme jo vuosia sitten ja edelleen käytössä sama pannu.
Hiiliteräspannu on vielä parempi vastaus. Sen verran tiiviimpää materiaalia, että maut eivät tartu. Myös hieman kevyempi. Muutoin kaikki valuraudan hyvät puolet.
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista, kuulostaa siltä, että ylikuumennan pannuja. Jauhelihan ja lihan muutenkin laitan yleensä vasta kuumaan pannuun.. Koneessa en pese pannuja. ap
Jos jauhen liha on vanhasta jauhesta, on kuivaa, eli muista rasva ettei pala kiinni.
Valurautaan tarttuu vaan moni ruoka kiinni. Pihvinpaistoon soveltuu hyvin.
Osta ikean 365 sarjaa, on hyviä.