Purkki smetanaa vanhenee kohta, mihin
Kommentit (4)
On käytännössä täysin syömäkelpoista ainakin kuukauden eteenpäin siitä päiväyksestään. Älä suotta panikoi. Jos hirvittää, niin käy ostamassa punajuuria ja tee herkullinen borssikeitto ja nauti smetana särpimenä.
Ei se pilalla ole, vaikka päiväys on vanha. Smetana on säilyvää kamaa. Voit vaikka syödä sen suoraan purkista, jos et muuta keksi.
Mitä rasvaisempi maitotuote ja kylmempi jääkaappi, niin säilyy kuukaudenkin.
Juuri söin punaisen viilin, parasta ennen mennyt kolme viikkoa sitten. Ehkä se ei ollut raikkaimmillaan, mutta hyvää oli.
Eli ei vielä kiire.
Mutta vastauksena smetanan voi laittaa kastikkeeseen, laatikkoon, sosekeittoon, pihvin sekaan pannulle, kylmäkastikkeeksi vaikka tillin ja sipulin kera kalan kanssa.
Jälkiruokiin marjojen kanssa, rahkan kyytipojaksi. Kysymys on niin päin, että mihin ei voisi laittaa. Laitan joskus ihan leivän päällkein, esim suolakurkkua, paahtopaistia ja smetanan sekaan ripaus suolaa.
Uuniloheen vaikka, hyvää on.